lördag 30 november 2013

Värsting fredag!!!!!!!!

Hej på er som jag skrev häromdagen så gör jag smörgåsar och sallader till cafet detta passet ombord på M/S Galaxy. I torsdags hade vi en rock-kryssning och de åt från cafet som bara den. Så jag gjorde säkert 2000stycken räkmackor och ett antal sallader. Sedan fortsatte det på lördag dag med lika mycket igen. Så man har fått veta att man lever dessa dagar kan jag säga.
Inte nog med att man ska göra detta man ska dessutom göra saker till konferansen.
Men nu blir det lugnt ett antal dagar till nästa helg då det smäller till igen. Då gör det inte så mycket för då vet man att man snart ska hem.
Har hört att det har snöat hemma så får väl köpa mig en snöskyffel på hemresan eller man får hoppas att det har försvunnit den dagen man ska köra hem.
Nä dags att äta lite och glömma bort räkmackorna en stund tills imorgon bitti då är det dags igen.
Sa jag förresten att jag inte är så förtjust i räkmackor för tillfället.
Ha det bra så hörs vi av.

torsdag 28 november 2013

Smörgåsnisse

Förlåt att jag inte har skrivit på några dagar. Men har inte haft tid på grund av arbete. Jag gick  ju ombord i söndags för ett arbetspass igen då. Denna gång hamnade jag på däck 2 och göra smörgåsar och sallader till cafet. Var lugnt i veckan men blir mycket nu i helgen med full båt hela helgen.
Det var rätt länge sedan jag var på mackorna nu så är lite ringrostig kan jag säga.
Det jobbigaste på denna stationen är alla konferans-beställningar. Man måste komma på nya saker hela tiden.
Ja nu har man snart gjort halva tiden ombord tiden har gått sjukt fort denna gång.
När jag åkte upp till Stockholm så stannade jag till på Hornbach och kollade in lite saker till huset.
Hittade snygga tapeter till sovrummen och ett golv till köket. Börjar fundera på om man ska spara ihop lite pengar och hyra en minibuss en dag på ledigheten och åka upp och köpa allt man behöver. Tror det skulle löna sig för tapeter de har är både billiga och snygga. Har även inte sett några av dem här hemma.
Får fundera ut om jag ska göra det senare i vår kanske.
Nä nu är det dags att äta lite kvällsmat och sedan gå och sova. Ha det bra på er.

fredag 22 november 2013

Städ och tvättdag!

Ja idag har det blivit en dag fylld av hushållssysslor kan man säga. Började med att tvätta några maskiner. För att sedan dammsuga hela huset och inte klokt vad det blir dammigt i sovrummet av någon anledning. Mitt sovrum känns inte så bra än är bara en säng där vet inte vad man ska hitta på. Har inga tankar om hur det ska se ut. Men det kommer väl så småningom.
Har även hunnit med att baka idag. Denna gång blev det en sockerkaka. Så nu har man nåt gott till kaffet senare ikväll.
Grundat ena sidan på dörren idag med så ni hör jag har hunnit med mycket saker idag.
Känns som man sparar alla saker man ska göra på ledigheten till de sista dagarna. Men snart är det dags för jobb igen. Nu blir det julbord ombord på båten som gäller. Får väl se var man hamnar på för station denna gång. Vore skoj att hamna på förberedelse av buffen denna gången. Men det är väl som vanligt samma personer som hamnar där. Bara för att hon inte vill vara någon annanstans. Vore skoj om hon hade frukost denna gången. Men då gnäller hon att hon inte kan sova. Det blir svårt att somna så tidigt på kvällen för man ska gå upp tidigt.
Jag säger bara låt det gå två dagar så sover du nog sedan efter ha gått upp mitt i natten. Fattar inte varför en del ska ha fördel var man ska vara och jobba.
Nu blir det lite middag för att sedan grunda andra sidan på dörren. Ha det bra så hörs vi av.

torsdag 21 november 2013

Trädgårdsjobb!

Hej på er igen satt ju och väntade idag på förmiddagen på snö men det kom inte någon. Så det blev en tur ut i trädgården. Fick räfsa lite löv igen så nu ser det fint ut på baksidan igen.
Snart har jag fyllt upp där jag tog bort stenmuren med löv så då behövs det inte så mycket matjord i vår för att jämna till det.
Annars har man väl inte gjort så mycket mer idag.
Ska berätta en sak som hände igår förresten för ett tag sedan var jag med i en tävling på nätet som jag ångrar nu kan jag säga ni kommer förstå snart. Igår ringde det 4 stycken från olika elbolag och hade SÅ bra erbjudande. De börjar med att säga att man har haft tur i denna så kallade tävling som jag inte tror är någon tävling utan bara ett sätt att komma åt telefonnummer.
När den fjärde personen ringde så var jag riktigt förbannad kan jag säga. Nu hade hon ju otur av att drabbas av mitt utbrott men det skiter jag i. Sa några väl valda ord om denna så kallade tävling. Sa till att hon skulle plocka bort mig från deras register.
Fattar inte varför det ska ringas om sådan här saker om jag nu vill ha ett bra avtal så ringer jag väl upp och kollar sånt när jag vill det.
Fy fan för telefonförsäljare fattar inte vilka som står ut med detta jobbet. De måste få höra många utskällningar.
Jag försöker tygla mitt humör så länge jag kan nu för tiden. Mitt humör har gjort mycket skada förut så detta var inte bra. Men nu fick jag nog.
Ja det var den historian om detta nu är det dags för årets första glögg. Skål på er!

Snö?

Sitter här vid köksbordet och dricker lite kaffe och tittar ut över ängen. De sa att det skulle snöa men inte ser jag något vitt som faller ner från skyn. Inte för att jag vill att det ska snöa det får gärna vänta lite till. Jag har ju ingen snöskyffel så det får vänta tills jag införskaffat en.
Tittar även över mitt fågelbord men inte har jag några fåglar där inte fast det är mat i behållaren. De har slutat att komma hit verkar det som. Har väl öppnat någon bättre restaurang hos grannen kanske.
Sitter och läser lite nyheter på speedwayfronten och läser att en styrelseledamot i Dackarnas supporterklubb hoppar av på grund av värvningen av Nicki Pedersen. Ja vad ska man säga han väcker starka känslor. Vet inte vad jag ska säga om det. Frågan är väl vad denna personer säger om det blir SM-guld tack vare Nicki.
Tror detta är att gå lite för långt man kan har åsikter om förare om hur de kör och är. Men nu är han ju på vår sida eller vad man ska säga. Sedan har han väl gjort dumma saker på banan men det finns det fler som gjort.
Finns en ledig plats alltså i styrelsen för supporterklubben.
Blir intressant vilket mottagande Nicki får på första hemmamatchen det måste man uppleva.
Nä får fortsätta titta efter snön vi hörs.

onsdag 20 november 2013

Dörr 2 klar!

Förlåt att jag glömde bort att skriva igår. Hade helt glömt bort att jag inte var inne och skrev.
Igår blev dörr 2 klar den in till sovrummet så nu har jag två vita dörrar och jag kan säga det är en himla skillnad mot furudörrar. att lite färg kan göra sådan skillnad eller lite och lite färg. Skulle vilja påstå att det är rätt mycket färg på en dörr. Ja då har man bara 4 dörrar kvar att måla. Känns väl så där när man vet hur mycket jobb det är men det är som det är. ska det bli fint så får man ligga i.
Igår fick jag även tag i två stycken tavlor till ena sovrummet. Det blev två stora afficher som är inramade på filmerna Harry Potter. Nu är jag väl inte något fan av Harry Potter men de var rätt så snygga. Måste ha något på väggarna ser så tomt ut där inne.
Det är nog det sovrummet som jag kommer ge mig på som nästa projekt. Ska mäta upp det lite så jag har måtten om jag skulle hitta någon snygg tapet.
Har väl tänkt mig det som ett gästrum men även ett rum där jag kan sitta och läsa. Hade en fåtölj på gång men hon drog tillbaka den försäljningen. Så det som behövs till det rummet är en fåtölj, en säng, en läslampa och en taklampa. Får se om jag klarar av att hitta detta utan att köpa nytt. Har klarat mig rätt så bra än så länge. Bara köpt nya taklampor till vardagsrummet. Då vill jag inte påstå att jag har fått några dåliga saker.
Blir idag att börja slipa på nästa dörr, ja ni läste rätt ni kommer få läsa om dörrar ett tag till ha ha !
Kaffedags och sedan ut i verkstaden. Ha det så bra så länge.

måndag 18 november 2013

Ny dag och ny vecka!

Ja då börjar en ny vecka igen inte klokt vad tiden går fort. Snart är det jul igen så då ska man väl ta fram julsakerna. Har inte kollat vad jag har för något i förrådet. Sedan är jag ju inte hemma över jul heller så vet inte om man ska ta fram så mycket saker.
Idag vaknade jag klockan 6 och mådde inte alls bra förkylningen går upp och ner kan man väl säga. Låg kvar i sängen och läste till klockan blev 12 då tyckte jag att det var dags för lite frukost.
Men blir galen på denna förkylningen nyser och hostar hela tiden. Tror jag nös 10gånger på rad nyss.
Man vill ju inte vara sjuk på sina lediga dagar. Men nu är det som det är.
Så får väl bli att man inte gör så mycket idag heller mer än att läsa och titta på TV. Ska försöka med att måla min dörr i alla fall såg tyvärr att jag nog får måla den en extra gång. Det lyser igenom av den gamla färgen inte skoj.
Börjar bli en tråkig följetong för er här om mina dörrar ska försöka skriva om något annat. Men det är det jag fixar just nu.
Har börjat planera för nästa projekt lite smått eller nästa ska jag väl inte säga ett av dem. Kollar runt om handtag till mina köksskåp. Har hittat några jag vill ha men nu funderar jag på vilka man ska ha på de höga skåpen. Vill helst inte ha knoppar utan ha handtag på alla skåpen. Ni hör det är mycket att fundera över.
Jag har en liten bild klar över hur jag vill ha det i alla fall. Men det är mycket kvar att tänka på. Kakel, tapet, lampor och om man ska ha nya vitvaror.
Men som tur är så är det inget som är bråttom med utan det kan vänta.
Dags att ta sin bok igen och krypa upp i soffan. Läser just nu Polis av Jo Nesbo han skriver bra böcker. Ha det bra så hörs vi.

söndag 17 november 2013

Söndag

Då var det söndag igen då. Var en vecka sedan man gick av båten det är väldans vad tiden går fort ibland. Min förkylning är på bättringsvägen idag har jag kunnat gör lite nytta i alla fall. Målat en gång på dörren och tvättat sommardäcken till bilen. Men nu känns det i kroppen att man inte är helt frisk så nu blir det att ta det lugnt resten av kvällen.
Blev lite sugen på lussekatter idag så det blev en tur till affären för att köpa några. De enda som fanns var några från skogaholm och de var ingen hit kan jag säga. Det är i sådana här lägen man saknar bageriet man hade förut. Då fick man riktiga grejor som man visste hur de var för att inte tala om helt varma wienerbröd klockan 6 på morgonen.
Ibland får man tankar om att man vill driva ett bageri igen men det slår man snart bort när man tänker på allt strul det också var.
Ska nog köpa saffran imorgon och baka egna lussekatter.
Igår provade jag min bastu för första gången men det slutade inte riktigt som jag tänkt mig. När som bäst satt där och slängde vatten på stenarna så utlöste jordfelsbrytaren. Blev kolsvart i hela huset. Så fick treva mig ut till proppskåpet måste sett för roligt ut om man hade sett det. En man kommer naken ut från bastun. Som tur var så fick jag tag på badrocken innan jag fortsatte mitt trevande. Vet inte varför den löste ut men sedan ville man ju inte fortsätta att basta kan jag säga.
Nu får det bli lite varmt the med några av de där så kallade lussekatterna.
Ha det bra alla fixare och andra som läser min blogg.

lördag 16 november 2013

Tankar om Filipinerna

Jag har funderat lite på detta som har hänt i Filipinerna. Det är jättehemskt detta som hänt med tyfonen.
Men det som jag mest funderar på är detta med att alla ska samla in pengar. På varje TV kanal är det folk som står och säger jag har skänkt 100kr gör det du med. Affärer skänker för varje sak man köper ett visst antal kronor. Tycker det har blivit ett jippo av alltihopa. Sverige har väl biståndspengar som går till detta eller? Man kan inte hjälpa alla jämt vi har folk här i Sverige som vi också skulle behöva samla pengar till i så fall.
Var väl inga länder som hjälpte till under våran Gudrunstorm vad jag vet. Var många skogsägare som blev av med hela sin skog.
Jag säger inte att ni inte får skänka pengar men tycker det har blivit så stor affär av det hela.
Det är många som blir drabbade i dessa områden därför det bor mycket folk på liten yta i hus som är som kojor och dessa behöver det inte mycket förrän de ska blåsa sönder.
Så sluta alla TV-kanaler och affärer att dra nytta av detta. Ni sjunker i anseende i mina ögon.

Fortfarande sjuk!

Dagen idag började med att jag gick upp från sängen och gick till  soffan och la mig istället. Förkylningen blir inte bättre tycker snarare den blivit sämre. Men det kanske beror på att jag var ute igår skulle nog legat kvar i sängen.
Men var tvungen att ge mig ut. Hittade ett skrivbord på loppissidan som en tjej skulle skänka bort. Passade perfekt till mitt kontor att ha skrivaren på. Sedan är ju gratis bra man är ju smålänning.
Skulle även köpa två tavlor till sovrummet men den tjejen var inte hemma. Tycker jag är dålig stil att man inte är hemma om man nu har bestämt tid. Hon har inte hört av sig heller om varför hon inte var där.
Idag blir det att fortsätta ligga i soffan och kolla film och dricka lite svartvinbärsthe. Får hoppas att förkylningen går över snart för vill inte bara ligga i soffan.
Hoppas ni klarar er från sjukdomar. Ha det bra alla där ute.

fredag 15 november 2013

Mår skit!

Vaknade idag med ont i kroppen och snuvig. Nu har mitt halsont försvunnit men istället så har jag ont i hela kroppen. Vet inte vilket som är bäst. Har nog åkt på någon slags influensa. Så idag blir det att ligga i sängen med en bok och lite varmt the.
Igår gjorde jag i alla fall färdigt de sista dörrfodren i hallen. Så nu ska bara vitrinskåpet upp och hyllorna jag köpte på loppissidan. Ska jag bara hitta något bra att ha på dem också men det löser sig nog det med.
Igår så var det ett intressant program på +TV4  nämligen i huvudet på Gunde Svan. Han gjorde en interjuv med Tony Richardsson. Så utmanade han honom också i speedway. Det var en fröjd att se Tony köra speedway igen. Han hade inte kört på 7år och ändå hade han bättre tid än de som tävlade den kvällen på Avesta motorstadium. Det är synd att han har slutat tror han skulle ha platsat i vilket lag som helst.
Synd att inte svensk speedway utnyttjar en sådan person i allt han vet om detta liv som speedwayförare. Nu kanske han inte vill det själv men han har sagt att en gång vill han hålla på med något inom speedway.
Nä nu får det bli lite the och krypa ner i sängen igen. Fasen för att vara sjuk.

torsdag 14 november 2013

Sjuk

God morgon i stugorna runt om i världen. Ja morgon är det ju inte överallt men här är det nu i alla fall. Blev lite snickeriarbete igår med att sätta dörrfoder och golvlist. Räknade lite fel tror jag saknades en överliggare till ena dörren så en blev inte klar. Får köpa lite till gör ju inget om man har hemma flera har ju fler dörrfoder jag ska byta ut.
Nu så är det snart klart i hallen ska försöka skynda på med målningen av dörrarna. Det är ju inte världens roligaste jobb med slipning och målning.
Ska även försöka fixa till radioskåpet jag köpte för ett tag sedan. Det lutar nog åt att jag målar det vitt det med. Skulle vilja ha någon helt annan färg i rummet med typ som en färgad lampa eller nåt.
Känner att jag håller på att bli sjuk också har ont i halsen. Är det nåt jag hatar så är det halsont.
Men det är bara att bita i blir inte bättre av att gnälla.
Nu får det bli kaffe och sedan får jag nog måla lite så det blir klart någon gång. Ha det så bra så länge så hörs vi senare.
Nymålad dörr med nya dörrfoder och golvlist på plats.

onsdag 13 november 2013

Lite inköp!

Sov länge även idag har blivit som en tonåring med att sova bort halva dagen. Måste bli bättre på att gå upp på morgonen. Men det är skönt att ligga kvar i värmen i sängen.
Blev en tur till järnaffären idag och köpa dörrfoder så nu kan man spika upp dessa. Har tagit och gjort en dörr blev rätt bra för att vara första gången. Dessa var lite bredare än de som satt där innan vilket är lite bra för då blir skarven mellan köket och hallen bra. Sitter ju kvar gamla tapeten i köket än så länge vill inte ta bort den innan jag vet hur jag ska ha det. Vill inte att det ska se ut som hos de som arga snickaren besöker med påbörjade projekt överallt. Jag gör färdigt ett i taget.
Besökte även mina föräldrar och fick en pratstund över en kopp kaffe. Fick låna lite filmer och böcker så nu har jag lite när jag vill ta en pause i mitt fixande.
Nä nu är det dags att laga lite mat det måste man också göra. Så ha det bra alla där ute.
Vita dörrfoder.

tisdag 12 november 2013

Efter stormen

Blev en tur ut i trädgården idag mellan regnskurarna. Kollade över trädgården litegrann. Fann lite spår efter stormen som var på kvällen jag åkte till båten på jobb. Har ju två hängbjörkar på tomten och det hade blåst ner en hel del grenar från dessa. Fick ihop typ tre skottkärror med grenar.
Klippte ner det sista vissna av blommorna längst altanen. Så nu är nog trädgården redo för vintern.
Vet inte om jag ska ha kvar dessa blommor. Funderar lite på att bygga om altanen lite grann så då kanske mina rosbuskar hamnar här på baksidan istället. Men det är bara planer än.
Har inte gjort så mycket mer idag än att tvättat all tvätt så lite duktig har jag varit i alla fall.
Får se vad man hittar på att göra imorgon.
Nu blir det lite TV med en kopp the och smörgås.

Stora tvättardagen!

Blev en sovmorgon idag med fast jag vaknade redan vid klockan 7 men lyckades somna om igen. Har sovit lite dåligt de sista nätterna vet inte vad det beror på. Har alltid sovit bra om nätterna.
Igår gick jag ju i och för sig och la mig med huvudvärk så det kanske inte är så konstigt att jag sov dåligt i natt. Det är den där huvudvärken som kommer dagen efter man kommer hem från jobbet på båten. Detta inträffar 8gånger av 10 skulle jag vilja påstå. Vet inte vad det beror på det eller men man slappnar säkert av när man kommer hem. Men idag känns det mycket bättre på den fronten.
Idag är det den stora tvättar dagen. Packa upp väskan efter jobbpasset och tvätta lite kläder. Blir mest underkläder som man använder ombord på båten. Man har ju sina arbetskläder den mesta tiden ombord så några andra kläder blir inte smutsiga.
Vi har ju tvättstuga ombord men jag har aldrig använt den. Har varit lite struligt med tvättmaskinerna en tid nu. De går sönder hela tiden men det är kanske inte så konstigt för de går nästan dygnet runt. Måste vara riktiga maskiner som håller.
Ja annars så får jag se vad jag hittar på att göra idag. Är ett riktigt höstväder ute så att greja ute får nog vara. Har lite målning av dörrar jag kan pyssla med så det finns alltid nåt att fixa med som husägare.
Men först lite kaffe så skål på er.

måndag 11 november 2013

Bredbanssstrul

Ja idag blev det en sovmorgon fast man har haft det varje dag ombord. Man har ju inte börjat förrän klockan 10 varje dag. Man behöver ju inte gå upp förrän vid 9:30 då när man har nära till jobbet. Jag har bara två trappor ner så är jag på plats. Man har lite fördelar med att jobba på båt. Man slipper detta med att skrapa bilrutor och bilköer om man tar sig till jobbet på det visset eller vänta på försenade tåg och bussar.
Nu sitter jag och försöker läsa lite mail men mitt mobila bredband strular hela tiden ligger bara på 2G så det tar en evighet innan texten kommer fram på mailen. Vet inte vad felet är om de har grävt av någon kabel någonstans för de håller på och gräver häromkring för att lägga ner fiberkabel. så de kanske tyckte det vore bra och gräva av kabeln till oss som inte har anslutit oss till fibernätet. Jag är inte så haj på detta med datoranslutningar så jag vet inte vad som hänt jobbigt är det i alla fall.
De håller visst på att såga ner träd häromkring också för nu har den stora trädhögen på andra sidan gatan växt ännu mer. Den var stor innan men nu är den jättestor hoppas verkligen de tänker ta hand om den rätt snart för annars försvinner min utsikt över ängen från köksfönstret.
Idag får det bli en slappardag med kaffe och läsa lite post som kommit.
Får be om ursäkt för att jag har varit lite dålig med att skriva här på bloggen ska skärpa mig.

söndag 10 november 2013

Hemma

Ja då var man hemma igen och denna gång på en söndag. Detta på grund av att båten ska ligga på varv två dagar för lite servicearbete. Rätt skönt att slippa vara ombord under dessa dagar då det oftast är massa arbetare ombord och de stänger av ström och vatten.
Men ibland är det även lite skoj då man har mer tid att umgås med sina arbetskamrater. På somrarna så brukar vi grilla om vi har liggedagar. Men denna gång var det skönt att slippa dessa dagar.
Här hemma ser det ut som när jag åkte ja nu ser man ju inte så mycket på utsidan då det är kolsvart ute. Får bli en rundgång i morgon och kolla in sina domäner så att säga.
Dags att ta lite kvällsmat och sedan gå och lägga sig. För att imorgon ta en sovmorgon som brukligt är första dagen hemma.
Idag fick jag ett roligt intalat meddelande på min telefon en hälsning från mina barn som gratulerade mig på fars dag. Detta gjorde min dag extra bra.
Nä nu är det dags att gå och sova god natt på er.

torsdag 7 november 2013

Nu är det inte många dagar kvar.

Hej på er är kommer en hälsning från finlandsbåtens förtrollande värld eller vad man ska säga. Igår var det en lugn kväll igen och det fortsatte även idag på lunchen. Kvällen idag blir också lugn fast vi har specialkryssning. Ikväll är det gaykryssning får väl se vad för sorts gäster de är. Sedan blir det mycket fredag och lördag. Söndag blir en lugn dag men även en bra dag för då är det hemgångsdag. går hem en söndag denna gång eftersom båten ska in på service Måndag och tisdag. Blir en dag mindre detta passet men det får jag igen nästa gång istället.
Igår var det även hemgångsdag för en del kollegor och varje gång vill man själv gå hem. Men man sparar ju sitt lite till.
Ja det var väl det för nu så har det bra alla.

tisdag 5 november 2013

Lugnet i stormen

Idag tror jag det har varit den lugnaste dagen sedan jag började jobba på finlandsbåt. Inte mycket passagerare ombord så det fanns inte så många som kunde komma och äta i buffen.
Men ute var det desto värre en riktig höststorm drog över Ålandshav. Så det gungade lite med lite tallrikar som åkte i durken. Man blir lite sömning när det gungar så det bästa är att ligga i sängen.
Idag hade vi även övning i blåsten men det gick bra det med. Alla passagerare kunde ha varit med idag på övningen så hade det blivit lite verklighetstroget.
Nu blir det att äta lite och sedan gå och vila inför kvällens bravader. Den kommer bli lika lugn den eftersom det är lika lite folk ombord den resan.
Ja det var väl det jag hade för nu. Blir inte så mycket skrivet på bloggen när jag är ombord man har inte tid och sedan är täckningen inte den bästa. Men fortsätt och följ för när som helst så lyckas jag att få ner nåt på bloggen. Ha det bra så länge.

söndag 3 november 2013

Buffe en oas av problem

Förlåt att jag inte har skrivit på ett tag. Har haft fullt upp med jobb. Jobbar ju som sagt i buffen detta passet. Idag och igår hade vi tema harem nights så det har varit fullt.
Det finns mycket problem med gäster som äter i buffen imellanåt. Det ska inte vara fläskkött och ibland så tål de inte nåt. Men om man nu inte tål nåt och är så känslig så ska man nog inte äta i en buffe. Sedan detta med religioner man kan inte vara alla till lags hela tiden. Vi försöker hjälpa alla men ibland går vi faktiskt bet.
Nu ikväll blir det en jävulsk sittning med 800gäster. Så dags att vila upp sig så ha det bra alla där ute.