lördag 31 augusti 2013

Ännu en olycka

Ikväll hände det igen ännu en skada i speedwayen. Denna gång var det Emil Sayfutdinovs som var med om en olycka. Det var en hemsk olycka han blev överkörd och bröt armen det är i alla fall det man har hört. Men jag tror det var det för det såg inte bra ut när han åkte i backen.
Nu kan han nog inte köra mer denna säsongen han heller. Det har ju som sagt varit alldeles för mycket skador denna säsongen. Jag tror en del av olyckorna beror på att en del förare kör över sin förmåga eller så beror det på nåt annat.
Denna skada blev ödesstigen för Emils VM-titel också som han hade chans på. Det är synd att det ska avgöras genom en skada.
Annars så bjöds det på bra speedway men ingen av dackeförarna som körde gjorde väl ingen direkt topp match. Darcy gjorde ett bra heat där han lurade Laguta annars så var det väl så där kört. Jeppsen gjorde lite fler bra heat men jag vill nog att han stiger upp ett snäpp. Men det är ju bra att de inte blev skadade i alla fall. Sedan vill jag har de på topp här i Sverige nästa vecka.
Nä nu är det nog dags att gå och sova. God natt!

Marknadsdag del 2

Då har man varit på Hultsfreds marknad och det var inte mycket att ha kan jag säga. Har inte sett något vettigt att köpa där. Skulle varit grönsaker i så fall men det behöver jag inte köpa nu när jag snart ska åka på jobb.
När man går på marknader så ser man nya saker knallarna säljer varje år. Nu i år verkar mobilskal vara den nya grejen och kepsar har kommit tillbaka igen. Kepsar köpte man på 80-talet för min del men jag använder keps men tror inte jag vill ha dem de sålde där. Det var inga snygga kepsar.
Fanns även tivoli som det brukar inte för jag fattar vem som vågar åka sånt. Såna tivoli som plockas ner och upp hela tiden verkar inte riktigt säkra tycker jag. Måste bli ett slitage på att hålla på så där. Nä jag håller nog mig till att åka sånt på Liseberg eller gröna lund tror jag. Inte för jag är mycket för att åka sånt men i år var jag faktiskt på Liseberg och åkte ovanligt mycket sånt där. Men det får jag tacka min dotter för det var hon som lurade upp mig i dessa.
Jag får kolla in auktionen imorgon och se om det finns något intressant där. Den kommer ju vara på gång avstånd här hemifrån så det är ju bra.
Såg i tidningen att det är speedway på TV10 ikväll från Polen semifinal tror jag det var. min favoritförare kör Darcy Ward. Får hoppas på rolig speedway och inga skador ikväll.
Dackarna fick en svensk mästare i dag genom Joel Kling som kör knattespeedway. Får hoppas att återväxten stärks genom detta.
Nu är det dags att gå ut och göra lite fastighetsskötsel såg att jag måste rensa hängrännorna igår när det regnade. Regnvattnet forsade över och ner på altanen. Tror det är mycket mossa och barr i dem.
Det var detta för nu.

Marknadsdag

Vad ska man skriva om idag då? Ja det är marknad i Hultsfred idag med vad allt det innebär. Gator avstängda, bilköer, köer till bankomater och alla som är ute och kör bil för första gången i år typ. Men sedan innebär det också mycket folk i rörelse i Hultsfred, intäkter till fotbollsklubben och att det händer saker i Hultsfred. Allt har både positiva och negativa sidor. Men ibland när man råkar höra samtal mellan folk i köer till exempel så är det mycket negativt om det mesta. Men nu om det är så negativt att bo här så är det väl bara att flytta eller göra nåt åt det då. Det löser sig ju inte själv.
Tror man blir mer negativ till allt om man inte tar tag i problemet. Man måste ju tycka nåt är bra eftersom man bor kvar eller?
Jag har också varit så där negativt till mycket men tycker jag blivit bättre men försöker bättra mig mer och mer.
Nä nu måste jag nog åka till marknaden och stå i lite bilköer och svära åt lite bilförare ha ha!
Ha det bra så länge.

fredag 30 augusti 2013

SM-Final speedway del 2

Ja då har man sett klart på finalen och det blev Andreas Jonsson som vann före Jonas Davidsson och Peter Ljung. Visar att en rutinerad förare vet hur man ska göra. Lite synd om Davidsson som hade vunnit alla heat fram till finalheatet. Men kul att Ljung fick en medalj efter den säsongen han har gjort denna säsongen.
Nu har Andreas tagit 6stycken SM-guld och är trea i Sverige på det. Det är bara Ove Fundin och Tony Rickardsson som är bättre. Men han har förhoppningsvis några år kvar att köra så han kan säkert bli bättre. Blev ingen bra tävling för någon Dackeförare Lindgren blev bäst med en femte plats.
Så nu får vi hoppas på laget tar guldet istället. Fasen att man missar de här mötena mot Vetlanda nu i veckan.
Men man måste jobba också och kan inte bara ha roligt. Blir att titta på nätet helt enkelt.
Dags att gå och sova så god natt allihopa.
Svenska mästaren 2013

SM-Final speedway

Jag sitter just nu och tittar på SM-finalen i speedway på C-more. Den körs på banan i Vetlanda vilket inte världens bästa bana för att få se omkörningar direkt. Lite tråkigt att titta på vilket är synd ger inte bra reklam för sporten. Sedan ser man att det inte är mycket publik vilket är tråkigt det med. Men jag tycker det känns lite avslaget detta med SM tyvärr. Svenskarna har inte varit bra i GP-tävlingarna och i andra internationella tävlingar. Det gör att folk inte tycker det är så intressant att komma och titta.
Sedan har väl reklamen för tävlingen inte varit den bästa tror jag.
Nu har jag skrivit mycket negativt så nu får det vara nog med det. Får hoppas på ett guld till en dackeförare. Får väl se hur det går med det. Nä nu får jag fortsätta att titta så skriver jag mer sedan.

Fredagskväll

Ja då var det fredagkväll igen då. Denna veckan har gått jättefort fast det är väl för att man har haft fullt upp. Men nu blir det att ta det lugnt i soffan och titta på SM-finalen i speedway. Kan säga att tippa den är inte världens lättaste finns ingen stor favorit i år. Alla svenskar har varit i en svacka hela säsongen känns det som. Men den som har varit bäst enligt snittlistor är Fredrik Lindgren så han får väl vara lite favorit då. Sedan har vi outsidern Thomas H Jonasson han har ju hemmabana.
Får se vem som vinner denna lite avslagna tävling. Tror att den måste göras om på något vis ingen verkar intresserad av den.
Var ju inne med bilen för den där magnetventilen idag och det verkar som det var den som var felet peppar, peppar ta i trä. Vill inte ha mer strul på den fronten.
Nu i helgen är det Hultsfreds Marknad en stor publikdragare är om kring. Få se om jag tar en tur dit imorgon. Brukar bara köpa marknadskarameller för det mesta än då.
På söndag var det nåt här som jag är lite sugen på att gå nämligen auktion. Det är roligt att gå på och det var länge sedan jag var på någon sådan. Köpte in en massa trädgårdsredskap på en auktion en gång för 50kronor. Så man kan göra lite fynd på sådana med.
Tog en tur i skogen idag också men det blev inte så mycket lingon som häromdagen tror någon hade varit på denna platsen. Ska nog ut en vända imorgon också om det är bra väder.
Nu är det dags för lite kaffe så man vaknar till lite känner mig lite trött. Vi hörs!

torsdag 29 augusti 2013

Tidig morgon!

Blev att gå upp tidigt idag för man skulle ringa ett samtal och naturligtvis så är man jättetrött. Jag sov lite oroligt i natt. Drömde konstiga saker man får nog kalla dem mardrömmar. Vissa var så verkliga så det kändes som man upplevde dem. Var drömmar om saker som jag har upplevt i verkliga livet som inte var så roliga. Man undrar ju vad det betyder när man drömmer så här. Är det en påminnelse att man inte ska glömma visa saker eller betyder det nåt annat? Vissa saker vill man ju bara glömma så varför kommer då såna här drömmar. Det vore roligare att drömma roliga saker som kunde bli sanna sedan istället för saker som var skit när de hände.
Ibland drömmer jag saker som man igentligen ville få nerskrivet för de skulle bli en bra bok. Men sedan när man vaknar så har man glömt allt. Man drömmer också ibland och vaknar sedan när man somnar om igen så försöker man fortsätta samma dröm men det går aldrig.
Hjärnan måste få jobba på högtryck på nätterna ibland känns det som. Men det är väl nyttigt med att drömma för att hålla igång hjärnan.
Jag får väl se om mina drömmar i natt betyder nåt. Helst så vill jag inte att de ska det för det var inga roliga drömmar som sagt.
Dags för lite frukost sedan bär det av mot Vimmerby med bilen igen då. Får hoppas på den där magnetventilen då så man får detta ur världen någon gång. Ja det är min dröm för tillfället kan man väl säga. Även små drömmar är viktigt eller hur?
Dream on som de säger.

Arga snickaren


Ett roligt klipp så här på kvällskvisten. Tur att man inte får hem en sådan fixare.

Skogen!

Det blev en tur för mig ut i skogen idag för att plocka lite lingon. Det är skönt att gå i skogen det är lugnt och tyst endast lite fåglar som kvittrar. Sedan när man hittar ett bra lingonställe så gör det ju det inte sämre. Vi lyckligt lockande som har så fina skogsmarker här i Sverige. Ska nog ta en tur imorgon också om vädret tillåter.
Skulle vilja få ihop så mycket bär så jag kunde göra lingondricka som min mormor gjorde. Den var så god. Den ska inte vara så svår att göra har jag för mig. Min mormor var en riktig husmor kan man väl säga hon syltade och saftade. Bakade en massa gjorde hon också men så var hon ju i grunden en kallskänka. Skulle vara roligt att veta vad hon skulle säga om hon visste att jag jobbar som det nu.
Hon stöttade mig i mitt val av att bli kock från början. Hon visste vad det handlade om.
Kan sakna henne ibland hon var rolig att prata mat med.
Imorgon är det dags för bilverkstaden igen så blir en tidig morgon för att ringa och kolla när jag ska komma in med bilen. Hoppas det bara är den där magnetventilen nu så den blir klar någon gång nu bilen. Är ju inte sånt här man vill hålla på med när man byter bil.
Nu är det dags för lite the i TV-soffan eller inte i soffan utan dricka the i TV-soffan heter det kanske.
Ha det så hörs vi.
Blev lite lingon idag.

Man tar dagen som den kommer!

Ja vad ska man hitta på att göra idag då. Funderar lite på om jag skulle åka ut i skogen och kolla efter lite lingon eller svamp. Man får passa på när det inte är för soligt. Det sägs att det ska finnas mycket lingon i skogen så jag får väl se.
Mina inlägg om mobbning verkar som de varit intressanta att läsa för de har lästs flest gånger. Det är hemskt att man ska behöva skriva om sånt men så är det. Finns mobbning i alla samhällsklasser visar ju detta med Lundbergs. Det är lite konstigt att Lundsbergs får så mycket uppmärksamhet nu när den stängs det är ju inte första gången såna här saker händer där och sedan verkar den där rektorn vara en konstig typ som inte har reagerat. Han verkar ha vetat om vad som har skett ju.
När man hör detta med Lundsbergs så tänker jag bara på filmen "Ondskan" det är ju precis så det har varit och redan när filmen kom så höll de väl på där.
Nä låt skolan förbli stängd det kommer aldrig att försvinna det där sitter i väggarna kan man säga.
Över till nåt roligare istället. Jag tog min första cykeltur igår sedan jag flyttade hit. Kan säga att det kändes i benen. Vet inga bra cykelvägar här än så det blev bara en kort tur. Sedan bor jag högt upp så det var en jobbig tur hem kan jag säga. Det är världens uppförsbacke hit hem så då fick man känna att man levde.
Nä dags att beges sig till skogen och kolla om bär då.

onsdag 28 augusti 2013

Lundbergs=Mobbning

Jag skrev ju om mobbning häromdagen. Det förekommer mobbning på de "fina" skolorna också kan man säga. Det som har skett på Lundbergs vill jag kalla mobbning av den högre skolan om inte ren misshandel. Bara för att man ska nolla in nya elever. Det är sjukt rent ut sagt. Vet att det förekom nollning när jag började på gymnasiet. Kommer inte ihåg så mycket av den men har för mig att vi fick en ögonbindel på oss och skulle krypa i en gång. Man var lite skraj av vad som skulle ske men sedan kom vi fram till aulan och där blev vi välkomnade som nya elever.
Men på Lundbergs där brännmärker de varandra. De är ju faktiskt elever på samma skola så de borde ju hjälpa varandra istället.
Det konstiga är att nu i tv så står elever och gråter över att de stängt skolan. De skulle väl sett till att de inte höll på med dessa dumheter för det var ju inte nåt nytt det har pågått i flera år.
Tycker att det är dags att se över detta med privatskolor tror det förekommer på andra skolor också. Låt staten driva skolor och satsa rejält på dem så vi får en bra skolgång.
Vill bara säja en sak till FY FAN för mobbning. Min syn på detta med Lundbergs.

Bilverkstad del 2

Som sagt var så har jag tillbringat min tid i Vimmerby idag med att promenera och kolla i affärer. Lämnade ju in min bil idag för att fixa till detta med turbon. Det blev en ny givare men det hjälpte inte med det utan de var tvungna att byta en magnetventil också. Men nu visar det sig att en sådan hade de inte hemma. De försökte att ta en från en annan Saab men eftersom min är en V6 i så passar naturligtvis inte vilken som. Nu måste jag åka in till Vimmerby på fredag igen för denna magnetventilen som de skulle ta hem från Jönköping. Men det skulle vara ett snabbt ingrepp i alla fall så det blir inte så lång väntetid på fredag.
Tycker att Holmgrensbil som verkstaden heter är bra mot sina kunder. Har haft dåliga kontakter med andra verkstäder. Hade en gång en Volvo som jag skulle serva på den lokala volvoverkstaden. Men det tog hur långt tid som helst och sedan försökte de göra saker som jag inte hade sagt till om. Jag var riktigt arg den gången kan jag säga. Men detta med bilverkstäder är lite skumt på nåt vis, man vet nästa aldrig vad kalaset kommer kosta. Finns liksom inga prislistor kan man säga antingen får man en chock eller blir man glatt överaskad. Man undrar ju ur många som blir lurade på mindre seriösa verkstäder. Kommer det in en äldre dam t.e.x hon har ju inte en aning om vad de pratar om. blir lite som teveprogrammet Macken.
Tror jag ska lägga mig i soffan och läsa håller på med en bok som jag tycker ni ska läsa nämligen "En man som heter Ove" av Fredrik Backman. Det var dagens boktips. Ha det bra alla fixare ja även ni som inte fixar.

Bilverkstad

Idag blir det nog en seg dag för jag ska lämna in min bil på verkstaden. De ska fortsätta sökningen efter felet som gör att motorlampan lyser. Jag tror det har nåt med givaren till turbon att göra. Det känns som den funkar ibland och ibland så vill den inte alls. Ja man kan säga att den har svårt att andas. Får hoppas det inte blir allt för dyr historia.
Så dagen kommer nog bli seg för jag får väl gå runt i Vimmerby och vänta på bilen och det finns ju inte så mycket att se i Vimmerby.
Det man brukar kolla på där är bilar för det finns det många affärer med men jag har nyss bytt bil så det är ju klart.
Får kolla in lite tapeter kanske i byggvaruhuset. Man får hitta på allt möjligt bara för att få tiden att gå helt enkelt.
Där har ni min dag idag. Den låter väl som glamour. Så ha det så hörs vi av.

tisdag 27 augusti 2013

Vilken match!!!!!

Nu är det klart att det blir Vetlanda Dackarna möter i semifinal. Men vilken match det var i Kumla ikväll mellan Indianerna och Smederna. Många täta heat och mycket omkörningar. Det roliga var att förarna körde just också öppna luckor utan att köra fult.
Kommer bli hårt nu i veckan i matcherna mot Vetlanda. Det jäkligaste är att jag missar dem på grund av att jag jobbar. Får följa på nätet som vanligt på båten. Tror jag även jobbar när det är Finalerna också maximal otur för min del.
Men det kommer bli två grymma publikmatcher tror på nytt rekord i målilla faktiskt.
Sitter och beundrar min hall härifrån soffan är grymt nöjd med mitt jobb. Vill bara fortsätta med nästa jobb. Men får lugna mig lite och börja fundera ut vad jag ska göra med nästa projekt. Men det lutar åt resten av hallen kan man säga eller korridoren till sovrummet. Det är inte så mycket jobb där nya tapeter och lister runt dörrar och golvsockel.
Var ute och kollade in i trädgården lite idag också och det hade kommit nya blommor på mina rosbuskar. Trodde de hade blommat färdigt för i år. Måste kolla när man ska klippa rosor har aldrig haft såna så jag vet inte så mycket om dem.
Ja det var väl det som jag hade på hjärtat just nu.


Hallen!!

Ja nu har jag gjort klart min hall. Blev hur bra som helst. Det var riktigt skoj att fixa med allt jag gjorde. Man blir bättre och bättre på saker ju fler gånger man gör dem. Ta bara detta med att tapetsera tyckte jag var jättesvårt första gången jag gjorde det. Men jag säger köp en bra kvalitet på tapet så går det mycket bättre. Första gången jag tapetserade hade jag köpt en billig  tapet som inte ville riktigt som jag ville så slutresultatet blev väl inte som jag ville. Sedan är detta med Non Wowen tapeter är jättebra.
Allt jag har i hallen är loppisfynd så möblerna har inte kostat så mycket. Hittade två tavlor idag också på Marlyn Monroe som passade in perfekt. Ska fixa till en stol också som fanns i huset.
Något annat som är lite trix med är detta med lister man ska tänka på vinklar och så. Men man lär sig det med.
Min kompis idag.

Ja här ser ni slutresultatet.
 
 
 
 

Slutet är nära!

Den rubriken på detta inlägget fick jag till tycker jag. Nu är det inte så hemskt som det låter utan att min hall börjar närma sig att bli klar. Grundade och målade bröstpanelen igår och det räckte med en gång. Nu efter frukost ska jag åka och köpa golvsockel sedan är det bara att sätta ditt hallmöblerna.
Ja sedan är detta projektet klart. Jag har redan börjat fundera på en tapet till den där delen som går in till sovrummet. Den ska nu vara en tapet med ljusgrått i eller vitt. då blir övergången bäst från hallen.
Så får kolla in lite tapeter på Hornbach när jag åker på jobb nästa gång. De har mycket fina tapeter där till ett bra pris. Får nästan skaffa mig en liten buss om man ska köpa allt fint de har där. Det är jäkligt synd att det inte finns ett Hornbach på närmare håll. Nu åker jag ju till Stockholm i alla fall men det blir dumt att handla innan man går på båten. Men jag hinner handla efter jag går av båten också blir lite stressigt men det går.
Ser ut att bli en vacker dag idag när jag sitter här vid köksbordet och skriver detta. Konstigt det är ju speedwaytisdag och då brukar det inte vara fint väder men det är bara morgon än så länge. Mycket kan hända under dagens gång. Det är idag man får se vilka Dackarna får möta i semifinalen. Jag tror det blir Vetlanda.
Nä dags att bege sig till järnaffären och köpa golvsockel så jag blir klar. Jag lägger upp bilder senare idag så ni får se slutresultatet av allt slit jag haft. Så ha tålamod så hörs vi av.

måndag 26 augusti 2013

Listverk!

Då var det måndag och jag har varit och köpt lister till hallen. De enda som saknas nu är ny golvlist men den ska ju dit efter målning. Det negativa med det är att jag kommer nog köpa en vit golvsockel och då får jag nog byta ut alla golvsocklar. Men det kommer nog att ske efter hand som jag renoverar. Efter hallen blir det nog att fortsätta med den lilla biten som går in till sovrummet. Blir en ny tapet och måla om toalettdörren. Har väl lite tankar även om sovrummet men det får vänta lite.
Jag har hunnit med att sätta lister och grundmåla hela hallen idag så nu är det bara att vänta tills imorgon för målning igen. Får hoppas att det räcker med en omgång.
Såg att det låg en annons på min sida om GP-Speedway i Stockholm tycker ni ska köpa biljetter till den. Det är en fröjd att se speedway i verkligheten. Tror även att tävlingen på Friends Arena kan bli en höjdare. En rolig sak i sammanhanget är att det var Stockholm som tog den tävlingen som gick i Målilla förut. Men nu ska cirka 40 funktionärer från Målilla åka upp dit med maskinparken och ha hand om allt omkring tävlingen. Roligt att det måste till smålänningar för att hjälpa stockholmarna med detta. Men det visar att de är duktiga i Målilla. Jag önskar dem lycka till.
Dags för lite kaffe innan man hittar på något annat att fixa med så ha det bra så länge.

söndag 25 augusti 2013

Söndagskväll

Ja då var det söndagkväll igen då. Fick upp all panel idag gick smärtfritt utan några missöden. Det blev två stycken bräder över så jag hade räknat helt rätt dessutom var de två dåliga.
Så i morgon blir det att åka och köpa lister så man kan fortsätta att måla efter de har kommit upp.
Sedan är det så kort som klart lite planering vad man ska ha på väggen och så.
Idag har det varit formel 1 och min favoritförare Kimi Räikkönen fick bryta loppet. Så det var väl så där. Detta var första gången på 39lopp han bröt och första gången han inte tog poäng på 27lopp så man kan säja att det händer inte så ofta han bryter. Nu vann Vettel igen tror han vinner VM igen. Men man får hoppas att man har fel som vanligt i mina tips.
Ingen speedway från polen idag på tv:n vilket jag tycker är konstigt. Trodde de hade en omgång kvar innan slutspel. Fick nästan lite ont i speedwaytarmen av att inte ha sett någon speedway på några dagar.
Kördes lite andra tävlingar i helgen men ingen av dem kunde man se på tv:n. Nämligen JEM-U21 och GP-Challenge. Vann GP-Challenge gjorde Niels-Kristian Ivertsen och JEM-U21 gjorde en Dackeförare Mikkel Mikkelsen. Visar igen att Danmark har en bra ungdomsverksamhet men Sverige hade en på fjärde plats i alla fall i Oliver Berntson.
Får väl avsluta med att visa en bild på hur hallen ser ut så här långt. Sedan är det dags för lite kvällsmat.

Snickeridag!

Då var det söndag igen då ja. Ska vara vilodag men jag kör en snickeridag jag. Fortsätta spika panelen i hallen. Förhoppningsvis så flyter det på bra utan några missöden.
Ska även klippa gräsmattan idag den växer inte så mycket nu som för några veckor sedan.
Så detta med att söndagar är vilodagar är nog inte riktigt sant i dagens samhälle. Enda skillnaden är att en del affärer har stängt utom i storstäder då. Där har de öppet nästan alla dagar om året tror jag.
Jag undrar om det går ihop sig och ha öppet en söndag eller röd dag. Allt med löner och så är ju högre så man måste ju sälja lite om det ska gå plus.
Jag har ju fått annonser på min blogg nu men jag fattar inte riktigt hur man ska tjäna nåt på dem. Det är ju bara när folk klickar på dem som det ska ge nåt och hur ofta sker det. Jag klickar ju sällan på annonser på sidor jag surfar på om det inte är nåt speciellt man söker.
Men jag tycker jag har rätt bra annonser i alla fall ja ni ser ju själva vad det är för några. Undrar de som har massor av besök på sina bloggar om de får nåt av sina annonser. Jag har dem ju för att testa om det gick att få några och det gjorde det ju så testet funkade.
Nä dags att spika så ha det bra så hörs vi senare.

lördag 24 augusti 2013

Hallen går framåt.

Nu kommer ett roligare inlägg det gäller min hall som går framåt. Idag har jag målat klart trädetaljerna ser bra ut. Sedan kom alla tapeter upp av bara farten de blev skit bra. Nu på kvällen fortsatte jag med att börja spika bröstpanelen lite meck vid lysknappar och vägguttag. tror dock att jag har räknat lite fel hur mycket det går åt känns det som just nu men vi får väl se om det räcker.


 Tycker det blir jättebra med den tapeten sedan ska ju panelen målas vit så den passar till de nya hallmöblerna jag köpte förut. Har jag en sida kvar att spika panel på den som säkert blir svårast på grund av att elementet är där. Men det får lösa sig. Nä nu tar jag kväll med en öl framför TV:n.
Detta inlägget var mycket roligare att skriva. Ha det bra alla.

Mobbning!

Skrev idag på morgonen att jag skulle skriva om nåt som både gör mig upprörd och ledsen.
Det är så här att jag har en vän på facebook som har en dotter som har haft stora problem i skolan med att hon blivit mobbad. Det var nu i våras det började med att hon blev slagen av en kille i sin klass. Det jävliga var att lärarna inte trodde på hennes mamma så hon lät sin dotter vara hemma från skolan. Blev tydligen bättre efter div protester och dyl.
Nu till det som gör mig upprörd nu när skolan började igen efter sommarlovet så hade en klasskamrat bjudit in till kalas och alla var bjudna utan min väns dotter. Tala om utfrysning och inte nog med det min vän är ju inte den som håller tyst så hon har väl sagt en del kan jag tro. Men härom kvällen så blev hon uppringd av den som hade bjudit till kalas pappa och han skrek och hotade i telefonen.
Va fan ger det för signaler om ens föräldrar beter sig så där. Fy fan säger jag bara.
Mobbning är ett problem som måste lösas alla måste hjälpas åt med detta. Jag vet hur det känns att vara utfryst men på nåt sätt tror jag man blir starkare som person efter att ha varit mobbad tyvärr är det så. Man vill vara en bättre människa än sina mobbare tror jag.
Men man kanske skulle vara ännu starkare om man slapp börja långt ner i skiten. Nä alla är lika mycket värda som människa så sluta mobba ni som gör det.
Hoppas det löser sig för min väns dotter jag håller på er.
Ja nu fattar ni nog varför jag var arg och ledsen förut. Nästa inlägg blir om något roligare så håll koll på min blogg om vad som händer.

Blev inte som jag tänkt mig.

Dagen började inte riktigt som jag tänkt mig skulle ju gå upp tidigt för målningens skull. Men det en sovmorgon. Det är skönt att man inte har några måsten i alla fall. Nu är man ju upp och äter en frukost som består av blåbär plockade från tomten. Lite lyxigt och bara gå ut på baksidan och plocka blåbär och det är inga planterade plantor nu om ni nu trodde det utan vildvuxna.
Nu blir det att köra igång målningen lite senare än planerat. Få se hur det blir nu andra strykningen jag hoppas att det räcker med denna gången.
Det är den stora dörren som jag är lite fundersam över det känns som att den suger åt sig mer färg.
Ja det är väl dags att börja med målningen vi hörs av senare. Då ska skriva om en sak som gör mig så upprörd och ledsen.
Ha det så länge!

fredag 23 augusti 2013

Målning

Blev målning av trädetaljerna i hallen idag första gången med vit färg. Se lite bättre ut än efter grundningen. Helt bra tycker jag inte det är men får hoppas det blir bättre efter andra strykningen. Annars vet i tusan vad man ska göra. Slipat och spacklat klart så nu kan tapeterna komma upp så fort målningen är klar.
Idag fick jag åka med bilen till verkstaden för motorlampan tändes. Likadant som jag hade på den andra bilen. Det de hittade idag var att den förra ägaren hade skruvat upp turbotrycket. Ska in med den igen på onsdag då de ska söka vidare. Får hoppas att det inte blir allt för dyrt.
Pratade med säljaren och han tyckte väl inte det var så skoj att han inte hade kollat in detta. Så får se vad som sker. Tyvärr har ju de tre garantintiden gått ur naturligtvis. Aldrig får man ha tur med bilar. Bilar är ett kapitel för sig kan man säga man måste ha dem men vill inte att det ska kosta så förbannat.
Imorgon blir det att gå upp tidigt så man kan måla andra gången så hinner det torka till eftermiddagen. Då kan jag börja tapetsera på kvällen förhoppningsvis. Man får ju se hur målningen blir efter andra strykningen.
Så nu har man gjort sig förtjänt av lite fredagsmys. Detta med fredagsmys är väl en typisk svenskt.
Fredagsmys är väl allt från chips till taco som alla barnfamiljer har. För min del blir det grillad korv och en öl. Funderar om man ska titta på en film för det verkar inte vara nåt på TV:n att titta på.
Så alla ta och ta lite fredagsmys så hörs vi.

Ny dag ny möjligheter

Ännu en dag som man kan göra något roligt med. Blir att fortsätta i hallen idag för min del kan jag säga. Rev lite tapet och spacklade igår kväll. Så idag blir det att måla dörren första strykningen och sedan att slipa väggen. Så snart kan man börja med det roliga arbetet.
Man har en bild framför sig hur slutresultatet ska bli men aldrig ser man allt skitjobb man måste göra för att komma dit. Vilket i och för sig är tur för då skulle man ju inte börja med någonting.
Ja skrev ju häromdagen om att Roomservice började på Kanal 5 och att de göra fina saker.
Denna gången gjorde de om en stuga som jag tyckte blev helt ok. Tyckte om de där solsängarna eller vad man ska kalla dem. Nu skulle de inte bli så bra om jag gjorde dem så jag tror jag hoppar det.
Men man får idéer hela tiden när man kollar på sådana program.
Nu såg jag på TV4 att de visade Ernst i repris konstigt säsongen har ju nyss slutat. Vill väl se nya saker.
Ja det var väl det jag hade för nu så återkommer jag senare. Ha det så bra.

torsdag 22 augusti 2013

Hallprojekt startat

Ja då har jag kört igång med hallen genom att slipa och grunda ytterdörren. Ser väl så där ut kan jag säga men det blir bättre när vanliga färgen kommer på(hoppas jag). Sedan är ju frågan vilket man ska göra först tapetsera eller spika upp panelen. Tror det blir tapeterna först. Då slipper man en kant vid översidan av bröstpanelen. Många beslut man måste bestämma sig för när man håller på att fixa.
Blir lite spacklande och slipande hinnan man kan börja sätta upp tapeterna. Det är inte så roligt detta med underarbete men ack så viktigt för ett bra slutresultat.
Idag gjorde jag ett litet loppisfynd tre runda mattor för 30kronor. Just nu hamnade de utanför sovrummet men de kommer nog att få en plats i tvättstugan.
Tre små öar!
Där ser mitt radioskåp jag köpte som jag inte har hunnit med att göra nåt med ser rätt bra ut som det är. Får se vad jag gör med det har lite tankar om att göra om det till ett barskåp.
 
Så här såg dörren ut innan målningen startade såg väl så där ut.
Här är dörren efter grundmålningen ser väl lite bättre ut.
Brukar nästan alltid måla med Beckers färg tycker de är bäst. Men det är ju en smaksak vad man tycker. Det var lite om vad jag har styrt med idag. Så nu blir det nog soffan med en bok eller Tv.

Emanuel, 8 år och elektriker


Vill börja dagen med ett klipp jag hittade på +YouTube Emanuel är en riktig fixare skulle jag säga. Tycker han är för härlig man skulle tro han är mycket äldre så som han pratar.
Ja ibland hittar man godbitar på +YouTube .
Nu får det bli frukost och sedan köra igång med dagens projekt. Idag blev det mer normal tid att vakna än igår så dagen blir lite längre kan man säga. Så jag säger väl god morgon och återkommer senare.

onsdag 21 augusti 2013

Trädgårdsdag!

Blev en trädgårdsdag idag eller eftermiddag ska man väl säga efter min långa sovmorgon. Klippte bort massa runt de där buskarna som har växt sig vilda. Vet inte vad för sort det är men det är en sort som slår rot av sig själv med hjälp av att grenarna som ligger på marken. Så det var lite öglor på marken runt om. Men nu ser det fint ut och solen kommer åt. Ska lägga lite ny jord där och så gräs.
Hittade även ett av gömställena som mördarsniglarna har så nu har de ett ställe mindre att hålla till på.
Idag blev min ansöka klar om att ha annonser på bloggen klar så nu har jag lite annonser om mina intressen på bloggen. Får väl se hur detta funkar. Ska bli roligt att se om det ger nåt måste väl ha många fler läsare än jag har. Men man måste ju börja någonstans.
Jag har ju fått mindre läsare nu igen enligt statistiken. Tror det beror på att jag gör lite uppehåll när jag är på jobb då är det lite svårt att uppdatera.
Ska försöka att göra inlägg varje dag.
Imorgon blir det nog att köra igång med hallen. Kom ju på att jag måste måla dörren när det är fint väder då jag måste ha den öppen när den torkar och då får det gärna var bra väder så det går fort.
Ska försöka att lägga upp bilder under projektets gång här på bloggen så man ser utvecklingen av jobbet. Är mitt första stora projekt i huset.
Idag börjar ett fixarprogram på TV nämligen Roomservice på kanal 5. De brukar göra fina saker tycker jag. Jag tycker om att se på såna här program men det finns ju både bra och dåliga program.
Såna program där de gör saker som kostar hur mycket som helst tycker jag inte om. Det är ju inte för vanligt folk och då blir man bara besviken. Måste vara saker som man har råd att göra för att man ska bli intresserad av göra.
Så det ska bli intressant att se vad Roomservice bjuder på i första programmet. Skriver imorgon vad jag tyckte om programmet. Ha det bra så hörs vi av.

Sovmorgon kan man säga

Jag pratade ju om att jag skulle ha sovmorgon igår men det blev ju inte så. Det tog jag igen idag kan jag säga. Vaknade i o för sig klockan 7:00 och var på väg upp men kände att huvudet kändes tungt så gick och la mig igen. Vaknade sedan inte för än klockan 12:30 så sovmorgonen kom idag istället.
Så vad ska man hitta på nu när halva dagen har gått då.
Kanske börja med hallen där finns ju lite att göra. Lite underarbete som är så skoj men ack så viktigt.
Hon på målaraffären tyckte ju jag skulle slipa och grundmåla snickerierna innan den vanliga färgen skulle på. Jag som bara hade tänkt måla men nu blir det mer jobb innan slutresultatet syns.
Men blir det bra där så vet jag ju hur jag ska göra med resten sedan så hallen blir ett provprojekt kan man säga.
Som sagt så gjorde jag klart min mur igår, blev jättebra. Nu är nästa projekt ute i trädgården att beställa lite matjord och jämna till gräsmattan. Ska även klippa ner två buskar som har blivit allt för vildvuxna. De tar sol från andra växter runt omkring. Sedan såg jag att om jag klipper ner dem lite så kommer man runt dem från andra hållet så att säga.
Ja när det ena projektet i trädgården är färdigt så poppar det upp andra. När man är Husfixare så har man alltid nåt att göra.
Nä dags för att köra igång med något.

tisdag 20 augusti 2013

Vetlanda säger jag bara

Ja då var första kvartsfinalerna körda och det blev vinst för Vetlanda och Smederna. Vetlanda har en otrolig förmåga att vara bäst när det gäller som mest. Det blir nog dem Dackarna möter i semifinal och då kan det bli nytt publikrekord i Målilla. Men då är man tyvärr på jobb så det får man ju inte uppleva. Får hoppas på finalmatcherna om det blir några.
Det är tråkigt detta med snitten förarna får så som det ser ut nu så har Dackarna svårt att behålla alla förarna till nästa säsong. Det är helt fel att de lagen som vinner serien inte ska kunna köra med samma förare nästa säsong. Jäkligt svårt att bygga ett långsiktigt lag. Ta bara Dackarna har satsat på unga förare som hade låga snitt därför att de inte kört i elitserien. Sedan har de slagit igenom nästa samtidigt då blir de straffade för det. Det går ju inte att få fram förare då om de inte får köra sedan. Det blir ju svårt att få ett kontrakt när snittet är högt. Tror detta med snitt måste bort.
En annan sak som jag tycker är lite roligt nu när slutspelet kör igång är att de visar speedway på TV4 sporten det gör de aldrig annars. Sedan har de sämsta kommentatorerna de vet inget om speedway. Fattar inte varför de ska rapportera nu när de aldrig gör det annars.
Det var det för ikväll om speedway. Ha det bra.

Hunnit med mycket idag.

Ja idag har jag inte legat på latsidan kan jag säga. Fast i vanliga fall brukar jag vara rätt trött dagen efter man har gått av båten och inte vilja göra någoting. Men idag har byggt färdigt stenmuren, klippt gräsmattan och varit och köpt vit färg till trädetaljerna i hallen. Så nu har jag det mesta till att börja med hallen får väl se om jag kör igång i morgon.
Lovade ju att visa tapeten jag köpt så här kommer den.
Nu ikväll körs de första kvartsfinalerna i elitserien i speedway. Västervik-Vetlanda och Smederna-Indianerna jag tippar Västervik och Smederna vinner ikväll. Får väl se hur mitt tips går denna gången. Så det blir att sitta och i soffan och kolla speedway. Nä nu börjar speedwayen dags att sluta blogga.

Sovmorgon not......

Det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig idag. Skulle ta en sovmorgon men vaknade klockan 7 och var hur pigg som helst. Men det är väl sovmorgon i kroppen när man gått upp vid klockan 3 de senaste dagarna. Bestämde mig i alla fall för att ligga kvar i sängen och titta på gamla tvprogram på Svt-play. Roligt att se gamla program på nytt igen. Finns ju även nya program att titta på så det blev lite av allt möjligt.
Får väl gå upp nu och göra mig lite frukost för att sedan gå ut och titta till sina domäner. Frukosten blir ju lite annorlunda mot vad jag gjort de senaste dagarna. Har tyvärr inga fina ostar och lax hemma i kylskåpet. Får väl bli kaffe med ostfralla och yogurt. Det är kontraster på frukostarna med andra ord. Vädret ser inte så fint ut än fast de sa att det skulle bli bra väder idag. Men när har dessa prognoser stämt.
Nä upp och börja dagen så hörs vi senare.

måndag 19 augusti 2013

Hemgång ljuva hemgång

Detta med hemgång när man jobbar på båt är en liten historia i sig kan jag säga. Det spelar inte någon roll hur många dagar man jobbat så är hemgångsdagen ljuvlig. Konstigt egentligen för man har en sådan bra sammanhållning med alla som jobbar ombord. Vi har det på våran båt i alla fall även om man jobbar på olika avdelningar så umgås man med alla. Så varför blir man så glad när man ska gå hem då? Jag tror det är att när man är ombord så är allt så intensivt fast man har sin lediga tid ombord så är man ju på jobbet kan man ju säga.
Ja som ni fattar så är det min hemgångsdag idag efter 5stycken tidiga morgonar med frukost. Så får jag nu gå hem till mitt underbara hus igen.
Ska bli så skönt att få komma hem och klippa gräsmattan ha ha! Det brukar vara det första man få göra när man varit borta.
Men imorgon blir det en sovmorgon efter har gått upp 03:15 i 5dagar. Sova tills man vaknar är en lyx man kan unna sig.
Så får det bli så hörs vi av imorgon då ska ni få se tapeten jag köpt till hallen. Så har det bra alla nu.

söndag 18 augusti 2013

Skrivkramp

Ja idag är det en sådan dag som man har skrivkramp igen då. Vad ska man hitta på att skriva om idag. Tror det får bli lite om en bok jag precis har läst nämligen boken om morden i Arboga. Vet inte om ni kommer ihåg det. Det var en tyska som i svartsjuka kan man väl säga slog ihjäl två små barn Max och Saga och svårt skadade deras mamma. Denna bok är skriven av mamman Emma och en journalist om hennes väg tillbaka och rättegångarna mot tyskan. Det var gripande att läsa om hur svårt det måste varit att missta sina barn på detta hemska sättet. Tycker ni ska läsa den boken den heter Varför gråter inte Emma. Jag sträckläste denna boken och vissa partier gör en ledsen när man tänker hur hemskt det måste varit för pappan att hitta sina barn på detta visset. Det var mitt tips på en bok.
Speedwayen igår gick ju inte riktigt som jag hade tippat kan jag säga det var ingen hungrig ungtupp som vann utan den med mest erfarenhet av alla nämligen Greg Hancock. Men Darcy var tvåa så lite rätt fick jag i alla fall.
Vad de svenska förarna sysslar med denna GP-säsongen det vet i tusan. Det vill sig inte alls för de svenska förarna och man undrar hur det ska sluta om vi har några förare i VM-serien nästa säsong. Vill det sig illa så får vi bara en förare på ett wild-card tror jag. Då tror jag att vi också kommer missta en VM-deltävling och bara ha en tävling i Sverige. Någonting måste hända det behövs någon riktig manager för svenska förare som hjälper dem med allt omkring tror jag så de bara behöver tänka på själva körningen. Det har blivit så mycket runt omkring som ska göras och tyvärr tror jag inte de pallar med det än på samma sätt som andra förare gör.
Ja det var mina tankar om detta vet inte om jag har rätt men.
Nu har jag bara en frukost kvar sedan är man ledig igen och kan göra vad man vill. Så dags att gå att sova så man orkar med sista morgonen.
Blev en del skrivet fast man hade skrivkramp så det kan bli.

lördag 17 augusti 2013

Speedway VM deltävling 9

Ikväll är det speedway-VM igen och den tävlingen missar man ju på grund av att man jobbar. Det börjar dra ihop sig nu i serien. Jag tror Emil Safytinov har en sämre deltävling ikväll. Så det kan bli spännande i toppen efter ikväll. Hoppas att Fredrik Lindgren får till det ikväll han har kört bra i några tävlingar nu så det vore skoj om han fick vinna. Sedan har vi ju Tai och Darcy två stycken unga hungriga förare som kan vinna.
Får väl se hur det går.
Nu har jag bara två frukostar kvar på detta passet sedan ska man försöka ställa om kroppen till vanliga tider igen eller man kanske skulle fortsätta att gå upp klockan 03:20 oj vad man skulle hinna med på morgonen då. Nä det får nog bli andra tider när man kommer hem.
Här ombord har man att göra på kvällstid och frukosten då sedan på dagsturen så är det mycket lugnare. Det blir lite jojo-effekt kan man säga man ska ladda upp för kvällen sedan försöka lugna ner sig på dagen. Men så har vi det här ombord imellanåt.
Ja då var det dags att äta lite igen och idag bjuds det majskyckling med ris till middag. Man har det som sagt bra med mat ombord. Man behöver inte vara hungrig i alla fall. Men det finns de som gnäller att det är dålig mat vilket jag inte fattar man kan ju inte ha det bättre komma till en mäss och bara välja vad man vill ha på mackan. Finns flera sorters pålägg och bröd. Juice the och kaffe och flera sorters flingor med yogurt eller fil. Man har tillgång till färsk frukt hela tiden så varför måste en del klaga.
Ja aldrig är vissa nöjda men jag tycker det är alldeles förträffligt.

fredag 16 augusti 2013

Segt på morgonen

Ja det är segt med frukost kan jag säga. Man plockar fram alla sakerna sedan rusar folk in och man får fylla på hela tiden. Sedan när vi lägger till vid Åbo så är restaurangen tom på folk och då får man snygga till alla fat och skålar för andra sittningen. Vilken inte alls är som första sittningen.
Det är konstigt hur olika det kan vara. Folket som äter på första sittningen bara sliter i det mesta. Tagbesticken hamnar överallt och det spills och grisas ner. Vet inte om det beror på att de är så stressade av att de ska av eller vad det är.
Just nu har vi mycket tyskar som kryssar och de gillar bröd och frågar efter marmelad hela tiden. De är alltid artiga och frågar snällt efter detta. Nu imorgon bitti kan det bli en jobbig morgon lördagar brukar betyda gäster som äter frukost länge och mycket. Men efter imorgon så har jag bara två mornar kvar så man ska inte klaga.
Vill hem till mitt hus och börja greja med hallen och göra klart sista biten på stenmuren.
Nä nu är det dags att gå och äta och sedan i sängs så man är utvilad imorgon.

torsdag 15 augusti 2013

Första frukosten på länge.

Ja då har man haft frukosten på båten för första gången på väldigt länge. Naturligtvis så var den ju inte som vanligt utan det var bokat mycket mer så man var tvungen att ha sjöfrukost på flera ställen Men det flöt på bra lite små kaos i början hinnan man fick kontroll på hur man ville ha det.
Ni kanske undrar hur det var att gå upp tidigt ja det var inga problem det heller klockan ringde 03:15 och jag steg upp 03:20. Så mina bageritakter sitter väl kvar långt inne någonstans. Men det är inget jag skulle vilja göra dagligen kan jag säga.
Imorgon är det likadant igen mycket frukostbokningar så frukost på två ställen men nu har jag gjort så som jag vill ha det förberät.
Det är bra med frukost på ett sätt man sköter sig själv man jobbar i sin takt och kan styra sina tider lite så det är bra.
Jag glömde ju att berätta igår att jag har hittat en tapet till hallen. När jag åkte till båten så stannade jag till på Hornbach och köpte en tapet med blommor som är grå och lite silver i. Det kommer bli kanon kommer bild på den när jag kommer hem så ni får se den. Ska jag bara köpa vit färg till trädetaljerna också så är det bara att köra igång.
Hornbach är en bra butik synd bara att det inte finns en närmare hemåt. Jag har sett mycket fint där som inte är så dyrt som i butikerna hemma kring. Mina tapet kostade ju bara 169:- rullen vilket är helt ok för en sådan Non wowen tapet. Tror jag har köpt en liknade hemma en gång som kostade cirka 400kr rullen.
Ja nu är det dags för lite middag så nu får man sluta skriva så hörs vi av imorgon. Ha det bra alla.

onsdag 14 augusti 2013

Galaxyjobb igen

Ja då har man jobbat några dagar efter semestern igen då. Har haft en hel del att göra på kvällarna men på dagarna är det mindre. Nu imorgon blir det att ta fram mina gamla bageritakter i att gå upp tidigt. Ska ha hand om frukost resten av passet så då blir det att gå upp tidigt för att utfodra alla med frukost. Ska nog gå bra tror jag det blir ju bara fem dagar så det är lugnt.
Igår gick det ju bra för mitt Dackarna vann borta mot Västervik i en bra match efter vad man läst på Facebook och dyl. Så nu blir det semifinal det enda negativa i det är att jag förmodlingen jobbar de dagarna matcherna går. får hoppas att jag kan se någon match.
Det verkar ha varit en del konstiga poäng i slutomgången tycker jag efter har läst hur många poäng en del förare tog. De vill ju hålla nere sitt snitt till nästa säsong vilket är helt fel tycker jag. Detta med snitt på förare är helt åt helvete enligt min åsikt måste finnas nåt annat sätt att hålla nere kostnaden på lagen. Man får försöka fundera ut nåt bra.
Nu är man ledig till imorgon bitti då man kör igång klockan 3:30 med frukosten som sagt var.
Blir en tidig kväll så man vaknar i tid.
Hoppas kunna uppdatera er imorgon igen så ha det bra så länge.

måndag 12 augusti 2013

On the road again

Då ska man ut och köra bil igen då ja. En resa som man har gjort några gånger nu så man kan nästan varje liten håla i vägen. Med andra ord en resa till mitt kära jobb. Semester slut och dags att börja ett nytt arbetsår kan man nästan säga. Det är inte klokt vad sommaren har gått fort det känns som det bara har svissat förbi. Men man har haft fint väder i alla fall så jag tycker det har varit en fin sommar.
Idag får man hoppas på lite trafik och att alla ovana bilförare är på sina jobb för såna har man sett några nu i sommar.
Ja sedan ikväll är det jobb i några timmar det brukar bli cirka tre timmar den kvällen man går ombord. Får se vart man hamnar denna gången får hoppas på nåt bra ställe. Nä nu frukost sedan lite genom gång av bilen innan avresa.
Får se när jag kan uppdatera nästa gång det är ju lite svårt med tiden när man är ombord som ni vet.
Så ni får ha tålamod med när jag skriver nästa gång.
Ha en bra dag så får vi se när vi hörs.

söndag 11 augusti 2013

Västerviksutflykt

Idag blev den en liten tur till Västervik och inte på vilket sätt som helst utan jag åkte tåg. Tog smalspårsjärnvägen här ifrån Vena till Västervik. Det blev med en gammal rälsbuss. Det var riktigt kul att åka på det sättet och sedan att jag kunde åka härifrån direkt. I Västervik var dessvärre det mesta stängt på grund av att det var söndag. Men det blev lite mat på restaurang och det var väl tur det. För precis när jag beställt så öppnade sig himlen och det kom ett riktigt åskoväder så det var tur man satt under tak. Riktigt mysigt att sitta på uteservering och äta när det regnar.
Sista kvällen på semestern för detta året låter värre än det är känns det som. Jobbar ju veckor och är ledig i veckor så man ska inte klaga. Så är det att jobba på finlandsbåt.
Enda negativa på detta jobbpasset är att jag missar den avgörande matchen i speedwayen. Dackarna borta mot Västervik det hade varit roligt att åka och titta på den. Tror på en bra match och den som vinner går direkt till semifinal så det gäller lite också. Men får väl följa den på text-Tv som jag brukar göra när jag är ombord.
Får se hur jag jobbar när slutspelet drar igång får hoppas man är ledig så man får se någon match.
Ja det är väl ett i-landsproblem kan man säga.
Det var detta inlägget hörs senare.

lördag 10 augusti 2013

Styrketräning vol 2

Mitt stenmursprojekt börjar närma sig sitt slut. Det är nog byggt cirka 25meter nu och cirka 5meter kvar. Har hitta några riktigt stora stenar som jag nog inte kommer kunna flytta på. Får försöka göra nåt annat med dem. Tror att det räcker med att flytta den ena stenhögen får bara snygga till den lite och rensa bort allt skräp som ligger där. Beställa hem lite matjord och jämna till gräsmattan där omkring. Vet inte riktigt vad jag ska ha där men det löser sig väl.
Tittar på speedway på tv och kommentatorn har läst på till denna tävling. inte så mycket fel denna gången som i förra tävlingen. De har mycket tävlingar i Moskva just nu både friidrotts-VM och EM-speedway.
Det mullrar lite här i luften så det är väl på väg ett åskoväder. Så man får väl sluta med datorn så den inte går sönder om det slår ner någonstans.
Blev ett kort inlägg denna gången. Får se om jag skriver mer idag om åskan avtar ha det bra så länge.

Lördag igen

Ja då var det lördag igen sista på semestern känns som jag varit ledig hur länge som helst. Men på måndag är det dags igen för jobb. Då går man ombord på Galaxy igen. Ska bli skoj att träffa arbetskamraterna igen. Får väl se hur många kryssare det är som åker nu. Snart så är väl semestertiderna slut men då kommer tyskarna och åker båt istället.
Ikväll är det andra deltävlingen i EM-Speedway och den sänds på Eurosport vilket gör det till en rolig tävling. De brukar ju ha så dåliga kommentatorer på den kanalen i alla fall när det gäller speedway. Så dåligt pålästa om förare, bana och regler så det är skrattretande. Fattar inte att de inte skäms att sända sånt. På den kanalen har det inte några experter som de har på alla andra kanaler.
Nu har ju även VM i friidrott och där har de experter på allt och en Stefan Holm som bygger lego om friidrott till och med.
Ja vad ska man hitta på idag då tror jag går ut och bygger lite på min sten mur igen. Så man får träna lite.
Vi hörs av senare.

fredag 9 augusti 2013

Styrketräning

Ja då fick man sig ett riktigt styrketräningspass idag när man fortsatte med stenmuren. Byggde väl cirka 4meter idag. Flyttade några riktigt stora stenar idag så det känns i armarna kan jag säga.
Det blir bra med den muren mot skogen. Det blir som en liten slänt på baksidan av muren som jag funderar på att plantera smultron på  kommer trivas förträffligt där i solen.
Gjort ett nytt loppisfynd idag också en bordslampa för 60kr som passade in perfekt  på halvmånebordet i hallen.
Kommer bli hur bra som helst i hallen när allt är färdigt tror jag.
Man hittar saker till hemmet hela tiden på den där loppissida på facebook. Problemet är när man hittar stora saker så kan man inte hämta det på grund av att man inte får in det i bilen. Man skulle ha en liten skåpbil men det skulle ju inte gå ha en bil bara för det. Då skulle man behöva köra saker åt andra som köper saker de vill ha hem. Det är kanske en affärside hemkörning av loppismöbler.
Har fått ett problem på tomten jag hade i gamla huset nämligen mördarsniglar. Tyckte inte det var så mycket förut men nu verkar de ha ökat så jag plockar och fryser ihjäl dem. Det ska tydligen göra så de inte sprider sig.
Nä nu får det nog bli en filmkväll med lite popcorn.
Börjar ta sig många meter nu.

60krs fynd

Ny dag nya möjligheter

Ännu en dag i mitt hus som jag älskar mer och mer. Mina ideer bara poppar upp hela tiden en del lite galna som jag nog inte kan genomföra men det är skoj att drömma. Har ju laddat upp med saker till min nästa ledighet om man säker så. Jag har inte dåligt att göra i alla fall men det är sånt som jag tycker om. Annars blir jag bara rastlös.
Idag blir det att fortsätta med stenmursprojektet tror jag göra några meter till på det. Börjar bara bli stora stenar kvar tyvärr så man får slita hårt när man ska flytta på dem. Men det är träning här behövs inte gå på gym i alla fall.
Skulle behöva en häcksax också hade ju en förut men den sålde jag trodde inte jag skulle behöva en sådan nåt mer. Men livet gör tvära kast ibland så nu behöver jag en häcksax igen.
Nä nu är det dags att ge sig ut och flytta sten innan lunch så man hinner med lite innan det kanske kommer regn igen. Det var inte klokt vad det regna igår det måste ha blivit översvämningar någonstans. Här nere på gatan så forsade det vatten ur gatbrunnen. Jag har ju mitt hus högst upp på gatan så hos mig är det ingen fara. Det sägs att detta var gräddhyllan på 80-talet när husen byggdes ja fint ska man bo ha ha .
Ha det bra så länge.

torsdag 8 augusti 2013

Inköp till hall

Ja då har jag varit och hämtat mina senaste inköp från  loppissidan på Facebook. Denna gång blev det lite saker till hallen. 2stycken hatthyllor och 1styck skohylla för 400kr vilket jag tycker är ett fynd.
Jag har även gjort lite mer inköp till hallen nämligen bröstpanel som ska upp på väggen. Den kommer målas vit. Ska jag bara ha tag i en tapet lutar mot en enfärgad i någon bra färg eftersom möblerna går i vitt så får jag nog ha nåt som bryter av lite.
Idag var Ernst på TV:n också tyckte han gjorde fina saker idag. En sänggavel i grönt med smarta sängbord som jag funderar på att utveckla lite. Den han gjorde var gjord som en spalje jag tänkte mig en mer täckande med lite spalje på sidorna bara. Får se om jag ger mig på att göra den.
Ja det var väl detta jag gjort idag i regnvädret. Det har regnat riktigt ordentligt idag kan jag säga det är tur man bor högst upp på gatan så allt vattnet rinner härifrån. Dags att ta kvällsmat för att sedan gå och sova.
Fynd till hallen för 400kr.

Ingenting vol 2!!!!!

Även idag känns det som att jag inte har nåt att rapportera om. Så får väl göra som igår börja skriva så kanske det kommer smygande på mig vad jag ska skriva om.
En tanke slog mig just vilka som läser min blogg. Jag har mest folk från USA och Sverige hade även många personer från Ryssland förut men de har blivit mycket mindre. Att dessa länder läser om mina projekt och leverne är väl inte konstigt vi har ju liknade kultur. Men såg att jag har läsare från Indonesien och Malaysia också och det tycker jag är skoj. Men de har väl lite annorlunda kultur än vad vi har eller har jag fel. Fast de vill väl veta hur vi har det här i Sverige vilket är roligt.
Fast jag blir inte klok på denna statistik informationssidan som är här på blogger. Ibland så tycker jag att den gör som den vill. Vet inte om man kan lita på den. Den är fortfarande på förra månaden tycker jag med hur många läsare jag har haft per månad.
Ja nog om detta med statistik är väl inte så roligt att läsa om.
Igår hittade jag lite hallmöbler på min Facebook loppissida där jag gör mina fynd. Ett skoställ och två hatthyllor för 400kr ska hämta dem i kväll. Tror det kommer bli jättebra med dem i hallen än den stora hatthyllan jag har nu. Ni får se bilder ikväll på sakerna.
Nu blev det som igår när jag inte hade nåt att skriva om det bara flöt på kan man säga. Undra om författare har det så här. Måste vara sjukt svårt ibland och få fram nåt att skriva eller de kanske är av ett annat släkte som inte har det problemet.
Ska jag vara ärlig så har jag faktiskt börjat skriva på en bok för ett långt tag sedan. Har väl en ide om en deckare. Men sedan körde jag fast lite och har inte skrivit på den på länge. Får se om jag fortsätter på den en dag. Får väl göra som jag gör här bara börja skriva och se om det bara flyter på.
Ja det var väl det för nu återkommer ikväll med lite bilder på mina fynd. Ha det bra.

onsdag 7 augusti 2013

Ingenting!!!

Ja vad ska man skriva om idag då ingenting att rapportera kan jag säga. Ibland har man dagar när man inte har nåt att säga känns det som.
Träffade mycket roligt folk igår på speedwayen i alla fall så det kan jag ju skriva om.
Det är nog en av de få sporterna som det inte bråkas mellan supportrar i alla fall inte i Sverige i polen har man ju hört om bråk. Men de är riktiga fanatiker så det är kanske inte så konstigt. Men nu tillbaka till gårdagen. Stötte på en rolig man som var från västkusten han var på speedway för första gången. Han var helt lyrisk över hur skoj det var att se det i verkligheten och hur han hade hamnat där vet jag inte. Fick inte riktigt grepp över det han visste till exempel inte hur långt det var till Oskarshamn.
Han pratade bara positivt om hur mycket folk och alla var så trevliga och lärde honom hur speedway gick till. Ja han var en rolig man som gör att man blir glad.
Sprang även på en gammal klasskamrat som var här på semester från Sydafrika där hon bor. Vi har nog inte setts på 7år eller nåt sånt så det var skoj.
Sedan träffar man mycket annat folk och alla är hur trevliga som helst. Sedan att man får beröm för sitt jobb man gör med maten som serveras gör det ju inte sämre heller.
Ja det blev en liten rapportering i alla fall till slut fast det kändes som jag var helt tom i skallen på saker att skriva. Tänk som det kan vara ibland.
Klart slut för nu så hörs vi en annan gång.

tisdag 6 augusti 2013

Skön speedwayvinst ikväll!

Varit och jobbat på speedwaybanan idag. Hade 450stycken VIP-gäster ikväll som åt en buffe som bestod av potatisgratäng,fläskarre,pastasallad,grönsallad,skagensallad och bröd.
Gjorde även lunch till förare och mekaniker och det är inte klokt vad de äter de polska mekanikerna.
Nu till kvällens match vilket var en helt otrolig match som slutade med vinst för Dackarna mot ärkerivalen Vetlanda. denna säsongen har de vunnit båda matcherna mot dem vilket inte har hänt på länge.
Det var många jämna och roliga heat ikväll. Oftast med dackevinst som utgång. Det var även roligt att det kom så mycket folk på matchen också 5500personer. Vilket är lite otroligt när det bara bor ca 1800personer i Målilla.
Har tydligen hänt lite hemska saker här i Hultsfred idag med det har varit skottlossning nere vid stationen i Hultsfred. Det hade tydligen börjat med att de körde över personen två gånger och sedan avsluta skjuta mot honom. Så nu när jag åkte hem så stod det polisbilar vid varje korsning på stora vägen. Får väl hoppas de får tag i honom som gjort detta.
Ja nu får man hoppas detta med skottlossningen var en engångs händelse vill inte ha sånt här.
Min rapportering från en trött bloggare som nu ska gå och sova.
Darcy Wards cyklar i depån innan match.

måndag 5 augusti 2013

Sista veckan semester

Då börjar sista semesterveckan för denna gången. Började veckan med att vara ute på speedwaybanan och hjälpa till lite inför morgonens match. Förbereda mat för VIP-gäster som denna gång är 400stycken.
Var väl inte så hårt jobb kan jag inte påstå men det var helt okej.
Imorgon blir det nog lite jobbigare när alla gästerna kommer på en gång. Men jag har gjort det några gånger så jag kan det nu så det blir inga problem.
Nu på kvällen var det att klippa gräset igen vilket är ett återkommande projekt när man har trädgård.
Gick även runt och klippte ner lite grenar och överblommande växter. Det är skönt att gå omkring i trädgården på kvällen när det är svalt och lugnt. Bara koppla av styra lite här och där inga måsten utan bara göra det man vill.
Var en dokumentär på tv nu ikväll om folksporten folkrace. Den var filmade från en av de största tävlingarna i Sverige nämligen semesterracet. Det var lite roligt att se och höra en del när de pratade det är inte klokt hur det låter igentligen. Nu var det folk från hela Sverige de interjuvade och inte bara folk från Småland.
Finns många dialekter som låter lite skoj med andra ord. En del ord har man inte en aning om vad det betyder.
Såg ni den inte så kolla in den om ni är intresserade av motorsport som jag.
Imorgon tittar ni på speedway från målilla eller allra helst så åker ni dit kommer bli en grym match imorgon.
Ha det bra så hörs vi.

söndag 4 augusti 2013

Konstigt detta...??

Detta med bloggande är konstigt ibland tycker jag. När jag började blogga så hade jag inte mycket läsare men sedan steg det sakta med en riktig topp en dag. Men nu så har det dalat neråt och igår hade jag inte många läsare alls. Jag skriver tydligen inte om något intressant i min blogg men det är skit samma jag fortsätter med mina inlägg än då.
Det kommer nog mer projekt från min sida så småningom så det är bara att fortsätta följa min blogg.
Ska försöka göra bra inlägg med allt som jag börjar med. Mina projekt kanske inte är så stora men jag gör sånt jag tycker om att göra.
Imorgon så ska jag åka och hjälpa till på speedwaybanan det är ju derby på tisdag mot Vetlanda. Hoppas på fint väder så kommer det mycket folk. det jag ska hjälpa till med i morgon är att förbereda för maten till VIP-gästerna.
Får hoppas att det är någon förare där i morgon och tränar alltid intressant att träffa dem när det inte är match.
Annars så träffar man dem ju på tisdag förmiddag när de går omkring som spöken och laddar för matchen.
Det är alltid roligt och se hur en del laddar allt från att bara sitta själv till att dricka kaffe med oss andra som jobbar.
Sedan får vi inte glömma alla de polska mekanikerna som är hungriga för jämnan. Tror de inte får mat någon annanstans än här i Sverige.
Dags att sova god natt på er.

Motorns dag

Blev ett besök på motorns dag i Målilla idag. Det är ett mecka för de som gillar motorer av alla de slag men mest tändkulemotorer. Fanns alla de sorterna tändkulemotorer ni kan tänka er. Ni vet de där motorerna som låter som en gammal fiskebåt.
Det fanns ju även andra sorts fordon jag hittade en del finna bilar bland annat gamla saabar som jag har börjat gilla.
Men det syns att man är i Småland när de bara tar 100kr i entre och kaffe 10kr smörgås 20kr. Där skulle de kunna höja priset på det mesta. Man måste ju tjäna lite pengar på sådana här evenemang.
Det har blivit större och större så jag tror inte de skulle förlora besökare på högre pris i alla fall.
Efter jag varit där så åkte jag och hämtade mitt nya projekt ett gammalt radioskåp som jag funderar på att måla om och göra nåt skoj av. Får se vad det blir får nåt är lite inne på att göra om det till barskåp.
Mitt bordsprojekt är nu färdigt och på plats i hallen. Blev jättebra ska bara hitta nåt att ha på det.
Idag är det en riktigt varm dag med inte ett moln på himlen. Skulle väl behöva klippa gräset men det får vänta till kvällen tror jag annars så svimmar man av vätskebrist.
Saab i lite rallystuk.

Saab 96


Ja det var väl det jag hade för denna gången så ha det så bra alla där ute.
 

lördag 3 augusti 2013

Speedway-GP

Jag sa ju att jag inte var bra på att tippa fick bara ett rätt i Emil Sayfutdinov . Sedan blev det Tai woffinden  Matej Zagar och Niels-kristian Iversen som gick till final.
Det har varit en tråkig tävling vet inte varför de ska lägga tävlingar på denna banan. Det händer inte mycket på banan den som tar starten vinner för det mesta heatet.
Nåt konstigt ban-matrial som är som kalk eller nåt ser det ut som.
Svensk speedway ser ut att vara på väg utför ingen till semifinal ikväll. De hänger inte med alls vill jag påstå.
Måste hända nåt nu så vi får behålla några förare i VM-serien till nästa säsong.
Får säga grattis till Danmark som fick en ny segrare i Nils-Kristian Iversen. De får fram förare på löpande band.
Nä nu är det dags att gå och sova

Varit på loppis

Ja idag skulle jag köpa det där sängbordet som jag såg häromdagen. Men det hade naturligtvis blivit sålt så det blev inget av med det. Får leta vidare efter nåt.
Mitt bordsprojekt går vidare har målat andra gången nu kanske får måla en gång till få se när det torkat.
Har fått en till ide om att måla om en stol som jag kan ha jämte bordet. Det är en stol som de gamla ägarna har lämnat kvar så den är ju gratis.
Får klä om den också i nåt snyggt tyg.
Ikväll är det speedway-GP på tv:n ska bli intressant och se hur det går för alla nu när det har varit lite uppehåll i tävlandet.
Tror att dessa går till final +Darcy Ward  +Emil Sayfutdinov  +Greg Hancock +Nicki Pedersen.
Får väl se om jag får rätt i mitt tippade tippa är inte min starka sida.
Ja det var väl det för nu vi hörs efter speedwayen och ser om jag fick rätt.

fredag 2 augusti 2013

Bordet

Snart börjar man se slutet på projektet halvmånebordet. Nu har jag målat det första gången får se hur många gånger som behövs.
Varit en fin dag idag med sol så jag passade på att rensa bland plattorna på framsidan det växte en hel del ogräs där kan jag säga. Sedan så ligger de som ett vågmönster  de har nog slarvat med underarbetet. Ska inte kunna röra sig så mycket som de gjort. Men nu ser det bättre ut  i alla fall.
Nu på kvällen blev det lite grillat och en öl och medan jag grillade så fick jag besök av en kelsjuk katt. Han tog sig friheten av att gå in och kolla in vardagsrummet. Fick fösa ut honom vilket han inte var riktigt nöjd med så han la sig precis utanför altandörren.
Får väl se om jag får fler besök av honom.
Nu i helgen händer det mycket häromkring. Det är motorns dag i Målilla hembygdspark vilket brukar betyda cirka 10000st besökare tror jag. Sedan är det marknad i Virserum och där brukar det nog vara 30000st besökare.
Får väl se om man gör nåt besök på nåt av dem har ju lite tankar på att åka och köpa det där sängbordet jag såg igår.
Nä nu tror jag att jag ska ta och sätta mig och läsa på altanen skulle ju bli tropisk natt inatt så då behöver man ju inte frysa. Ha det så bra alla läsare.
Snart vitt och fint!

Semestertider!

Har funderat på detta med semestertider är väl helt ok att folk ska kunna ha semester. Men måste hela Sverige ändras på nåt sett då. Man ringer och söker folk men de är på semester åtkommer den och den veckan.
Var på bilaffären och sökte försäljaren jag köpte bilen av men han var ju på semester återkommer när jag åker på jobb. Affären jag skulle handla spackel i igår hade lunchstängt på grund av att det är semestertider.
Verkar ju som hela Sverige stannar upp på sommaren och så är folk förbannade när de inte får tag i mig när jag är ombord på båten och jobbar. Nu pratar vi om att jag är på en färja som går mellan Sverige och Finland. Får väl säga att jag är på semester när jag jobbar då så kanske det är okej.
Semester är bra inget ont om det men ibland blir vissa saker lite fel när man ska försöka leva ett liv även på sommaren.
Nu har jag inte provat att få tag i någon myndighet men kan alla gånger säga att det är nog svårt att få tag i någon där.
Jag undrar hur det var för när det fanns något som kallades industrisemester då hade väl alla semester samtidigt. Kommer inte ihåg men jag tror det var så. Så nu är det mer utspritt vet inte vilket som är bäst.
Nä nu får jag hitta på något att göra jag jobbar ju eller jobbar är ju ledig som det är när man jobbar på båt. Nästa vecka kan jag vara svår att få tag i för då har jag semester men återkommer veckan efter.
Men då är jag ombord så då kan det vara svårt också så återkom veckan efter det då ska det vara okej att nå mig.
Lite semestertankar i solstolen.

torsdag 1 augusti 2013

Ernst är tillbaka

Ja nu är Ernst tillbaka i tv4 efter ett uppehåll för fotbolls-EM. Vad gjorde han idag då jo målade med guldfärg och schabloner på väggen sedan gjorde han någon slags blomma i kopparplåt.
Hans hjälpredor gjorde en damm med sten runt och två träpelare framför entren.
Ja sedan lagade han ju mat som han alltid gör varför han nu ska göra det. Tycker att det finns matprogram till det.
Nu tycker jag han har många fina ideer men det är ju inte saker han gör utan yrkesfolk vilket jag tycker är synd. Då kan man ju inte göra hans ideer hemma om man nu inte är väldigt duktig.
Sedan ser allt dyrt ut att göra.
Men det är väl så det ska vara i TV.

Biltvätt!

Idag har jag varit och gjort lite ärenden. Köpt lite spackel till mitt projekt. Skulle köpt det på den lokala järnvaruhandeln men de hade lunchstängt. Blir lite trött på det i dagens tider de är så många som jobbar där så de kan gott och väl ha rast vid lite olika tider. Sedan har de stängt på lördagar med vilket är ännu knäppare. Det är ju då folk är lediga och fixar hemma.
Sedan vill de ha en levande landsbygd det går ju inte när man ändå måste åka flera mil extra när man ska ha något.
Man måste ju stöta de som finns på orten men då ska de fasen ha öppet också.
Nu har jag passat på att tvätta bilen när det var fint väder så nu ser den ut som ny igen. Det är fasen vad flugor det fastnar i grillen och de är svåra att få bort också.
När jag var inne i Vimmerby och handlade spackel så gick jag lite på olika loppisar. Den första jag var på hade mest gamla saker och de var riktigt dyra så det blev inget köp.
Andra stället var en antikaffär där de hade fina saker men inte något som passade i mitt hem kan jag säga.
Sedan var jag på Erikshjälpen där finns det grejor blev lite böcker men såg ett sängbord som jag nog skulle köpt. Tittade på blocket och där hade de ett likadant som de skulle ha 250kr för och detta som jag tittade på skulle de ha 75kr för. Så jag får nog åka in igen och köpa det.
Ja det var det för nu vi hörs av.
Nytvättade bilen!