söndag 31 augusti 2014

Vinterprojekt på hög!

Då var det söndag igen då och som vanligt är de sega vad det nu beror på. Blir inte mycket gjort dessa dagar. Ska skruva upp lite tavellister jag köpte får några veckor sedan. Ska ha dem i TV-rummet. Man samlar på sig lite småsaker som man kan styra med sådana här dagar när man inte vill göra allt för mycket.
Skrev ju om mina senaste loppisfynd jag var och hämtade häromdagen här kommer en bild på dem..
Ska måla till dem och laga en bräda på dem sedan blir de som nya. Så detta är ett av projekten man har att göra under vintern. Tror jag kan sälja dem framåt våren sedan. Sedan har jag lite möbler jag ska fixa till två stycken sängbord som ska bli till en sänggavel har bara inte funderat ut hur jag ska ha den än. Sedan ett bord som ska målas och användas i ena sovrummet. Köpte en blompiedestal igår som ska målas. Ja ni hör att jag samlat på mig saker inför vintern sedan har jag ju lite dörrar i huset som ska målas så jobb finns det alltid.
Blev klar med min målning av fönster och ytterdörrar häromdagen så här är lite bilder på det.
 
Baksidan

Groventre


Huvudentren
Ska prova en sak med fönstren nämligen att bygga egna spröjs. Skulle köpa lister igår men det fanns inte de som jag ville ha så får kolla det senare.
Nu blir det att göra lite mat så ha det bra på er där ute i stugorna.


fredag 29 augusti 2014

Förlåt!

Oj här var det länge sedan man skrev. Får be om ursäkt för det men har haft rätt mycket att styra med senaste tiden. Igår målade jag klart mina fönster i alla fall så nu är de vita och fina. Inte den där röda färgen med två olika nyanser. Har bara elskåpet kvar att måla nu sedan är det klart.
Ska försöka fota lite senare idag som jag lägger upp här.
Ser ut att bli en fin dag idag solen lyser. Är nästan så man skulle ta en dag i solen på altanen. Vi får se vad vi hittar på.
Igår var jag och hämtade lite jobb inför vintern kan man väl säga. Jag skrev om ett par stolar som jag hittade på loppis för ett tag sedan nu har jag hämtat dem. Två stycken gamla trädgårdsstolar i trä. Sådana som är så sköna att sitta i har inget foto på dem än men det kommer det med. Fick dem för 200kronor. Måla dem och snygga till dem så kan jag nog sälja dem för 300kronor styck.
Jag har samlat på mig lite jobb nu som jag kan greja med i min verkstad under vintern.
Ja det var väl vad jag hade på hjärtat för nu. Ska fota lite som jag kan lägga ut här sedan så håll utsikt efter det.
Dags för lite kaffe i solen man får passa på så länge det går. Ha det bra på er.

söndag 3 augusti 2014

Varför altantvätt?

God morgon på er alla där ute. Satt och kollade in lite statistik över min blogg här på morgonen. Vilka inlägg som har varit mest lästa och helt outstanding är det jag skrev om min altantvätt. Fattar inte riktigt varför det inlägget är så populärt. Tvätta är väl aldrig roligt men det är väl så att folk vill ha tips av hur man gör. Jag säger bara en sak högtryckstvätt är det bästa.
Sedan har jag hört att har man börjat olja in den så får man fortsätta med det varje år. Så ni vet det när ni börjar så blir ni aldrig av med det jobbet på våren. Själv har jag en gammal altan så jag har bara tvättat av den för det är snart dags att byta ut trallen mot nytt virke.
Synd att träet är lika fint som när man lägger nytt impregnerat. Den gröna färgen är så snyggt tycker jag.
Idag är det en dag för gräsklippning igen. Sommarens motionspass är det med gräsklippning och på vintern har man snöskottning. Bättre träning än vanligt kroppsarbete finns inte. Jag kan inte tänka mig detta med att lyfta skrot på gym. Men det är min åsikt.
Dags att börja dagen med lite kaffe på altanen. Så ha en bra dag på er där ute.

fredag 1 augusti 2014

Småfix!

Idag har man haft en lugn dag. Inte gjort så mycket känns det som men än då fått lite gjort. Målat lite fönster plus två altandörrar. Så nu har jag bara två fönster kvar men måste fixa till mer maskeringstape för den tog ju naturligtvis slut. Tur att min morfar inte ser när jag målar för han hade sagt att är bara amatörer som använder maskeringstape. Han är gammal målare förstår ni nog. Kom ihåg när jag var liten och han var och målade hos mina föräldrar han hade hela bagagen på bilen full med färg och penslar. När han öppnade så luktade det tinner och terpentin. Då var det inte så noga med detta med lösningsmedel och annat. Tänk vad många av den äldre generationen som har dragit in massa skit när de jobbat med dessa färger.
Men det var spännande att se alla saker han hade med sig. Det är som sagt tur han inte ser hur jag målar för det skulle han nog påpeka en del på.
Har hunnit med att tvätta lite idag också är ju ett slags fix för en husägare det också.
Idag skulle jag ha hämtat hem ett loppisfynd jag har gjort men hon hörde aldrig av sig som jag skulle köpa dem av. Får hoppas det blir imorgon istället. Nu undrar ni säkert vad det är, jo det ska jag säga er det är två gamla trädgårdsstolar i trä. Som jag tänkte måla och sälja vidare med en liten vinst hade jag tänkt mig. Tror jag kan gör en vinst på dem om man snyggar till dem lite. Ska forska lite på blocket om det är några som säljer sådana.
Annars har jag suttit och läst lite på altanen igen det är så lugnt och skönt att sitta och läsa där. På tal om böcker så fick jag hem alla mina böcker jag beställt så nu har jag böcker att läsa. Hittade massor av pocket på BOKUS så det blev en hög. Bara 25kronor för en del. Riktiga fynd.
Nä nu är det dags att sova så god natt på er!

De sista fönstren att måla