tisdag 29 april 2014

Valborg!

Ja då var det Valborg då ska man fira att våren har kommit. Fast den känns det som den kom redan förra veckan och att vintern är på väg tillbaka. För igår när man var på speedway så var det inte varmt kan jag säga.
Men det är kanske därför man ska tända brasor för att värma sig. Jag tänder min grill jag och grillar lite gott kött.
Ja igår var det upptagsmöte på speedwayen med lite träning och en intern tävling. Var lite intressant att se alla nyförvärv. En som imponerade på mig var Lokatov han körde grymt bra. Får väl se om han passar in i premiärlaget på tisdag.
Det blev väl lite avslaget när varken Nicki Pedersen eller Michael Jeppsen Jensen körde i den interna tävlingen på grund av skada.
Fast kan väl hålla med om att det är bättre de kör på tisdag i stället.
Kan säga att Nicki är noga med det mesta när man tittar hur det var under träningen inget lämnas åt slumpen.
Ja dags att gå upp och göra vår-fint i huset men först en kopp kaffe.
Glad Valborg på er.

måndag 28 april 2014

Hemma i mitt hus igen!

Ja då har man jobbat klart för denna gången efter 14 dagar med frukosttjänst så känns det skönt att få sitta vid sitt egna köksbord.
Har varit ett jobbigt pass med både studentkryssningar tre stycken för att vara exakt. Sedan kom det en påskhelg med massa kryssare som åkte till släkt och vänner och sedan avslutade man passet med en specialkryssning med linedance. Jag kan säga att vi har ett brett utbud på våran båt. Men tycker det är bra när det händer grejor hela tiden för då går tiden fort.
Nu blir det lite the och sedan tror jag att sängen hägrar för min del.
Blev inte så långt inlägg idag men så är det ibland. Imorgon blir det en tur ut till speedwaybanan och kolla in de nya förarna i Dackarna.
God natt på er!

söndag 27 april 2014

Sista kvällen ombord!

Ja då är det sista kvällen ombord för detta passet. Så nu är det dags att packa väskan och städa lite i hytten. Imorgon har jag sista frukosten sedan blir det att vila lite och sedan vänta på att vi ska komma till Stockholm för att få påbörja sin resa hem.
Som jag sagt förut det är konstigt att man blir lika glad varje gång man får åka hem.
Får se hur många dagar det tar innan man vänder tillbaka dygnet efter 14 dagars frukosttjänst.
Brukar ta två till tre dagar men det spelar inte så stor roll.
Kollade in väderprognosen idag och vad läser man då att det ska bli kallare det är väl fasen nu när man har tid att sitta ute. Får hoppas det blir kortvarigt.
På tisdag så börjar speedwayen i Målilla med En träningstävling med alla förarna. Får nog bli en tur ut till motorbanan har även fått förfrågan om lite jobb där ute. Så ska kolla vilka gånger det gäller. Kul att kunna göra två saker samtidigt tjäna pengar samtidigt som man tittar på det man gillar.
Nä nu är det dags för packning och städning.
Ha det bra på er.
Vårat personaldäck!

onsdag 23 april 2014

Kaos frukost!

Ja vad ska man säga om dagens frukost. Hade en lugn första sittning med lite gäster så den var det ingen kaos på men den andra. Visste att det var bokat 160 personer så gjorde iordning en liten linjen till för säkerhets skull. Men vad händer när alla 160 kommer på en gång vilket inte brukar hända på andra sittningen. Jo de börjar köa vid den lilla linjen och ingen tar mat från vanliga linjen.
Folk är lite konstiga när en börjar köa så gör alla likadant så 160 personer i kö blir en lång kö.
Sedan som om det inte var nog med det så kommer hovmästaren ut och ser bara kön och går och hämtar min köksmästare istället för att prata med mig.
Köksmästaren kommer ut och jag säger ju som det är att ingen tar från vanliga linjen så hon bara skakar på huvudet och går där ifrån.
Det är lite konstigt detta att det alltid ska gå via en chef tala med den som är ute bland gästerna för fasen.
Ja det var min morgon på denna dagen. Nu har jag inte många frukostar kvar innan jag får åka hem.
Nu är det dags för lite kvällsmat och sedan gå och lägga mig så jag säger god natt.

Påsken slut

Då var påsken slut för denna gången. Har varit mycket att göra här ombord med många kryssare. En hel del som åker hem till släkt och vänner.
Men nu är det vanliga dagar igen ombord så i morse var det mycket lugnare på frukosten. Blir mer att göra till helgen igen.
Nu har jag nerförsbacke på mitt arbetspass. Ser fram mot hemgångsdagen då det börjar bli bättre väder så man kan vara ute och nästa vecka så börjar speedwayen på tisdag och jag är ledig.
Annars har jag inte så mycket mer att skriva för nu. Får önska alla godnatt för nu måste jag sova. Så godnatt på er där ute.

lördag 19 april 2014

Påsk ombord på Galaxy

Ja då har man snart varit på jobb en hel vecka. Även denna gång så hamnade man som frukostkallskänka vilket man inte tackar nej till.
Har haft lite studentkryssningar i början av veckan som gick galant från min sida tycker jag.
Nu de senaste dagarna har det varit mycket folk som rest över för att fira påsk med nära och kära kan jag tro.
Själv har man väl inte firat påsk så mycket direkt fick lite påsk-lunch idag med påsk-must så det var väl helt ok. Men några påskkärringar har jag inte sett till. Saknar även ett påskägg fyllt med godis men får väl köpa mig ett ägg med godis när jag kommer hem.
Jag börjar bli van att fira högtider en vecka senare gjorde ju det när det var midsommar. Då åt jag sill och jordgubbar veckan efter så det går det med.
Nä nu är det dags för lite kvällsmat för att sedan gå att sova för klockan ringer klockan 3:15 imorgon.
Så god natt på er där ute säger jag från ett soligt Östersjön!

söndag 6 april 2014

Fotbollsvåldet!

Har funderat lite på detta med det så kallade fotbollsvåldet. Vet för det första inte riktigt varför det kallas för fotbollsvåld det är väl inte fotbollsspelarna som slåss och inte är det fotbollsfans heller som slåss utan några idioter som inte har på en fotbollsmatch att göra.
Det är hemskt detta som hänt med mannen som blev dödad i Helsingborg men att kalla det fotbollsvåld tycker jag också är lite fel. Han var i och för sig på väg till en match men det var ju på stan det hände.
Sedan att man kan gå på en fotbollsmatch och dölja ansiktet är ju skrattretande rent ut sagt. Om man nu är intresserad av fotboll varför ska man dölja ansiktet då. Bort med sånt skit på alla arenor.
För att få slut på detta våldet låt lagen spela utan publik så får vi se vad som händer. Kanske någon tar tag i problemen med de så kallade fansen.
Tur man går och tittar på motorsport istället där är alla vänner med alla även om man håller på olika lag. Har nog aldrig sett nått bråk man smågnabbas lite men efter matchen grattar man för vinsten.
Det är för mycket daltade med dessa så kallade fotbollsfans. Stäng av dem på livstid så fort de maskerar sig eller gör nåt dumt.
Ja det var mina tankar om detta!

Städdag

Då var det söndag igen då ja. Idag blev det storstädning av huset. Dammsugit alla rummen , våt-torkat golven och putsat fönsterna i vardagsrummet. Jag fick ett ryck av att städa kan man säga med andra ord.
Men nu blir det soffan och kolla lite rederiet på datorn. Har många avsnitt kvar att kolla på är på avsnitt 90 så har väl en så där 300kvar eller nåt. Lite skoj är det att kolla på det nu när man själv jobbar på Finlandsbåt. En del saker är ju lite knäppa i serien men så är det med TV.
Skulle vilja se Formel 1 men den TV-kanalen har man ju inte. Skulle bli dyrt att ha alla kanaler som har de sporter som man vill se.
Nu blir det lite kaffe och fortsätta att läsa min bok. Vi får höras av senare ha det bra.

lördag 5 april 2014

Lördag

Hej på er alla läsare idag gick jag upp tidigt för det var nu det började det man längtat efter hela vintern nämligen GP-speedwayen. Gick i Nya Zeeland så man fick gå upp klockan 7 om man skulle se det.
En helt okej tävling med en överaskande vinnare kan man nog säga. Vann gjorde nämligen Martin Smolinski från Tyskland. Mina tips gick väl rätt så rätt kan man väl säga. Darcy Ward körde bra men var med om en svår krasch med just Smolinski så han fick avbryta tävlingen.
Tyckte dock att bäst var Nicki Pedersen han tog fullt i grundtävlingen men blev snuvad på vinsten i finalen och kom tvåa. Bra värvning Dackarna har gjort med andra ord.
Trea slutade Kasprzak han körde också bra i grundomgången tappade inte många poäng.
De svenska förarna då jo de körde riktigt bra båda två och tog sig till semi och Fredrik Lindgren tog sig också vidare till finalen.
De hade bra fart i grejorna bäst av de två var Fredrik som gjorde några riktigt bra heat. Andreas har lite konstigheter för sig ute på banan tycker jag vet inte riktigt vad det är men. Han kan köra så bra speedway när det funkar för honom och det visade han i några heat idag.
Får hoppas det fortsätter att gå så här bra för de svenska förarna för det behöver vi nu efter förra årets bottennapp.
Sedan får vi hoppas att det gick bra med Darcy Ward och att han inte blir borta nu på grund av skada för det är alltid tråkigt med skador kvittar vilket land eller lag de kör för.
Nä nu blir det nog en tur ut i trädgården igen. Ha det bra!

fredag 4 april 2014

Trädgårdsdag i solen

Idag blev det att vara ute i trädgården igen. Byggde färdigt min nya kompost och flyttade den gamla.
Har blivit några lass fin kompostjord till utfyllnad av gräsmattan där stenmuren var. Kommer bli fint när man nu blir av med komposten vid sidan av garaget. Var ju det första man såg när man kom på vägen. Nu ska jag försöka få reda på var tomtgränsen går någonstans skulle vilja plantera en hägg längs med den. Blir snyggare om man ser gränsen. Har funderat på att ta bort trallgången jag har på sidan av garaget den är byggd där bara för någon som bodde här förr satt i rullstol. Men nu känns den lite i vägen när man ska köra in med bil vid sidan det går att komma in men det är inte mer.
Jag får se hur jag gör med det var bara nåt jag kom på nu.
Har varit fint väder idag så det blev en stund i solen på altanen också mellan arbetet.
Kompostbygget
Ja det var allt jag hade på hjärtat idag nu får det bli en dusch och sedan soffan. Så ha det så bra allihopa!

torsdag 3 april 2014

Kompostflytt

Idag har det blivit en hel dag ute i trädgården. Börjat med mitt kompost bygge. Blir en kompost byggd av virke som jag hade liggande. Får väl bli en bättre senare.
Kan säga att jag har börjat med att flytta lite på den gamla komposten. Är ett riktigt skitjobb kan jag säga. Men det är fin jord i botten som jag lägger där stenmuren var.
Men de som har börjat på denna komposten har ju inte gjort det lätt för det är blandat hej vilt.
Hittar även massor av plastkrukor som inte blir till jord kan jag säga.
Får se om jag hinner färdigt med projektet imorgon ska även försöka ta lite bilder också så ni får se hur det blir. Som sagt den blir inte världens snyggaste men så är det när man använder gamla saker.
Det är återvinning på hög nivå kan man säga.
Nu får det bli en dusch för att sedan kolla lite TV. Så ha det bra på där ute så hörs vi av.

onsdag 2 april 2014

Fint väder!

Ännu en dag har börjat kan säga att den började två gånger för mig i morse. Vaknade redan klockan 5 fast jag gick och la mig sent. Uppe och läste lite för att sedan gå och lägga mig igen, Vaknade sedan nästa gång klockan 10.
Blir lite knas med kroppen när man jobbat som frukostkallskänka i 14 dagar den är fortfarande inställd på tidiga morgonuppstigningar.
Så nu blir det frukostkaffe till utsiktet av solen. Ser ut som det blir en fin dag fast när jag var uppe tidigare så var det frost på gräsmattan.
Idag ska jag åka och hämta två sänglampor jag köpt på loppis var väl inte riktigt den stilen jag tänkt mig från början men de får duga så länge. Kan ha de i gästrummen sedan om jag inte blir nöjd.
Nu har jag snart samlat på mig allt jag behöver till mitt sovrum. Två stycken sängbord som ska göras om lite grann med färg och lite fötter på. Sänglamporna då som sagt.
Ska jag bara skaffa en byrå som passar in i det andra sedan kan jag börja med renoveringen av sovrummet också. Fast det blir i vinter för nu nalkas sommaren med uteprojekten och slappa i solen visa dagar.
Ja det är man värd när man har fixat.
Ja det var vad jag hade för nu vi hörs senare.