söndag 30 juni 2013

Konstigt släkte

Idag var det sista dagen på traktorpower weekend. det är ett lite konstigt släkte de här som håller på med traktor pulling. En del kör flera mil med sina traktorer för att få vara med och dra en släde på en bana och en del satsar flera hundra tusen på en motor i värstingklassen. Ja flera hundra tusen räcker inte hört om traktorer som kostat miljonen.
Sedan tar de ut max ur motorn för att dra så långt de kan och ibland så sprängs motorn och då kostar det typ hundra tusen.
Men detta är väl bönders typ av firmafest kan jag tänka mig.
Det har varit en både rolig och jobbig helg med mycket jobb. Men det var skoj att träffa flera gamla kompisar som man inte sett på flera år.
Nu blir det soffan och titta på tv just nu är det speedway från polen och det är ju inte helt fel.
Ska ta en öl eller två till.
Så ta det lugnt alla och skål!

lördag 29 juni 2013

Gp-speedway

Idag har man varit och hjälpt till på traktorpulling igen. Det var väl så där med vädret mycket regn så den stora tävlingen blev flyttad till imorgon.
Det såldes rätt så mycket mat i alla fall ca 500portioner av pytti panna och kroppkakor.
På kvällen blev att följa GP-speedwayen. Hade tippat vinst av Darcy Ward som är min favoritförare som ni vet. Vem tror ni vann, jo Darcy Ward han körde som en gud igen.
Tyvärr så gick det inte så bra för de svenska förarna Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson båda blev skadade Fredrik bruten arm och Andreas skadad axel.
Antonio Lindbäck körde inte in många poäng.
Nu får Dackarna inte köra med fullt lag igen det blev bara en match. Så nu får de börja laborera igen.
Ja det har inte varit Dackarnas år i år kan man säga. Men vi får hoppas att det löser sig ändå.
Imorgon är det sista dagen på traktor Power weekend sedan får man ta lite ledigt i veckan.
Så god natt på er.

fredag 28 juni 2013

Traktorpulling

Ja då har man varit på traktorpulling för första gången. Det var väl så där kan jag säga mycket dötid innan de var färdiga att dra den så kallade släden. Detta är man inte van vid när man tittar på motorsport att man ska vänta innan det händer nåt.
Sedan när de var klara att dra så var det en hel del motorras och dyl.
Men det kan jag förstå för de ligger med motorerna på max. Det är riktigt med effekt de tar ut ur dem.
Fanns en del riktiga monster.
Efter traktorpullingen så var det en traktorparad med veteraner och andra traktorer bland annat den berömda traktorn från +YouTube .
Imorgon ska jag dit igen och hjälpa till lite då blir det mer traktorpulling blir även traktorrace och traktorspeedway.
Kan bli en intressant dag med traktorer och bönder kan jag säga. Det går åt lite mat till att mätta alla.
Nä nu är det dags att sova för det kommer bli en lång dag imorgon.
Så god natt alla läsare.

Traktor power weekend

Jaha idag är det fint väder när man ska vara inne hela dagen. Då blir det bra väder det är ju jäkligt konstigt. Men det får väl gå.
Idag ska jag hjälpa till på Traktor Power weekend i Målilla eller det ska jag göra hela helgen. Ska köra lite mat till alla besökarna och de tror på mycket folk.
Ska bli intressant och se hur mycket mat det går, det sägs att det är riktiga storätare.
Det som sker är så kallad traktorpulling med allt från vanliga till riktiga monster till traktorer.
Det kommer även vara show med monstertrucks.
Blir en lång dag som kommer gå över i natt innan jag är hemma men det blir kul. Lite som det var på den tiden man jobbade med +Hultsfred Festivalen  det var tider det.
Får hoppas det går bra fast man inte har varit med från början med beställningar och menyer.
Ska jag vara härlig så tror jag på lite kaos med viss personal men vi får se.
Ja det var vad jag hade att säga just nu vi får se om jag hinner och orkar göra nåt mer inlägg senare idag. Vi hörs.

torsdag 27 juni 2013

Ernst

Satt och tittade lite på Sommar med Ernst på +TV4 . Tycker väl han gör en del finna grejor eller gör och gör han säger till vad andra ska göra vilket jag tycker är lite fusk.
Idag gjorde han någon slags skärbräda/brickvariant vilket inte var så svårt. Köp en ekskiva kapa till i rätt längd spika på lite list så var det ju klart. En jäkla skitgrej att visa tycker jag.
Ta på dig skorna och jobba med lite riktiga renovering och ta bort de där två snickarna. Visa att allt inte är så lätt som det ser ut på tv eller erkänn att du inte klarar av det.
Sedan tycker jag du ska sluta laga mat i ditt program det finns så mycket matlagning i tv ändå.
Nu säger jag inte att jag själv är världens bästa på att renovera men jag gör mitt bästa och har inte lust eller råd att ta in en massa hantverkare till att göra vissa saker. Men då får man strunta i att göra det.
Ja det var väl det jag hade att säga om Ernst i Tv4.
Vilka program om renovering och inredningar tycker ni är bäst på tv? Eller är de på väg att ta ut sin rätt och ingen är intresserad av såna program längre.
Då har man sagt sin mening om detta.
Ha det så bra så hörs vi.

Tråktorsdag

Ja idag verkar det bli en tråkig torsdag. Ute är det varken regn eller solsken utan nåt mitt i mellan så det blir nog inte någon gräsklippning idag eller. Det är fortfarande blött i gräset.
Är så där mulet ute så man vill bara krypa upp i soffan med en bra bok och en kopp the.
Så det blir nog att göra så. Jag har packat upp två flytt-lådor till så nu har jag inte så mycket kvar att packa upp.
Ska nog mätta upp alla rummen jag har så jag vet mått på golv och väggar om man hittar nåt snyggt när man besöker byggvaruhusen. Har inte nån aning om vad jag ska ha i mina två sovrum jag har.
Funderar om man ska ha det ena som gästrum och det andra som något slags hobbyrum.
Båda rummen måste nog fixas till de ser inte så snygga ut det är den berömda faluröda i ena rummet och havsblå i det andra.
Sedan är det sådan där jobbig vävtapet på väggen så man måste klistra upp en annan väv innan man tapetserar eller målar.
Det är ju sånt man satte upp på 80-talet. Funderar även om jag ska ta bort garderoberna där. Jag har så mycket garderober.
Det är sådana här dagar man får sina ideér.
Ja det var det jag hade för nu.

onsdag 26 juni 2013

Funderingar!

Funderat lite på det här med bloggande. Det är ju lite som att skriva dagbok men man vill att folk ska läsa den. Kom ihåg när min syster skrev dagbok som hon gömde. Som jag och min bror letade efter och hittade. Då var det ett sånt där litet löjligt lås på som man kunde pilla upp med ett gem.
Nu tror ni att vi läste hennes dagbok men det gjorde vi inte men det var roligt att retas och säga att man gjort det.
Konstigt att nu finns det inga små löjliga lås på datorn så ingen kan läsa min blogg. Men det vore ju lite löjligt för det är ju läsare man vill ha.
En annan tanke som slog mig är att veta att folk på andra sidan jorden kan läsa vad jag skriver här. Vore roligt att höra av er från andra länder än Sverige så fick jag veta var ni finns.
Världen känns som den har blivit mindre nu när internet finns det är lättare att veta vad som sker någon annanstans.
Ta bara +Facebook+ Fan Page  man hittar massor av kontakter där som är sprida över hela världen.
Ja det var lite funderingar jag hade för denna gången.
Ha det bra alla och hör gärna av er.

Innedag

Ja idag blev det att vara inne på grund av att det regnade hela dagen. Så det blev lite av allt möjligt.
Fick upp mina tavelhyllor i köket som jag har lite av min kokbokssamling på.
Det blev helt okej tycker jag.
Efter det så tittade jag på speedway på +YouTube . Det blev matchen mellan Dackarna och Västervik. Den hade jag ju bara följt med i på texttv när jag var på båten. Det var en bra match tycker jag sedan att Dackarna vann gjorde det ju inte sämre.
Nu får det bli en kopp the och sedan gå och lägga sig för att sova. Hoppas på bättre väder imorgon så man kan klippa gräsmattan och röja lite i trädgården.
Så god natt alla läsare och sov så gott.

Regn regn regn

Idag har man vaknat av regnljud. Tittar ut från sovrummet och ser att det öser ner kan man säga. Så idag blir det att vara inne. Får se vad man ska hitta på att göra. Känns som en filmdag idag får kolla igenom om man har någon film att titta på.
Annars har jag ju fortfarande lite grejor att plocka upp ur flyttlådorna men vet inte riktigt var jag ska göra av vissa saker. Saknar lite möbler och dyl.
Skulle behöva ett skrivbord till kontoret med lite hyllor. Så man får lite ordning på pärmar och papper. Skulle också vilja få upp skrivaren till datorn.
Skulle behöva tapetsera eller måla väggarna inne på kontoret de förra ägarna har gillat falurött tror jag. Det finns en fondvägg i tre rum med den färgen och fönstren är också målade i falurött.
Men får ligga lite lågt med inköp just nu har haft mycket utgifter den senaste tiden.
Nu blir det nog en kopp kaffe innan man bestämmer sig vad man ska hitta på denna regniga dag.
Vi hörs av alla ni som läser min blogg.

tisdag 25 juni 2013

Kross

Oj oj vilken överkörning av Dackarna Hammarby hade inte en chans. Det blev 61-29 till Dackarna.
En bra comeback av Darcy Ward 11+1 på 4heat. Men den som gjorde bäst avtryck på mig var Joel Larsson som tog 7+2. Han körde för första gången som en elitserieförare.
Men det är skam att Hammarby kan kallas sig ett elitserielag. En lagledning som inte ens försöker att bjuda upp till match. Man kan försöka toppa när man ligger under.
Ja imorgon skulle det bli dåligt väder med regn så får väl se om man kan vara ute i trädgården och klippa gräset.
Får väl bli något inne att göra annars, har lite tavelhyllor som ska upp i köket eller fondtapeten i vardagsrummet. Får se vad som sker imorgon.
Nu får det bli en stund i tvsoffan och kolla in om det är nåt på tv:n.
Så har det så bra alla.

Första dagen på ledigheten

Tog en lång sovmorgon idag och efter det frukost på altanen i solen. Det är en fin dag idag fast det är tisdag och speedwaykväll. Det brukar ju alltid regna på tisdagarna men än är det inte kväll så mycket kan hända.
Ikväll så möter Dackarna  Hammarby från Stockholm. Ska inte vara nån match på pappret.
Men man ska aldrig underskatta nåt motstånd det har de gjort en hemmamatch redan och då blev det förlust.
Ser just nu ut som Dackarna har det starkaste laget de kan ställa upp med, alla är friska och på topp får vi hoppas på.
Lite lunch nu och sedan bege sig ut mot speedwaybanan för lite jobb och nöje.
Återkommer om hur det gick senare så har det så bra så länge.

måndag 24 juni 2013

Stöld!

Ja hej på er. Förlåt att det har varit lite dåligt med uppdateringar men det blir lätt så när man jobbar på båt. Svårt med tid och ork när det är mycket jobb.
Men nu är man ledig i alla fall. Till och med semester. Skönt så nu ska man ta igen lite midsommarfirande som alla andra har haft.
Ledigheten började väl inte så bra kan man säga. Någon hade stulit regskylten på bilen. Jag blir så arg på att man inte kan få ha något ifred i dagens samhälle. Detta var andra gången någon stjäl mina regskyltar. Denna gång fick de dock bara med sig en av dem. Så det blev en polisanmälan och ett besök på polisstationen och hämta ut en provisorisk skylt. Det var två till på polisstationen som hade blivit av med sina skyltar när jag var där.
Måste kunna gå att ordna nåt annat sätt att montera skyltar på bilar som inte går att stjäla.
Får försöka klura ut nåt det måste finnas pengar att spara på allt jobb med detta.
Imorgon är det speedway igen och då ska min favoritförare göra comeback efter skada nämligen +Darcy Ward. Ska bli skoj att se hur formen är på honom.
Har lovat en kompis att hjälpa till lite i köket imorgon. Så det blir både jobb och nöje kan man säga.
Ja det var det jag hade att skriva idag eller just nu är det faktiskt natt här.
Så god natt!

måndag 17 juni 2013

Börjar tröttna.....

Hej på er ja nu börjar man tröttna på alla kryssare som äter buffe. Man har nu en hel vecka kvar att jobba, men nu flyttar jag från buffedessert till sallader och mackor.
Blir lite andra uppgifter är skönt med nåt annat sista veckan. Man blir lite trött i huvudet av all gäster man möter i buffen. Det är frågor hela tiden om en det ena och en det andra. Men det är skoj också att möta lite folk.
Från nu så möter man inte så mycket folk när man hamnar på deck två.
Längtar hem till mitt hus nu. Vill sätta upp tapeten i vardagsrummet.
Har även fått en ide om hallen som jag måste kolla upp om det blir bra. Ska nog även måla om lite innedörrar till vita. toalettdörren har de ju redan målat vit, men den ser för jävlig ut rent ut sagt.
Ja nu är det dags för lite paus innan det är dags igen för gäster.
Förlåt att det inte blir så mycket skrivet här i bloggen under en tid, men det är svårt att hinna med.
Ha det bra nu så hörs vi av.

torsdag 13 juni 2013

Jobb

Förlåt för jag inte har uppdaterat på några dagar, men det har varit fullt med jobb nu. Det märks att sommarn är här på vilket kryssningsfolk som är ombord. det är mycket barnfamiljer nu som åker.
Det är roligt att jobba med den nya buffemenyn tycker jag.
Har ansvar för dessert detta passet. Det är skoj.
Idag är det dåligt väder med regn men det gör inte så mycket för min del. Man jobbar nästan hela tiden så om det är sol eller regn är skit samma.
Kan vara dåligt väder i en vecka till om det är så.
Nu är det dags för lite paus med lite kaffe. Man blir lite bortskämd när man är ombord med maten som är färdig hela tiden bara att gå att sätta sig till dukat bord.
Ha det så bra så hörs vi av.

söndag 9 juni 2013

Söndagsslapp

Ja då var det söndag igen. Konstigt att alla söndagar blir slappardagar på nåt konstigt sett. Man tittar på tv:n fast de bara visar repriser av veckans program.
Fast jag som gillar speedway har ju fått lite mer att se fram mot nu på söndagarna tv10 visar ju polska ligan i speedway.
Denna söndagen visas två matcher, kan ju inte bli bättre.
Idag har det också varit riktigt skitväder åska och regn så det gör inget att man slappar i soffan.
Men det var väntat att det skulle bli åska eftersom det har varit så kvavt i luften.
Imorgon är det jobb som gäller igen, ska bli skoj. Få hoppas på ett roligt pass med mycket folk så går tiden fort.
Ha det så bra allihopa nu.

lördag 8 juni 2013

Speedway på eurosport=kul

Måste bara få skriva om en rolig sak, Ikväll var det en speedwaytävling i polen som de sände på eurosport. Det var en par-tävling skulle väl vara VM i par-tävling typ, men den hade inte VM-status.
Nu till det roliga om man nu ska sända en tävling i svensk tv varför skaffar man då inte in en kommentator som kan nåt om speedway. Varje land hade tre förare med och han kände inte igen någon på skinnstället utan var tvungen att vänta tills starten gått så han såg nummerlappen på föraren.
Det var med 6 länder med tre förare i varje utan Danmark som bara hade två. Känns som det inte skulle vara så svårt att kunna dem utantill, om man nu kan lite speedway. Man ser ganska snart vilka förare det är.
Sedan sa han att det var den största sändningen i världen av speedway. Den sändes i 71stycken länder. Kan tycka att då ska man ta in någon som kan speedway.
Vet inte om det stämmer det där med största sändningen, känns som +SGP är mer utbredd.
Ja rolig var han i alla fall.
Tävlingen vanns av Polen följt av Ryssland och trea kom Danmark. Sverige kom delad sexa, låter bättre än sist ha ha.
Nä dags att sova god natt på er.

Paj

Hej på er idag blev det fortsättning på gårdagen kan man säga. Blev att ligga och läsa på altanen, altanen är en av fördelarna med mitt hus kan man säga. Ska skaffa mig en hammock om jag hittar någon bra finns inget bättre en  hammock och ligga i.
Idag har jag även skördat från min trädgård för första gången det blev rabarber till en paj med vaniljsås.
Det blommar för fullt nu i rhodedenronbusken, vet inte om det stavas så.
Ja det var väl allt för idag så har det bra allihop.

fredag 7 juni 2013

Solig dag

Hej på er allihopa.
Idag har det varit soligt och varm så det blev att ligga på altanen och läsa.
Man får passa på medan solen är här rätt vad det är så är det regn. Det är skönt med såna här dagar med inga måsten. Man kan ta dagen som den kommer liksom.
Kan ju säga att man har lite fler sådana dagar när man jobbar som jag gör.
Blev också en tur med bilen idag, oj vad jag älskar denna bilen. Den är så skoj att köra.
Bara så svårt att inte köra för fort.
Ja nu får man väl kolla lite på när Sverige spelar VM-kval mot Österrike i fotboll. Jag är väl inte så intresserad av fotboll igentligen Men är skoj när Sverige spelar eller deltar i sporter, så man är väl lite patriot.
Ikväll blir det ett glas vin tror jag så har det bra allihopa.
Skål på er!

torsdag 6 juni 2013

Nationaldag

Hipp hipp hurra idag är det Sveriges nationaldag.Har väl inte blivit så mycket firade för min del.Känns som vilken dag som helst med ända skillnaden att alla är lediga.
Ja det har varit lite firade här i hembygdsparken med lite tal och uppträdande av musikkåren.
Just nu så firas det på skansen i Stockholm med kungafamiljen på plats.Det är väl det svenskaste vi har.Blir ju mer firande på lördag då det är prinssesbröllop.Då står väl hela stockholm still,tur man inte ska åka där.
Nu har det inte blivit så mycket fixade i hus och trädgård på senaste tiden.Ni tycker kanske att det är för lite med sådant här på bloggen.Men kan bara säga att det blir nog mer av den varan senare.Jag har mycket ideér i mitt huvud kan jag säga.Såg en snygg tapet igår på tv i programmet arga snickarn.
Den blir det nog i ett av mina sovrum.Har även lite sett ett golv till köket.
Så det finns grejor att göra när tid och pengar finns.
Har funderat med detta med att blogga hur får man många följare på sin blogg.Min sida har ju ökat lite men det är ju ingen jätteökning av läsare.
Måste ju finnas nåt sett att nå ut till folk.
Jaja det är inte nåt som stör mig jag är glad för alla som läser min blogg just nu.
Nu får det bli lite film och popcorn.
Ha det så bra allihopa.

onsdag 5 juni 2013

Rolig dag!

Hallå på er idag har jag varit och hämtat en rolig sak.Jag har hämtat hem min nya bil.Det blev en saab den gången också.Men denna gång blev det en lite starkare motor,nämligen en saab 9-3 aero med 250hk i.
Den är jätterolig att köra kraft på alla växlar.Märks att det är 100hk mer än den gamla bilen jag hade.
Så nu får man ta det lugnt så inte man blir av med körkortet,kan nog vara lätt att man kör för fort.
Det blev några mil med bilen idag.
Fint väder har det varit idag också så alla studenter har haft tur med vädret kan man säga.
Det är fester i var och varannan trädgård häromkring.Tänk när man själv tog studenten det var ju en evighet sedan.
Dröjer väl några år tills mina barn tar studenten.Men då ska jag ordna till fest det tycker jag man är värd när man har utbildats sig.
Nu blir det att tända grillen och grilla på lite entrecote.En öl eller två till det blir gott.
Ha det så bra på er och skål!

tisdag 4 juni 2013

Speedway blir inte som man tänkt sig alltid

Jaha då blev man lurad på en vinst för mitt dackarna mot seriens sämsta lag på "pappret" vargarna.
Men kör alla förarna bra på en gång så är ett papperslag inte att underskatta.
Nu hade dackarna lite väl många floppar i kväll bland förarna.Men det är bara att gratulera vargarna.
Men nästa vecka gäller det då är det derby mot ärkefienden vetlanda.
Nu får det bli en kopp te och läsa lite.Imorgon ska jag hämta hem en rolig sak,men det får ni vänta med att få veta vad tills imorgon.
Ha det bra alla fixare och andra som läser min blogg.

En fin dag!

Hej på er till ännu en vacker dag.Idag är det sol fast det är tisdag och speedwaydag.Men det kan ju hinna ändra sig till kvällen.Det är nåt magiskt med tisdag när speedwaysäsongen är igång.Kan vara hur fint väder som helst resten av veckan men tisdagar ska det regna.
Hur som helst så kör mitt lag Dackarna mot Vargarna ikväll,tror på vinst.
Det blev ju en förlust förra veckan hemma så nu får de inte förlora fler hemmamatcher.
Har ett bra lag fast vi har en toppförare skadad i Darcy Ward.Men vi har en Fredrik Lindgren i toppform efter Gp-tävlingen i Cardiff i helgen.
Tyvärr så krachade han i finalheatet men starkt att ta sig till final.
Bästa föraren just nu är +Emil Sayfutdinov han är grym när det gäller.Han har ju haft en bra mentor en gång i tiden nämligen +Tony Rickardsson .
Ja nu fattar ni nog att ett annat intresse jag har är speedway,ja jag tycker om det mesta i motorväg.
Här kan ni hitta lite om mitt lag Dackarna www.dackarna.nu.
Ja det var väl det för nu vi hörs av.

måndag 3 juni 2013

Lampor

Fick mina lampor till vardagsrummet som jag hade beställt idag.Blev rätt snyggt tycker jag.
Men den ena var väldigt pillig att montera,fattar inte varför det alltid ska vara med en sådan svår beskrivning.Allt är smått och svårt att fatta vad de menar.IKEA är lätt jämmförbart med denna.
Men skam den som ger sig lyckades lista ut hur det skulle vara.
Var och hämtade mina tapeter till fondväggen i vardagsrummet idag också.Får se om de kommer upp i veckan eller om jag gör det senare,beror nog lite på vädret.Man vill ju inte stå inne vid solsken.
Vardagsrummet börjar att bli färdigt så smått tycker jag.
Ska bygga bokhyllor längst ena väggen blir det nog med lite belysning.Det enda är att jag inte har så mycket böcker kvar efter flytt och dyl.Men det fyller nog på snart igen jag gillar att läsa.
Ja nu blir det en cykeltur och kolla in kvarteren här tror jag.
Ha det bra.

söndag 2 juni 2013

Västkustshelg

Den här helgen har man tillbringat på västra sidan av vårat vackra land.Stannade till hos mina barn och min bror i trollhättan på lördagen.Blev en snabb titt på saabfestivalen,där fanns det en del fina saabar att skåda in.Var mycket folk från utlandet Holland,tyskland och dannmark.Man fattar nog inte hur stort det är med saab i dessa länder.
Skoj att kolla in lite gamla saabbilar som folk har renoverat upp till nästan bättre skick än när de var nya.
Efter detta besök var det fotbollscup som gällde för hela slanten.Min son spelade en cup som kallades klassbollen.Det är roligt att titta på när de spelar.Detta var lördagens agenda och idag bar det av till Göteborg för att besöka liseberg med min dotter.
Hon fyller år och hade valt detta att göra så det blev en del åkade av karuseller.Riktigt skojigt var det.
Tog en del lotter i chokladhjul men vann inte ett enda dugg.
Jaja man kan inte ha tur jämnt.
Så nu är det en trött man som skriver på dessa rader,dags att säga godnatt!