onsdag 22 oktober 2014

Häckklippning!

En ny höstdag och idag vill jag verkligen kalla det höstdag för det blåser och duggregnar. Blir att vara inne idag. Men fick bra med frisk luft igår då jag hade en trädgårdsdag. Klippte min häck på framsidan som jag igentligen skulle ha klippt redan i somras. Men var nog enklare att klippa den nu när alla löven var borta för att se var man ska klippa. För denna sorten växer väldigt konstigt tror inte det är en häck som man ska hålla typ en meter hög utan en som ska växa mycket högre.
Den är alldeles för grov i botten eller vad man ska säga. Men nu är den klippt i alla fall.
Hade varit snyggt med en annan häck än denna får se om man gör något åt det i sommar. Är ett jäkla jobb att gräva upp denna kan jag säga.
Men att fixa till framsidan är ett jobb för sommaren. Min gång upp mot huset är inte snygg just nu. Stenplattorna är sneda och planteringen på sidorna av den är det bara ogräs plus några lavendel.
Blir att fundera ut något nu under vintern.
Blir väl att slipa lite på min dörr igen känns som det är det enda jag gör för tillfället.
Så på med arbetsbyxorna och damma ner sig igen då. Vi hörs av!

måndag 20 oktober 2014

Mata fåglar!

Nu tror ni säkert jag har blivit pensionär när ni läser den rubriken på detta inlägget. Men se det har jag inte blivit. Men när jag köpte mitt hus så hängde det en fågelmatare utanför köksfönstret som jag har låtit hänga kvar där. Köpte lite frön häromdagen och fyllde i den. Jag kan säga att det var tomt på eftermiddagen så det var populärt. Men den är inte riktigt bra för det åker ner för mycket frö på marken. Så får nog införskaffa en annan.
Idag får det bli att måla dörrkarmen första gången och börja slipa på dörren till andra sovrummet.
Tänkte ut lite saker till mina stolar jag köpte häromdagen. Har kollat in sådan där dekorplast som man kan klistra dit och det finns flera olika häftiga att använda. Det med lite bra färg så blir de häftiga. Ska jag bara till en affär som säljer sådan sedan kan man köra ingång med det projektet.

Här är en av stolarna!
Funderar på att måla stommen i militärgrön och klistra en dekorplast i kamouflage som jag såg på en hemsida eller blir det att köra ett barntema på varje stol. Glada färger och en häftig dekorplast. Brukar gå bra att sälja sådan saker på loppissidor.
Annars så är det ju inne med kopparfärgade saker just nu men jag vet inte blir nog inte bra på stolarna.
Ja det var mina uppslag om dessa stolar.
Nu får det bli en kopp kaffe innan målning och slipning tar vid.
Fågelresturangen!

lördag 18 oktober 2014

Nya fynd!

Idag blev det en liten utflykt och kolla in lite loppisar. Blev även en tur i byggvaruhusen. Har en ide' om en bokhylla till det rummet som jag gjort klart nu. Det är ju meningen att jag ska ha det som ett läsrum hade jag tänkt mig. Sedan köper jag rätt många pocketböcker så då slog det mig att man kan ju bygga en pocketbokhylla. Så kollade in lite MDF skivor och det fanns två olika tjocklek på dem så jag ska räkna lite på vilka jag ska använda. Jag får återkomma med detta projektet efter jag gjort ritning och så. Har aldrig byggt egna möbler förr så detta ska bli intressant.
Hittade i alla fall tre industristolar på loppis som jag fick för 100kronor. Tänkte de skulle vara som de är och sälja dem vidare men de var i lite sämre skick än jag trodde så blir att fixa till dem. Ska nog måla själva stålramen i någon glad färg hade tänkt mig tre olika färger. Ska fundera lite vilka sedan sälja dem vidare.
Nu får jag stoppa snart med att samla på mig projekt för vintern men man får uppslag hela tiden.
Det är ju tur att jag har plats i alla fall i mitt hus.
Idag är det en fin dag med ett fint höstväder. Var skönt när man var ute idag och gick en sväng.
Ska väl fortsätta med att slipa lite dörr och dörrkarm idag. Har börjat med mitt andra sovrum nu. Dags att måla dörren vit och fönstret så det blir lika överallt. Sedan får man åka på utflykt till lite färgaffärer och kolla in vad man ska ha för färg på väggarna i detta rummet. Ska nog ha en fondtapet på ena väggen och sedan måla resten på grund av att det är garderober på hela ena sidan.
Jag ni hör hela tiden så har man grejor att fundera över men det är skoj och gå fundera.
Nä nu blir det att ta på sig arbetskläderna och damma ner sig lite vi hörs senare. Ska fota mina stolar så får ni se dem.

onsdag 15 oktober 2014

Höstväder ordentligt!

Nu igen har jag inte haft tid att skriva här på bloggen men ibland så har man mycket annat att styra med.
Jobbat igen bland annat. Med fullt upp med massa specialkryssningar då man får ställa om tillverkningen så att säga. Det ska ju aldrig vara normalt sortiment när det är dessa kryssningar vilket jag kan tycka är lite konstigt ur ekonomiska perspektiv. För man får hela tiden över saker som man sedan ska försöka göra av med på något sätt.
Detta passet var jag på mackorna igen vilket jag tycker är helt okej station att vara på. Man sköter sig själv fast igentligen ska man vara två men det är sällan det händer när jag är där.
Denna gången fick jag faktiskt hjälp de sista tre dagarna vilket kändes konstigt på något vis. Men det gick bra.
Jag har fått ordning på stationen nu med allt vad det innebär. Hade ju strul med de som jobbade i cafe då de samlade på sig saker som sedan datumen gick ut på. Men nu så hämtar de inte mer än vad som går åt.
Har även fått in ett bra samarbete med konferans avdelningen då det gäller deras beställningar. Fick till och med beröm av dem då jag en morgon hade massor av beställningar dit. Då det bara kom mer och mer special var nog alla sorters allergier den morgonen. Men de tyckte jag behöll lugnet och fixa allt de behövde. Det var till och med uppe på chefernas morgonmöte.
Ja idag är det riktigt höstväder här regn och rusk så dröjer väl inte länge innan snön kommer. Blir att sitta inne med en bok idag tror jag.
Ha det bra så hörs vi av.