tisdag 13 januari 2015

Ny dag nya uppgifter.

Då har ännu en dag börjat och jag har fortfarande kvar tiden från mitt frukostpass i kroppen. Fast sakta går det tillbaka idag vaknade jag först klockan 6:00. Så det har gått framåt med några timmar.
Fast är rätt skönt att vakna tidigt och ligga kvar i sängen och läsa lite. Känna att man inte har någon brådska med att gå upp.
Idag är det lite mulet ute med plusgrader. Det är en konstig vinter detta inte så mycket snö än så länge.
Dagens projekt är väl att städa undan julsakerna jag satt fram. Har inte så mycket saker då jag inte var hemma vid jul men dock några adventsljusstakar.
Sedan får det bli en tur med dammsugaren tror jag. Ska väl också försöka hinna med att måla lite grann på min blompiedestal.
Ska försöka kolla in lite sidor med tapeter till rummet jag har börjat med också. Har ju dörren färdig till detta rummet.
Ska ha en tapet på ena väggen sedan måla resten av väggarna, måla fönstret och smygen. Fixa till alla garderobsdörrar som finns i detta rummet på ett bra sätt. Är ett ganska jobbigt rum om man ser till alla garderoberna.
Först lite kaffe innan man startar dagen. Ha det bra alla läsare så hörs vi.

söndag 11 januari 2015

Orkanvindar!

Igår var det en blåsig kväll kan man milt säga då stormen "Egon" drog fram här över södra Sverige.
Har varit strömavbrott och omkullblåsta träd runt om. Jag märkte dock inte av det så mycke mer än att det var fullt med grenar på gräsmattan i morse. Sedan var det strul med mitt mobila bredband på datorn så den har man inte kunnat använda idag.
Men jag hade det rätt så skönt framför TV:n med lite kaffe och tittade på skidåkning.
Sedan har man ju tränat lite också idag genom att man skottat snö två gånger. Här behövs inga gym har man hus så tränar man genom kroppsarbete.
Har även målat lite igår och idag min dörr bland annat som nu är färdig.
Började även med ett annat  projekt som jag har haft stående här ett tag. En blompiedestal jag köpte för ett tag sedan. Hade tänkt måla den vit men jag ändrade mig så nu blir den kopparfärgad istället.
Fixa till några häftiga krukor till den med så funderar jag på om jag ska ha den i hallen.
Vi får väl se var den hamnar.
Nu är det dags att sova så god natt på er.
Innan

Efter första omgången färg.

Dörren färdigmålad.

onsdag 7 januari 2015

Snöskottning!

Ja när man vaknade igår så snöade det. Känns som man både kan ha det och vara utan det men det är ju bara Januari så då ska det väl vara snö i Sverige.
Fick skotta snö för första gången och som vanligt så kom plogbilen när man skottat färdigt garageinfarten och gått in. Så det var ju bara att ta på sig igen och gå ut och ta bort vallen.
Idag när man tittar ut så har snön på gatan smält bort och det är slask istället.
Det är då man längtar till sommaren.
Konstigt detta med väder förresten när man var liten så var det väl snö hela vintern eller är det bara något man fått för sig?
Tyckte man var ute och åkte skidor och pulka varje dag. Men det var kanske bara vad man tyckte då.
Fast de säger ju att det blir varmare i världen varje år och det var ju typ 30år sedan detta att man tyckte att det var mycket snö. Så det stämmer väl då.
Så om några hundra år så är Sverige ett tropiskt land eller vad tro ni?
Nu tror ju många från andra länder att det går isbjörnar på gatorna i Sverige. Inte klokt igentligen vilka bilder de har av Sverige. Fast vi har kanske bilder av andra länder som inte stämmer.
Nu får det bli lite frukost och sedan får vi se vad denna dagen ger.

tisdag 6 januari 2015

Hemma efter en jul och nyår ombord

Hej på er där ute då har man än en gång jobbat jul och nyår ombord igen. Tog dessutom ett lite längre pass denna gången. Som vanligt så förvånas man att det är så många som reser med en finlandsfärja vid jul. Var nästan 1000personer eller "Pax" som vi säger.
Hade ett jobbigt pass då jag blev skickad runt på flera olika stationer. Är extra jobbigt då man inte får sin egna ordning på varje arbetsplats förrän det är dags att byta.
Började på frukost och avslutade på frukost så man kan säga att slöt cirkeln.
Det är något speciellt att jobba på julen dock vi har det rätt mysigt ombord. Man får lite julmat och det finns godis i mässen bara en sådan sak.
Nyår där emot så är som vilken helg som helst förutom allt jobb då. Brukar vara galasupe till 700pers och en skaldjursbuffe till 1000pers så man har att göra.
Men nu är man ledig och kan ta det lugnt. Funderar på om man skulle ta att fira sin egna jul och nyår nu istället. Lite mat och god dricka det vore ju inte helt fel eller vad säger ni?
Nä nu får det bli lite frukost och sedan blir det en slapp dag framför TV.n. Ha det bra så hörs vi.