måndag 30 september 2013

Ombordstigning

Då var det dags att åka på jobb igen då. Stiger på Östersjöns nöjesfartyg M/S Galaxy. Får man se hur det ser ut med passagerare detta passet. Ska även bli intressant och se var man hamnar på för station denna gången.
Ska bli skönt att komma ombord och inte behöva tänka på vad man ska laga för mat till sig själv. Jag har ju sagt det förut vi har det bra med maten ombord. Frukost, lunch och middag och sedan kan man äta frukt och göra sig smörgåsar när man vill. Det är ju positivt på den fronten. Sedan kanske man saknar en del annat som man inte kan göra ombord. Men allt har plus och minus här i livet.
Först är det dags för den roliga bilresan upp till huvudstaden. Alltid lika roligt att se hur trafiken är i Stockholm. De kör ju lite roligt de där stockholmarna de har alltid bråttom på något vis. Men tempot är väl så i storstäder. Jag brukar komma in i det nu efter ha kört där så mycket som jag har gjort.
Ja dags att kolla igenom väskan så man har allt med sig för min kryssning. Ha det så hörs vi.

söndag 29 september 2013

In i drömmarna!

Dags att gå och sova för att gå in i drömmarnas värld. Sista natten i sin egna säng på ett tag för imorgon bär det ut på Östersjön igen. Får man se var man hamnar på för station denna gång. Ska väl slippa frukosten denna gången får man hoppas på fast det är helt okej om det är lugnt.
Känns både roligt och lite dystert att åka på jobb, roligt för att träffa sina arbetskamrater och dystert för det är skönt att vara hemma och greja med huset också. Men man måste ju jobba för att kunna greja med huset. Det skulle inte bli mycket fixat om man inte hade ett jobb. Detta jobb som jag har nu ska jag inte klaga på det är det bästa jag har haft. Bra arbetskamrater och sedan ledigheten man har fast man har ju jobbat in den kan man säga.
Fast detta med att ha eget har ju sina ljusa sidor också men det har nog mycket dåliga sidor också.
Det ska nog gå bra ekonomiskt för att det ska vara helt bra att ha eget. Annars är det en väldig press på dig som person vill jag påstå. Man tänker på det hela tiden det är nog svårt att låta bli.
Finns många egenföretagare som har gått in i den berömda väggen. Jag själv gjorde nog det har upptäckt efteråt. När man är inne i det är det nog svårt att upptäcka det och man lyssnar nog inte heller på sina nära och kära. Man offrar mycket på detta visset om man inte klarar av att stänga av jobbet ibland.
Själv tycker jag om att ha mycket att göra men det ska nog löna sig på nåt vis i så fall. Antingen ekonomiskt eller att man gör något som gillar att göra. Men mest är det nog ekonomiskt för då kan man unna sig saker.
Men jag dyrkar de som lyckas att driva företag och allt det runt omkring. Fast det är ju fult i Sverige att tjäna pengar enligt många. De som har blivit rika ska jagas med blåslampa för varje liten sak.
Vi måste bli bättre på att tag hand om våra nyföretagare så det skapas mer jobb. Alla företag flyttar ju utomlands så snart finns inget kvar här.
Ja nu blev det lite om mina tankar om företagarna var väl inte meningen från början men men.
Nu är det dags att sova och drömma om nåt roligt så god natt på er.

Konst upp på väggarna

Får väl börja med att säga förlåt för jag inte gjorde någon uppdatering igår men hade fullt upp. Började med en sovmorgon och sedan hotellfrukost och efter det en promenad. Sedan var barnen och jag och tog en fika på stan innan det var dags för bio. Smurfarna 2 i 3D blev det en rolig film och skoj att se den i 3D. Kändes som man var inne i filmen. Efter filmen så blev det att åka hem igen.
Haft tre otroligt roliga dagar på min resa till västkusten.
Idag har jag varit och hämtat mitt senaste inköp från den där Facebooksidan där jag gör alla mina fynd. Hittat ett skrivbord efter mycket om och men. Så nu har den första möbeln kommit in på kontoret också. Dags att leta efter en kontorsstol och något att ha skrivare på men det löser sig nog det med.
Fick även med mig lite konst från min resa hos barnen. Två jättefina tavlor från två konstnärer som kommer bli stora en dag. Så dem har kommit upp på väggen i vardagsrummet blev jättebra med lite färg på den stora väggen.
Nu ska jag måla dörrkarmarna en sista gång så är det färdigt tills jag kommer hem från jobbet nästa gång.
Ja det var det jag hade just nu att rapportera.

fredag 27 september 2013

Ännu en fin dag på västkusten

Min mini semester har även idag bjudet på en underbar dag här på västkusten. Började dagen med en hotellfrukost är aldrig helt fel. Sedan blev det en dag i skolan igen med mina barn. Skoj att se hur de har det i skolan.
Sedan blev lite Tacobuffe på fredagen som brukligt är. Liten tur i affärer idag också får ju passa på när man är på ställen som har lite urval. Sedan blev det fika på stan sedan var barnen trötta och pappa likaså. Ligger och slappar på hotellrummet ikväll också.
Imorgon blir det lite biobesök inplanerat Smurfarna 2 står på menyn. Får se vad som mer sker sista gången på västkusten för denna gången innan hemfärd.
Ja det är väl vad jag hade på hjärtat denna gången. Så ha det bra så hörs vi.

torsdag 26 september 2013

Västkustsresa!

Blev en tidig uppstigning idag för att resa till västkusten för lite besök. Var till och med minus grader när man åkte idag på morgonen minus 3 grader. Men sedan har det varit en fin dag med solsken hela dagen.
Man har haft en rolig dag idag med lite bowlingspel med mina barn och sedan det obligatoriska besöket på +McDonald's . Tur att jag inte har ett sådan hemma i mina trakter skulle nog bli många besök där då.
Liten tur i affärer efter det då jag gjorde ett fynd på en ogräsmatta. Kostade bara en tredjedel av priset jag sett hemma så ibland är det bra med storstads besök.
Nu blir det att slappa på hotellrummet bor på samma hotell som sist lite bättre rum denna gång med egen balkong till och med.
Får se vad det blir på agendan imorgon något kul blir det nog. Måste gå och sova nu är riktigt trött efter denna tidiga morgonuppgång. Så sov så gott alla.

onsdag 25 september 2013

Biltvätt!

Har hunnit med lite allt möjligt idag bland annat har jag tvättat bilen. Så nu är den ren och fin igen. Kändes att är höst ute det var lite kyligt nu på eftermiddagen när jag tvättade bilen.
Men det var ju inte så kallt så vattnet frös i alla fall. Det har det faktiskt gjort för mig en gång när jag tvättade en bil hela bilen blev som en isbit. Var väl inte helt optimalt.
Jag har även hunnit med att grunda dörrkarmar och andra sidan på dörren och nu på kvällen så målade jag dörrkarmarna med vanlig färg första strykningen. Blir jättebra med vitt på dörrkarmarna sedan har jag bara två dörrar att måla. Men det får bli på nästa ledighet. efter de dörrarna i hallen så har jag bara tre dörrar kvar att måla i huset.
Men det får bli efter hand som jag renoverar rummet ett efter ett. Ska ju även byta ut dörrfoder och golvsockel i hela huset. Blir också efter hand som jag renoverar rummen.
Imorgon blir det en tidig morgon för att göra en resa till västkusten igen. Ska vara där tidigt så det blir en bagarmorgon kan man säga klockan ringer 03:30. Så får gå och sova snart så man orkar med dagen som kommer med allt vad det innebär.
Lite jobbigt att köra så tidigt på morgonen dock med allt vilt som rör på sig så tidigt. Kan ju även vara disigt och då är det jobbigt att köra bil.
Ja så det är dags för mig att gå och sova nu så god natt på er.

Dammet går vidare.

Vad ska man rapportera idag mer än att dammet kommer ligga som en morgondimma över mig idag med. Kittlar i näsan redan nu innan jag ens har börjat. Detta med att sätta dammsugaren på slipmaskinen ger jag inte mycket för. Det är inte mycket som hamnar i den kan jag säga. Men snart är det färdigslipat för denna gången i alla fall.
Dags att grunda dörren på andra sidan idag sedan kommer dörrkarmen få sin första strykning med grundfärg också.
Kan ju skriva lite om Silly season i speedway. Har följt utvecklingen på nätet om var olika speedwayförare kommer köra nästa säsong. Många lag har släppt lite förare men mitt Dackarna har hållit tyst på den fronten. Men det går mycket rykten om vem som kommer att köra. En det pratas mycket om är Nicki Pedersen och han är det många som har åsikter om och inte vill se i Dackarna. Men jag tror det skulle bli bra vi behöver en med en riktig vinnarskalle. Är ju bättre att ha honom i sitt lag än i motståndarlaget. Säker poängplockare också och sådan växer inte på träd. Sedan är det ju detta med svenska förare som vi måste ha några stycken helst av bra kaliber. Såg att Kim Nilsson skulle vara på gång vilket är bra.
Ja det är roligt att läsa allt som står men inget är ju klart förrän kontrakten är skrivna. Men retar mig fortfarande på att vi tappad Darcy Ward. Men vi skulle ha värvat Chris Holder förra säsongen så hade han varit kvar i Dackarna.
Ja så är det på denna fronten jag kommer säkert återkomma på detta ämnet. Nä dags att ta på sig arbetskläderna och fortsätta med mitt.

tisdag 24 september 2013

Tv-kväll

Det blev en TV-kväll istället för att fixa mer är så trött på damm just nu. Har nog inte kittlat så i näsa på länge. Men nu är dörren färdigslipad och grundad på ena sidan och även karmen är färdigslipad. Ska grunda den imorgon och måla dörren på andra sidan.
Ikväll började en ny säsong av äntligen hemma på +TV4  och ikväll hade de väl ett tema med återvinning tror jag. Martin gjorde en sänggavel av virke som han hade tagit bort från altanen som hade legat ute. Blev faktiskt riktigt snygg sedan visade han flera saker han gjort med gammalt virke.
Sedan inrede Ebba ett lusthus och då använde hon också gamla saker så tema gick genom hela programmet. Den enda som gjorde nåt nytt var Björn som byggde lådbil. Tänk när man gjorde det oj vad man byggde på den där bilen. Hade drag och släpvagn till och med. Enda problemet var att styrningen nöttes hela tiden. Så man fick laga hela tiden.
Nä får fortsätta med min TV-kväll se om det börjar någon bra film. Så ha det bra så länge.

Fin dag!

Ser ut att bli en fin dag idag. Solen skiner och det glittrar i de gula löven på träden. Funderar om man inte ska vara ute i trädgården istället för att stå i verkstaden och måla. Men det blir nog målning vill ju få grejorna färdiga. Så man får det fint igen och slipper att sakna en dörr till toaletten.
Fick en ide igår som jag funderar på nämligen att såga ut ord i plywood. Funderar på att såga ut ordet bad till dörren till badrummet men måste hitta något bra typsnitt. Sedan bara att koppla in skrivaren.
Kan nog bli bra om man hittar något snyggt.
Fick även en ide om att göra måla upp städers namn på väggen i ena sovrummet. Får fundera lite om jag ska göra det eller om det blir nåt annat.
Uppslag är det ingen kris på kan jag säga utan det dyker upp nya hela tiden sedan om det blir något av dem är en annan sak.
Roligt med bloggen nu för jag har nog fått en jämn skara läsare. Det är ungefär 30stycken läsare varje dag enligt statistiken. Låter inte så mycket för er kanske men det är svårt att få läsare men det har ökat lite hela tiden. Så det tar ett tag att nå ut. Men som sagt nu har det legat stadigt ett tag.
Mina toppar är mina inlägg om mobbning vilket är både skoj och inte. Man ska ju inte behöva skriva om det så det är delad känsla för det.
Får väl hoppas att de läsare som läser om det också tycker om allt annat jag skriver om husfix och mitt motorintresse.
Dags att gå och bli lite dammig igen då vi hörs.

måndag 23 september 2013

Dammigt!

Detta med att slipa är som sagt ett riktigt skitgöra. Damm som kommer in överallt. Men nu har jag slipat så gott som klart dörren ska bara slipa ner det jag spacklade idag. Så imorgon blir det att grunda den. Sedan blir det att slipa dörrkarmen istället men då blir det inte riktigt lika mycket damm.
Känns som man har damm överallt.
Idag började ett nytt byggprogram på tv nämligen Drömkåken på TV4. Var väl så där tyckte jag. i det första programmet skulle 6par inreda en friggebod. Var väl så där på att få till blev inga inredningar man slog i backen över.
Nästa vecka ska de få börja med det programmet handlar om bygga sin drömkåk. De får ett hus-skal kan man säga som de ska inreda i sin stil. Ska bli intressant och se dessa par bygga för jag tyckte ingen kunde något.
Men får se om man får några uppslag till sina egna projekt. Fast jag har mina egna uppslag i mitt huvud det gäller bara att få ut dem i verkligheten.
Var och hämtade mitt senaste fynd två stycken CD/DVD hyllor som passar in i mitt bygge av en vägg med bara svarta hyllor i vardagsrummet. Det är IKEAS serie Billy som jag bygger av. Kommer bli bra med lite förvaring av böcker och tidningar. Gav bara 120kronor för dem.
Ja det var väl det jag hade för idag imorgon blir det att damma lite igen då så man får börja måla och tapetsera. Så sov så gott alla där ute.





Fantasier och drömmar!

Jag vet inte vad som pågår i hjärna nu har jag haft sådana konstiga drömmar igen. Drömde jag var tillsammans med en svensk känd kvinnlig författare. Vi var på någon tillställning vid något slags hotell som låg vid havet. Vi satt och väntade tillsammans med andra på att få komma in till matsalen och där var det någon slags buffe. Det konstiga var att det var helt vanliga människor inte några andra kändisar mer än hon. Ja det är inte klokt vad man drömmer mycket konstigt. Måste bero på att jag är inne i en sådan läsperiod just nu. Har läst rätt mycket böcker nu och då sätter väl fantasin igång.
Synd att man inte är så duktig så man kan skriva ner alla fantasier till en bok. Då skulle man kunna kallas sig för författare själv och slippa drömma om dem.
Dags för lite sliperiarbete igen då ja. Man blir helt gråhårig av allt damm. Men det får gå för jag vet att det blir fint när jag är klar.
Vi hörs av senare.

söndag 22 september 2013

Målning och slipning

Målat klart två dörrkarmar idag bara två karmar kvar att måla. Men först måste de slipas. Har börjat slipa på toalettdörren och det är inte lite färg de har målat den med kan jag säga. Vet inte riktigt vad de tänkt på men de har bättrat den någon gång men inte med en likadan vit färg utan en som är lite gulaktig. De har bättrat överallt i huset men inte med riktigt samma nyans. Undrar hur man tänker när man gör så. Se ju för jäkligt ut.
Funderar om jag ska byta ut dörrhandtagen till silverfärgade passar bättre till det vita. Ska kolla över om jag hittar några som inte kostar så mycket är ju inget måste utan bara för syns skull.
Detta med att slipa är ett jäkla skitgöra blir damm överallt och när man snyter sig så är snoret helt vitt. Ska försöka hinna slipa klart dörren imorgon så jag kan grunda den.
Idag hade jag tänkt att titta på finalen i speedway i polskaligan men det blev inget. Torun vägrade köra den andra finalen fast de ledde efter den första matchen. Förarna ville köra men någon sponsor sa nej. så kan det gå till i Polen. det var ju lite folk på läktarna som hade för att kollat så där cirka 15000. Sedan var TV där också så detta kan bli dyrt. Pratas om 6miljoner i böter och degradering till lägre division. Inte klokt egentligen vad pengar styr i sportensvärld.
På tal om pengar nu har nog Björn Ranelid det lite knapert för nu är han med i reklamfilm för Coop.
Ja det trodde man inte om honom att han skulle göra sånt. Men det är som kockarna i svenska kocklandslaget gör mat åt Statoil. Några jäkla korvmenyer som det skulle vara nåt eller Leif Mannerström som tydligen har gjort en räksmörgås åt SJ. Va fan en räksmörgås kan man göra den på så många sett. Nä det är bara pengar det kan de inte säga nåt annat. räksmörgåsen kostar säkert extra också eftersom Mannerström har kommit på den och vem får betala det jo de resande.
Dags att gå och sova så god natt på er.

Kris i Dackarna?

Då vaknar man av det är konstaterat att Darcy Ward kör i Piraterna nästa säsong. Tråkigt men inte helt oväntat han och Chris Holder är ju som bröderna Sedin. Verkar ha svårt att vara ifrån varandra.
Piraterna kommer få ett hett lag till nästa säsong. Men som någon skrev blir väl inte många matcher tillsammans alltid är någon skadad. Inte för man hoppas på skador men ibland är skadeglädjen den enda sanna glädjen. Darcy kommer vara min favoritförare i alla fall han är en gudabenådad förare i sina bästa stunder. Hoppas vi får se han i dackevästen igen.
Nu börjar det bli kris på förare i Dackarna hoppas verkligen ledningen har något riktigt bra på gång.
Skulle sitta fint med Tai eller Emil i laget eller varför inte Zagar. Tror vi ser en eller varför inte två av dessa i västen nästa säsong.
Nä nu glömmer vi denna veckan för Dackarna och hoppas på en bättre vecka på speedwayfronten.
Jag tror det kommer en bomb på vilka förare som kör i Dackarna nästa säsong. Vore lite rolig om Greg skrev på för Dackarna då står Darcy där han som tyckte det skulle bli roligt att köra tillsammans med honom. Nu kommer det ju inte bli så men.
Dags för lite frukost sedan kör vi på med dagens projekt. Ses senare.

lördag 21 september 2013

Inte avgjort än!

Tävlingen på Friends arena i speedway hade allt. Började med en svår krasch redan i andra heatet. Där gick Tai och Gollob ihop där Gollob slogs medvetslös och Tai slog upp sin gamla skada nyckelbenet. Tai fortsatte att köra med brutet nyckelben lyckades ta 7poäng. Tog sig inte till finalen men starkt att köra som han gjorde.
Till final tog sig Iversen, Hampel, Hancook och Zagar. I finalen var Iversen snabbast före Zagar och trea blev Hampel.
Det var en mycket bra tävling ikväll med en riktig bana för en gång skull där man kunde köra om.
Bra tävling för svenskarna också med Jonsson på 7plats vilket får vara godkänt. Det var många svenskar som körde ikväll på grund av skador och allt. Jag blev grymt imponerad av Fredrik Engman som körde helt otroligt för att vara första gången i dessa sammanhang.
Sedan var ju min favorit grym också Darcy Ward ända tråkiga ikväll var att jag läste att han tackat nej till att köra i Dackarna nästa säsong. Vet inte hur mycket man nu ska lita på detta han vill tydligen köra i Piraterna tillsammans med sin kompis Holder. Tror nog det kan bli svårt att få ihop det med snitt och pengar i Piraterna. Så får väl hoppas att han kör i Dackarna än då. Annars börjar det bli kris med förare i Dackarna.
Ja detta var mitt motor inlägg för ikväll.

Fin höstdag!

Vaknade till en fin höstdag idag man ser verkligen att det är höst nu. Löven börjar gulna och ramla av träden. Det är disigt på morgonen när man vaknar och man vill bara ligga kvar i sängen.
Vad har jag gjort idag då? Jo andra målningen av dörrkarmar stod på min agenda idag. Inget slitgöra direkt utan ett finlir mera vill jag påstå. Nu är karmen in till vardagsrummet vitare än listerna på andra sidan så de får nog bli utbytta så småningom. Nog bara jag som tänker på det men det är en sådan sak som säkert kommer att reta sig på. Ska nog ge mig på att slipa dörren in till sovrummet så man kan grunda den. Men blir nog morgondagens projekt tar lite helg nu med GP-speedway och taco till det får det bli.
Det har börjat en artikelserie i +Aftonbladet som jag tycker ni ska läsa. Den handlar om mobbning jag vet inte hur många artiklar det har varit men jag har läst några. Det är hemskt att läsa om allt skit som förekommer i skolorna. En del saker är rena misshandeln skulle jag vilja påstå som skulle ge fängelsestraff om det skede någon annanstans än i skolan. Varför är det så? Är skolan någon frizon för sånt eller? Sedan om det blir något så är det den som mobbas som ska flyttas på. Flytta på mobbaren istället. Det är inte den som mobbas som ska drabbas ännu mera. Har väl haft tillräckligt med skit ändå, för att sedan få börja om på nu skola med allt vad det innebär.
Ja ibland blir man inte klok på vad som sker i samhället. Nä som sagt läs den där artikelserien.
Dags för lite kaffe och sedan förbereda taco inför kvällen. Vi hörs efter speedwayen så ska jag skriva lite om den tävlingen och kanske om den nya världsmästaren vi får se. Ha det så länge.

fredag 20 september 2013

Blev lite gjort ändå!

Eftersom jag mådde skit idag på morgonen så trodde jag att det skulle bli att ligga i sängen hela dagen. Men bestämde mig för att ta en dusch och sedan mådde jag lite bättre så började slipa lite på mina dörrkarmar. Så nu är de flesta av dem grundmålade. Har en kvar att slipa och sedan toalettdörren som jag nog måste slipa mycket mera än de andra eftersom de har fuskat så med den.
Har även hunnit med att klippa gräsmattan nog för sista gången denna sommar/höst. Snart är det dags att räfsa löv istället och sedan kommer snöskyffeln fram. En snöskyffel som jag inte har så det blir att införskaffa en sådan.
Imorgon är det dags för GP-speedway från Friends Arena i Stockholm och det kommer nog bli en bra tävling om man läser hur många biljetter de sålt. Det att det sålts 20000stycken biljetter och det är bra för att vara i Stockholm tror jag nog. Nu är det väl inte många Stockholmare som köpt biljett men ändå. Tror nog det är en bra arena att köra speedway på blir lite som i Cardiff och Köpenhamn.
Sedan får vi hoppas att vi får ett positivt besked om var den andra deltävlingen hamnar nästa år. Tror att Göteborg har försatt sina chanser där har det varit strul i alla år de haft tävlingen så nu är det dags för Målilla igen.
Vore även trevligt om det gick bra för de svenska förarna imorgon. Själv tror jag på Fredrik Lindgren nu när han inte längre är Dackeförare så går det nog bra.
Ja det var väl det för nu.

Höst=sjuk

Jag vill påstå att när det blir höst så kommer sjukdomarna. Låg däckad igår med värsta huvudvärken så det blev inte mycket gjort. Idag är det väl inte mycket bättre huvudvärken ligger där och gryr. Blir med andra ord inte fixat idag heller. Bästa att göra med sådan här huvudvärk är att gå lägga sig i ett mörkt rum.
Hatar att vara sjuk man kan ju inte göra någonting. Nä det blir ett kort inlägg idag måste gå och lägga mig igen. Inte så roligt att läsa om sjukdomar än då. Hoppas på ett roligare inlägg imorgon. Så ha det bra så ska jag försöka bli frisk.

onsdag 18 september 2013

Morgon igen

Morgon igen och känns som jag håller på att bli sjuk. Huvudvärken som kom igår är kvar. Tror det är bihålorna som spökar. Så det får bli en lugn dag idag med. Jag som har så mycket som jag vill greja med. Skulle ju vilja börja måla lite dörrkarmar. Men får vila kroppen istället. Ibland blir det inte som man har planerat.
Igår blev Piraterna svenska mästare i speedway. Mitt tips gick in för en gångs skulle händer inte allt för ofta. Rolig speedway att titta på banan i Motala bjuder alltid på det. Det var rätt lag som vann tycker jag de vann serien då ska de också vinna guldet.
Ja man får väl koka sig lite the och krypa ner i sängen igen. Försöka bli frisk. Så har det så bra så länge.

Blev en lugn dag

Ja dagen utvecklade sig inte riktigt som jag tänkt mig kan man säga. Råkade somna om och vaknade med världens huvudvärk. Så har inte gjort ett dugg idag kan man säga. Tog ett bad som jag trodde göra så huvudvärken skulle försvinna men det gjorde den inte. Så det blev att gå och lägga sig och vila.
Dagens andra grej idag var att Dackarna mister sin lagkapten Fredrik Lindgren som har skrivit på ett kontrakt med Indianerna. Vilket inte var så konstigt i och för sig han är ju därifrån. Men jag fattar inte riktigt hur de får ihop det med snitten och så. De har en jäkla bra topp 5 nu med förare så deras reservsida kommer bli svag skulle jag vilja påstå.
Hoppas lagledningen i Dackarna har något på gång snart förarna börjar försvinna en efter en. Vi måste nog ha in en svensk toppåkare tycker jag. Men de växer inte på träd. Måste ha en som är jämn med att leverera poäng.
Nu är det dags för andra SM-finalen och jag håller på Piraterna. Så då vinner Vetlanda för så går det alltid med mina tips. Tvärt om alltså.

tisdag 17 september 2013

Dagen börjar tidigt!

God morgon på er dagen började som igår tidigt. Sitter i än att jag ska gå upp tidigt. Men tog frukost på sängen. Titta på film i sängen är inte helt fel klockan 06:00.
Läste i tidningen idag att Målilla ska få tillbaka GP-speedway till 2014 om det nu stämmer. Helt rätt i mina ögon. Bra organisation med en speedwaybana som bjuder på bra speedway.
Är även bra förhandlingsläge att få förare till Dackarna. De får ju åktillfälle på en GP-bana.
Räknade lite på lag igår och som jag får ihop det så kan de behålla hela laget. Vet inte om jag räknade rätt med snitt och så men om nu Indianerna kan ha två förare med 2,0 i snitt varför skulle inte Dackarna kunna behålla Darcy Ward. Verkar konstigt i mina ögon. Hoppas verkligen de behåller honom och att han får åka en hel säsong här.
Men man får se vad som händer på den fronten. Nu dags att gå upp och hitta på något ha det bra.

Lite bilder!

Tänkte visa lite vad jag började med idag på mitt projekt. Det är ju det roliga underarbetet ni vet. Men det är viktigt det med. Även roligt att se vad det har varit under de tapeterna som sitter uppe nu. Under tapeten satt det en ljusblå tapet och på golvet ser man lite av en röd plastmatta. Vet inte om de har varit samtidigt det hoppas jag inte de har varit. För det vore förfärligt fult. Men det var snyggt då kanske.



Ja vad ska man säga!

Jag har ju skrivit om detta med annonserna på min blogg. Nu har mitt konto blivit avstängt på grund av att jag har tydligen uppmuntrat folk att klicka på annonserna. Det var att jag skrev att pengarna skulle gå till Friends som jag uppmuntrade. Ja det har bara varit skit med dessa annonserna så ärligt talat är jag glad att kontot blev stängt. Ja så kan det gå. Men bloggen fortsätter utan annonser.
Ikväll körs den första SM-finalen i speedwayen får väl titta fast Dackarna inte är med. Vet inte vilka man ska hålla på. Tror nog att Vetlanda blir svåra de har hittat formen som de alltid gör av någon konstig anledning.
Får hoppas det blir bra speedway fast banan i Vetlanda som de kör på ikväll är ju inte känd för att bjuda på det.
Har börjat mitt projekt nummer 2 idag med att riva tapet och ta bort lister. Har även börjat slipa ner dörrkarmarna för att måla dem vita. Såg nu att toalettdörren inte är alls bra målad vet inte riktigt hur de har målat den. Får nog slipa ner den helt för det ska bli bra igen.
Var även och köpte färgen så nu är det bara att köra på. Gick med Happy homes medlemsklubb så nu får man rabatter när man handlar. så gå med där lägger ut en länk i arkivet där ni kan anmäla er.
Nä dags att fixa till lite mat till speedwayen så man har nåt gott till den. Vi hörs!

måndag 16 september 2013

Tidig morgon!

Även på sin första lediga dag så vaknar man tidigt. Är frukosttiderna från jobbpasset ombord som sitter kvar än. Så jag gick upp klockan 06:30 idag då lite sovmorgon blev det ju i alla fall. Gjorde i ordning en frukost till en person idag istället för typ 500pers. Hade tyvärr ingen gravad hälleflundra och lax hemma så det fick bli kaffe, juice, ostfralla och cornflakes.
Tyvärr så har jag ingen havsutsikt idag utan får titta ut över den dimklädda skogen men det är fint det med. Bor lite högt så jag har en utsikt från köksfönstret över skogen och idag var den helt dimklädd så som i sagorna kan man säga.
Nu är det höst ute ser lite ruggigt ut och daggen ligger i gräset. Löven börjar gulna och faller av från träden.
Får bli en tur ut på mina domäner idag och titta över om det är något som ska göras. Kolla äppelträden kanske är det dags att plocka äpplen. Då får det bli lite äppelpaj till kaffet i eftermiddag och har jag mycket äpple så får jag koka äppelmos.
Men idag blir det inga måsten utan det får bli som det blir med dagen. Ja det vad jag hade att rapportera för nu återkommer senare under dagen.

Hem ljuva hem

Då var man hemma igen efter några dagar ute på Östersjön. Så nu får man ta den obligatoriska sovmorgonen imorgon eller sovmorgon det blir det väl om man jämför med de senaste dagarna då klockan har ringt 03:15. Tror jag sover till klockan 05:00 i alla fall ha ha!
Det märks att det börjar bli höst det är kallt ute och mörkt. Regnade gjorde det också när jag åkte hem. Hoppas på uppehåll imorgon så man kan vara ute lite i trädgården. Annars får jag väl börja med mitt nya projekt inne. Förlängningen av hallen till sovrummet eller vad man ska kalla det.
Blir ett kort inlägg här idag eller kväll är det ju ska försöka göra ett längre imorgon. Det märks på antal läsare när man är på jobb det går ner hela tiden man är ombord. Jag skriver inte så mycket om husfix då så det är väl inte så intressant kan jag tro.
Jag säger god natt och sov så gott.

söndag 15 september 2013

Om mobbning igen!

Jag återkommer till detta ämnet än en gång. Det är nog svårt att bli av med mobbning i skolorna när man tittar på hur det går till i resten av dagens samhälle. Låg idag på eftermiddagen och tittade lite på reprisen av Tv programmet Idol. Jag förstår att det är en tävling men vad jag inte fattar är varför man måste vara elak. När folk inte är bra så ska det klankas ner på allt möjligt. Vad har sången och musiken med hur man ser ut till exempel. Sånt blir jag arg på men det måste väl vara så för det ska bli bra TV. Men alla ungar som tittar på detta fattar ju inte detta utan tror det är okej att bete sig så.
Tycker man ska föregå med gott exempel. Tänk om det skulle gå till på detta sett när man sökte ett jobb.
Ja det var väl det om mobbning jag regerade på idag men tror inte det blir sista gången tyvärr.
Dagens frukostrapport är att Zumbafolk äter helt otroligt mycket mat. Men det gjorde de av allt. Så det var tomt i min kyl när jag skulle ta hand om allt idag. Men nu är det påfyllt igen för morgondagens frukost vilket är min sista för denna gången. Den kommer bli lugn för det är inte så mycket folk ombord på denna resan. Bara att förbereda till tisdagens 700stycken frukostgäster.
Blir att skära mycket grönsaker och fylla fat med pålägg till dessa gäster.
Men efter detta är jag ledig och bara vänta på att få gå av båten. Tiden in till Stockholm på avmönstringsdagen är nog den längsta på hela passet.
Nä nu är det dags att gå och packa väskan och städa ur hytten lite. Ha det bra.

lördag 14 september 2013

Jättefrukost!

Blev så mycket som jag hade räknat med idag på specialfrukosten. Hade 220stycken som åt där idag. Men det flöt på jättebra med allt så då går det bra att jobba. Imorgon har jag mycket på buffe frukosten istället. Får man se hur det går men det går nog bra det med. Idag var det massa rockmäninskor som var och åt frukost. Det är svarta kläder som gäller då med lite nitar och läder helst. Ikväll är det zumbamäninskor som går ombord så imorgon får man se hur de är klädda.
Ja vi har alla sorts kryssningar här på M/S Galaxy kan man säga. Så det finns något för alla smakriktingar.
Kommer nog bli skoj att jobba nu när det närmar sig jul för det kommer bli mycket bra artister som ska komma ombord och spela.
Så det tycker jag ni ska boka en kryssning med lite julbord på det. Sedan kan man ju köpa lite godsaker i taxfree också.
Nä nu vill jag komma hem så jag får rapportera lite husfixargrejor till er. Är ju inte så kul och läsa om detta med frukost hela tiden men ha tålamod det kommer komma roligare saker.
Dags för en dusch och sedan blir det TV innan man ska sova. Så god natt säger jag.

fredag 13 september 2013

Nedräkning!

Nedräkningen har börjat kan man säga. För när man har fått upp schemat för de sista tre dagarna då vet man att det är nära för hemgång. Lika roligt varje gång konstigt nog.
Blir en tuff avslutning på detta pass då det ikväll är en specialkryssning som kallas Close up vilket är en rockkryssning med cirka 800personer bokade och sedan är det Zumbakryssning på lördag vet inte riktigt hur många men det är många som äter frukost på söndag i alla fall.
Sedan på måndag är det dags för övning igen det blir min andra storövning på detta passet. Vet inte om man ska kalla det otur med två på samma pass eller. Tycker väl det är helt okej med övningar kan vara rätt så kul i mellanåt.
Idag var det jättelugn frukost nästan så man hoppades på mer folk så man slapp gå och vänta på att få plocka in. Men jag får nog igen det i morgon och på söndag.
Lite nyheter på speedwayfronten som jag har hört lagen börjas att byggas för nästa säsong. Chris Holder kommer att förlänga sitt kontrakt med Piraterna. Nils-kristian Iversen och Piotr Protasewice med Indianerna. Vet inte om jag stavade rätt till deras namn men hoppas ni vet vad jag menar.
Dackarna har bara Dudek klar för nästa säsong men jag hoppas det går att fixa till så vi får behålla alla förarna vi hade i år.
Svemo har ju höjt snitt taket lite grann till 10,250. Vet inte om det hjälper Dackarna men hoppas.
Jag tjatar fortfarande ta bort detta jäkla snitt det hjälper inte att bygga lag på lång sikt.
Inför GP-tävlingen i Stockholm så har Emil Safutdinoy lämnat återbud igen. Synd att det ska avgöras på detta sätt hade varit roligt med en fajt ända till sista tävlingen i Polen.
Mitt rapport från speedway nyheterna återkommer så fort jag hör mera nyheter.
Dags att äta lite mat och sedan gå och sova så man är utvilad tills imorgon. Så ha det bra.

torsdag 12 september 2013

Drömmar!

Jag har ju skrivit om drömmar förut har jag för mig men måste skriva igen. I natt drömde jag nåt konstigt jag träffade en av mina hatobjekt  bland schlagerartister eller hatobjekt är väl ett starkt ord. Jag tycker inte denna artist är bra. De som känner mig vet nog vem det är vill inte skriva ut det här. Hon har säkert många som tycker om henne men jag är inte en av dem.
Hur som helst så träffade jag henne i drömmen och vi gick ut på date eller något. Hon verkade väldigt förtjust i mig och jag tyckte hon var otroligt trevlig person att umgås med. Vi hade väldigt roligt tillsammans.
Så nu undrar jag vad en sådan dröm kan betyda för jag kommer ju aldrig träffa henne i verkligheten på det sättet som i drömmen. Jag gillar henne ju inte ens eller betyder det att jag ska ändra min syn på henne. Vore ju i och för sig trevligt att träffa henne i verkligheten och se om hon är annorlunda mot vad jag har fått i min hjärna.
Ja man drömmer konstiga saker ibland. Men bara det är sköna drömmar och inte mardrömmar så är det okej för min del.
Liten rapport om mitt jobb fick extra gäster idag på morgon då en av fartygen som går mot oss på Åbolinjen hade problem att gå från hamnen i Åbo igår kväll. Så de gästerna åkte med oss i morse. Fick lite mer att göra än vad jag planerat men det gick galant. Nu har man inte många dagar kvar en jobbig helg som avslutning bara så bär det hem mot mitt kära hus igen.
Få börja greja med mitt projekt ni vet.
Ha det bra alla ni där ute så hörs vi.
Stockholmsskärgård

onsdag 11 september 2013

Svensk speedways framtid

Har följt en liten debatt på nätet om svensk speedway. Läst om flera unga förare som har slutat därför att de inte fått åktid. Varken i elitserien eller i lägre serier. Det är ju inte underligt att de inte vill fortsätta då. Många har synpunkter på detta med att vi inte får fram nya förare men det beror ju på detta. Vi har fostrat alla polska juniorer här i Sverige vill jag påstå. I Polen har de ju som krav att det ska vara två juniorer i laget som måste köra två heat minst i varje match. Då får de åktid och utvecklas till toppåkare.
Inför samma sak i Sverige två juniorer på platserna 6-7 som måste köra minst två heat. Sedan har jag som förslag att när de toppas in i andra heat så ge dem dubbla poäng. På det sättet blir de mer värda för laget och lagledningen vill satsa på dem mer då de kan ha en avgörande betydelse för matchen.
Ge dem mer tid att köra i lägre serier och förbjud för många utländska förare i dessa serier.
Som det är nu så tar en dyr polsk förare platsen för svenska förare.
Någon skrev också att svenska förare är för fega i närkamper förare mot förare om man jämför mot till exempel danska och polska. Men det är ju inte så konstigt när de aldrig får köra så mycket.
Man vet ju sina begränsningar om man får köra mer och blir säkrare på cykeln.
Nä något måste köras om vi ska ha någon ny världsmästare igen. Ta mer hjälp också av gamla förare som sitter inne med kunskap om livet som speedwayförare. Titta på Danmark de har Erik Gundersen som hjälper knatteförare.
Mina funderingar om hur speedway ska utvecklas framåt igen. Jag vill fortsätta att kunna titta på bra speedway i Sverige i framtiden.

tisdag 10 september 2013

Lugn morgon

Idag blev det en lugn morgon med inte så mycket gäster. Så man kunde jobba på med morgondagens frukostfat i lugn och ro. Blev inte avbruten som man brukar bli annars.
Blev även interjuvad av tidningen Sjömannen får väl se hur den blev. Ställde frågor om hur det är att jobba ombord här på M/S Galaxy. Svarade väl så gott jag kunde på hennes frågor sedan blev man fotad också vilket jag tycker är så där.
Nu kommer jag köra frukost resten av passet så slipper man att inte veta dag för dag vad man ska hamna. Det är lugnast så.Kan tänka mig att det inte är lätt för köksmästaren att göra köksscheman för oss i köket. Folk har önskemål om stationer och folk blir sjuka. Så jag är inte avundsjuk alls på att sitta med det.
Jag fattar inte varför folk har önskemål om stationer man har ju samma lön för vilken station man än hamnar på. En del vill ju inte vara på vissa ställen men jag är där man sätter mig. Man ska vara glad för att man har jobb.
Dags att äta middag idag bjuds det på pannbiff med lök inte helt fel. Så har det bra på er.

måndag 9 september 2013

Blev ändrade planer

Ja då blev det ändrade planer blev att fortsätta med frukosten. Skulle få en dag till men sa att jag tar resten av passet. Det är bättre att ha resten av passet då vet man vad man ska göra. Konstigt att det ska vara så att en del inte vill ha frukostpasset. Det är ju hur bra som helst man gör sitt och ingen som man behöver bry sig om. Ja det är bara tacka och ta emot. Så nu får man gå och sova så man orkar gå upp imorgon. Så godnatt på er.

Man har det bra.

Ja vad ska man skriva om idag då. Bra morgon idag kan man ju skriva till exempel. Var mycket bokat på första sittningen men det flöt på bra. Det är roligt att se hur alla stressar runt och jagar sina frukostgrejor. De har ju bara en timme på sig att äta innan de ska gå av. Så de är som småfåglar runt fågelbordet kan man säga.
Sedan på andra sittningen var det knappt några bokade så då var det lugnt. Så idag har man haft en bra frukost den sista för denna gången. Imorgon blir det att köra lunchbuffe istället. Man får alltså sova bort halva dagen kan man säga man har det bra.
Hade nog kunnat haft frukosten resten av passet också för det är jättelugnt resten av veckan. Men nu får man ställa om sig till lunch och middagstjänst.
Fick i morse en längtan att få komma hem och greja med huset. Vill fortsätta renovera delen till sovrummet. Såg framför mig hur det kommer bli med tapeten och vita lister och dörrar.
Känns lite som när man var liten och åkte på semester på sommaren och man längtade hem till sina kompisar som man byggde kojor med. Man hade mycket tankar om hur de skulle vara men de blev aldrig så sedan.
Oj vad jag och en kompis var i skogen när vi var små och byggde kojor. Det är nog många träd man har förstört med spik. Man hade roligt i alla fall. Tror det var flera kojprojekt varje sommar men det var inte många som blev klara. Man var ju tvungen att hämta byggmatrial för det mesta långt bort sedan måste man hålla koll på så ingen kom på en med att bygga. Vore hemskt om man blev upptäckt av någon vuxen typ markägare. Man har väl varit på gång flera gånger men klarat sig.
Ja det var tider det man var ute hela dagarna hoppas barnen nu har det lika roligt som vi hade det. Men de har det väl roligt på ett annat sätt med datorer, ipad och allt vad det är.
Ja det var väl minna tankar för idag.

söndag 8 september 2013

Man vet aldrig!

Idag började dagen som man trodde dagen skulle vara igår. Blev en riktig överkörning med gäster som åt specialfrukost idag. Gick hur mycket pålägg som helst kändes det som. Så man ska inte säga att söndagar är lugna dagar för det var något helt annat idag. Imorgon vet jag om att det blir en jobbig frukost för då är det bokat jättemycket. Så då får man se hur det utvecklar sig.
Måste berätta om en rolig sak som hände igår. När vi åkte från Åbo så kom det en Jetskiåkare som hängde med hela vägen till Stockholm. Han åkte vid sidan av fartyget hela vägen, ja ibland så showade han lite på svalvågorna från fartyget. Han hade monterat extratankar bak på jetskin. Det måste ha känts i armarna efter den turen. Vet inte hur han tog sig tillbaka till Åbo sedan.
Igår var det även GP-speedway och det gick som det har gått hela säsongen för svenskarna ingen till semifinal denna gången heller. Lindgren var närmast att ta sig dit men missade med en poäng tror jag det var. Vet inte vad det är som hänt med dem i år de har ingen fart i grejorna.
Nu tror jag Tai blir världsmästare i år han kör hur bra som helst och med bra självförtroende. Igår vann Hampel med Tai som tvåa Gollob trea och fyra Iversen.
Nästa tävling är på Friends Arena kommer nog bli en höjdartävling hoppas svenskarna tänder till på hemmaplan.
Stöd gärna Friends med en slant för att hjälpa till mot mobbningen. Jag skänker pengar från det jag får in på mina annonser här på bloggen. Så hjälp till genom att klicka på dem.
Nä dags för lite kaffe sedan är man ledig till i morgon bitti. Ha det bra.

lördag 7 september 2013

Konstig lördagsfrukost

Lördagsfrukostar brukar vara mycket minikryssare som kommer på i Åbo och åker till Mariehamn. De brukar äta specialfrukost så det brukar gå mycket där. Men idag vet jag inte vad som hände gick och väntade på att det skulle smälla till men det flöt på bra hela morgonen. Så antingen var jag bra förbered eller så åt de väldigt lite hoppas på det första.
Imorgon är det en lugn morgon enligt bokningarna men man vet aldrig hur det blir. Tror dock på en lugn morgon.
Ikväll är det GP-speedway som man missar på grund av att vi inte har den kanalen ombord.
Tror att Tai Woffinden avgör VM ikväll när Emil inte kan vara med. Min finaltips är Iversen, Ward, Zagar och Nicki men hoppas att Fredrik Lindgren tar platsen istället för Nicki. Vi får se hur tipset går in denna gången mina tips har ju aldrig gått in så det vore ju konstigt om det gjorde det denna gång.
Nu har man snart gjort halva detta arbetspasset så nu börjar snart nerförsbacken kan man säga. Konstigt att första veckan går så sakta medan andra veckan brukar rusa iväg men då är man väl så inne i det så man känner väl inte efter så mycket. Tycker dock att dagarna går snabbare när man jobbar frukost för då är man färdig tidigt och har inte de där kvällspassen. Ja man har ju ett jäkla tidigt morgonpass istället.
Jag har ju skrivit om att jag har annonser på bloggen tror jag börja fatta nu hur det funkar. När folk klickar så ser man det på ett konto som jag har genom bloggen. Sedan görs det utbetalningar till mig när man kommer upp i en viss summa som jag fattar det. Tog bara två månader innan jag fattade hur det fungerade. Så man kan säga att jag är inget datasnile.
Dags att gå att vila lite innan det är dags för middag och sedan dags att gå och sova. Så ha det bra alla.

fredag 6 september 2013

Frukostpass igen!

Då har man haft frukostpasset igen då. Klockan ringde klockan 03:15 gick bra att gå upp vid den tiden faktiskt. Trodde det skulle bli en jobbig frukost med mycket gäster men det blev en lugn frukost. Gästerna var väl trötta efter festandet igår kan jag tänka mig. Så de satsade väl på att äta lunch istället. Imorgon ska det vara lugnare enligt bokningarna i alla fall men man vet aldrig.
Får se hur länge jag får stanna på frukosten jag skulle bara vara över helgen sedan skulle jag byta arbetsstation igen.
Jag lyckades att somna nu på rasten och sova som en stock i 2timmar. Ändå så sov jag hela natten innan. Men man är så uppe i varv hela tiden när man är ombord så man blir trött.
Nu har man jobbat färdigt för idag då så nu har man hela eftermiddagen ledigt. Äta lite middag sedan gå till hytten och läsa lite innan man går och lägger sig för natten igen då. Enda negativa med att jobba frukostpasset är att man jobbar mycket själv och träffar inte så många arbetskamrater. De jobbar ju när jag är ledig så att säga.
Ja det var väl det jag hade på hjärtat idag. Så ha det bra alla.

torsdag 5 september 2013

Frukost

Då fick det bli tidig kväll då eftersom det var jag som åkte på frukostpasset imorgon. Måste försöka sova klockan ringer kl 03:15 i morgon. Börjar med en rivstart med mycket folk naturligtvis. Men sedan är det nog lite lugnare. Ska ha frukosten till på måndag som det ser ut som nu.
Det går bra bara man kommer upp så är det lugnt. Man sköter sig själv och bestämmer hur man vill göra sina timmar.
Ja det var mitt sista inlägg för idag. Så godnatt på er och sov så gott.

Gick inte denna gången heller.

Ja idag är det en tung dag för oss dackefans. Det blev förlust även i andra semifinalen mot Vetlanda. Det är konstigt att en del förare alltid ska ha sina sämsta matcher för säsongen när det gäller som mest. Men jag tycker säsongen för detta unga laget är helt okej ändå. Nu måste vi bara hoppas att vi får behålla alla förare till nästa säsong. Men det är ju tyvärr detta med snittet som kan förstöra allt. Jag har skrivit det för och skriver det igen ta bort detta med snittet det går inte att bygga lag för framtiden med unga förare. Man får inte fram några nya förare om de inte får någon grund att stå på. Måste vara svårt att inte veta om man har klubb år från år.
Tycker vi ska försöka behålla laget nästan som det är någon liten förändring kanske.
Här ombord kommer det en liten topp med gäster ikväll så det kommer gå lite mer mat från min sida ikväll. Jag har redan gjort skagenröra så där cirka 40kilo. Ska lägga ett antal fat med gravad lax också. Men sedan måste man ligga lite lågt för i början av nästa vecka blir det mindre igen.
Får väl se om man får vara kvar på sin station det har blivit lite sjukdomsfall så det saknas någon på frukosten. Man kan ju åka på den igen hade ju den förra passet. Får se vad som händer. De frågade om frivilliga men ingen har anmält sitt intresse än.
Ja nu får man ta lite kaffe och sedan en tur till hytten för paus innan kvällsturen börjar. Ha det bra alla läsare.

onsdag 4 september 2013

Semifinal

Det blev så svårt som jag trodde i Vetlanda. Men 8poäng ska inte vara omöjligt att ta in ikväll i Målilla. Bara alla höjer sig ett snäpp så löser det sig nog. Hoppas och tror fortfarande att Dackarna löser detta.
Ja här ombord är det lugnt än men imorgon så blir det lite mer att göra då det är specialkryssning. Men det brukar öka med passagerare till helgerna. Tiden går fortare när man har att göra.
Idag har det varit storövning ombord så då fick man öva på detta med livbåtar. Gick bra man börjar kunna detta nu efter ett antal gångers övning nu.
Det kommer bli två sådana övningar detta passet för mig så det verkligen sitter i hur man gör.
Ja det var väl detta för nu att skriva om. Nu får man ta lite eftermiddagskaffe och gå och lägga sig och läsa lite tror jag.
Sedan blir det en nervös kväll hur det går i speedwayen. Mer nervös när man inte kan se matchen.
Men ska hålla mina tummar hårt.

tisdag 3 september 2013

Första dygnet ombord

Ja då har man snart varit ett dygn ombord då. Det blir en lugn början på arbetspasset denna gången. Inte så mycket folk ombord förrän på torsdag när det  är specialkryssning. Jag har hand om fisksidan på buffen denna gången så det kommer bli ett antal skagen och västkustsallad gjord de närmaste dagarna. För att inte tala om alla laxsidor man kommer lägga upp på fat. Man luktar fisk efter passen är slut kan jag säga er.
Första natten ombord  är för det mesta inte så svår för mig brukar inte ha några problem med att sova. Men denna gången så kunde jag inte sova alls vet inte vad det var som gjorde det. Som tur är så kan man ta en lur nu på dagen.
Har redan börjat längta hem för att fortsätta med mina projekt köpte en tapet igår på Hornbach innan jag gick ombord. Den är i samma färger som tapeten i hallen men denna är randig tror det blir bra. Sedan ska jag måla lite igen dörrkarmar och dörrar kommer bli vita. Byta ut alla golvlister och dörrfoder också. Finns lite att göra med andra ord. Synd att jag inta mätte upp lite fler rum innan jag åkte för de hade utförsäljning på tapeter på Hornbach. Hittade några snygga där som nog skulle passa i några rum men det får jag kolla vidare om.
Idag smäller det i speedwayen också som jag missar vilket grämer mig lite. Hade varit skoj att se den matchen. Vore så skoj om de vann ikväll i Vetlanda. Skulle kännas lite lugnare i Målilla i morgon.
Ja vi får se hur det går heja Dackarna säger jag.
Nä dags för att gå och vila lite ha det bra så hörs vi.

måndag 2 september 2013

Terminaler

Ja då sitter man på terminalen och väntar igen då. Fattar inte varför terminaler ska vara så tråkiga. Här står det ett akvarium mitt i och nåt konstverk. Men dåligt med färg och lite fint. Finns ju ett cafe här men där är allt så dyrt så man storknar över deras priser.
Alla terminaler jag varit på har varit tråkiga i alla fall. Men jag är ju inte så berest.
Nä det är bara att vänta på båten.

Ombordstigningsdag

Då var all semester slut för detta året. Var en bra sommar på många sätt bra väder, gjort lite roliga saker och fixat med mitt hus. Ja det var länge sedan man hade semester så det har känts skönt att få vila ut för en gångs skull. Nu är det att köra hårt till nästa sommar igen.
Idag går man ombord på partybåten MS Galaxy igen då och nu börjar alla specialkryssningar som brukar vara på hösten och våren med mycket roliga mäninskor. Det är allt från vinkryssningar till rockkryssningar så det finns något för alla smaker. Tycker ni ska åka med någon gång boka en kryssning vet jag och ha det lite skoj.
Detta passet ser det ut som jag hamnar på förberedelse av buffe nere på däck 2 igen. Det är en bra station men kan vara mycket att göra. Man gör ett antal kilo av varje sak kan jag säga. Ska bli roligt att träffa sina arbetskamrater igen. Det är en kamratskap ombord på en båt som är otrolig igentligen men sedan umgås man ju nästan dygnet runt.
Ja då är det bara att ta sig upp till Stockholm igen då. Få se hur trafiken är idag är alltid ett litet lotteri när man kommer in i Stockholm hur trafiken är.
Jag kommer att försöka att uppdatera min blogg under tiden jag är ombord så gott jag kan men det kommer nog inte lika många inlägg som när jag är hemma.
Men håll koll på min blogg så kommer det säkert något roligt att läsa. Ha det bra så hörs vi av.

söndag 1 september 2013

Fyndens dag

Idag har man gjort lite bra affärer tycker jag. Är nöjd med både mina auktionsfynd och mina andra inköp. Måste bara hitta lite möbler till mina rum bland annat ett skrivbord och någon liten soffa eller något liknade. Annars tycker jag det börjar bli bra.
Blir inte riktigt klok på detta med annonserna på min blogg. Har fått lite betalt för att det har tittas på sidan antar jag men man får nog mer när folk klickar på annonserna tror jag. Men det ger sig väl detta med men det är en invecklad historia tycker jag.
Man måste nästa vara datatekniker för att fatta nåt. Men det är ju inte därför jag började blogga för annonsernas skull utan för att det är roligt.
Jag lovade ju lite bilder på mina fynd så här kommer dem.



Auktion

Idag gick jag upp tidigt för att vara söndag. Ovanligt pigg fast det var tidigt.
Det blev att åka på auktion idag det är roligt med auktioner. Köpte mig lite saker för riktigt struntsummor vissa saker. Bland annat en kartong med div murarverktyg för 20kr och en kartong med olika trissor typ stålborstar för borrmaskiner för 20kr. Men det jag skulle köpa var en elektrisk häcksax som jag också lyckades ropa in för 200kr. Klart nöjd med mina inrop kommer bilder på sakerna senare idag. En del saker gick otroligt billigt till exempel ett köksbord i furu med fyra stolar för 20kr.
Idag ska jag även hämta två fynd jag gjorde på loppissidan på Facebook två helt nya pallar som jag funderar på att ha som nattduksbord och sedan två lampor.
Sedan är det dags att städa lite här hemma så det är fint sedan när man kommer hem från jobbet. Ska även packa och tvätta. Sådant räknas ju också som att fixa.
Ja det var vad jag hade att rapportera för nu hörs av senare med bilder på mina fynd jag gjort. Ha det bra så länge.