lördag 14 februari 2015

Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag och man ska visa kärlek till sina medmäninskor vilket man kan tycka skulle ske hela tiden. Finns mycket elakheter i världen som man vill ska sluta.
Tänk om alla krig och elände skulle sluta vilken värld vi skulle leva i då. Men det kommer ju aldrig hända tyvärr.
Min dag blir att städa och plocka lite i huset. Konstigt detta med plockande man lägger saker lite här och där som man sedan måste plocka upp.
Får bli lite melodifestival ikväll då det är andra deltävlingen och denna gång från Malmö. Är lite svårt att veta vilka låtar som är bäst jag brukar vilja lyssna på dem ett antal gånger först innan någon fastnar. Så det brukar ta till finalen innan jag vet vilken som är bäst.
Nä får väl stänga ner här om man ska få något gjort med städning och plock. Ha det bra så hörs vi.

tisdag 10 februari 2015

Nya projekt!

Börjar kännas som vår i luften de senaste dagarna har det varit soligt. Konstigt att solen kan göra att man känner sig gladare. Men det är väl inte så konstigt tänk om man bara skulle leva i mörker fy vad hemskt.
Man känner för att snön ska smälta nu men det dröjer väl ett tag till.
Häromdagen började jag med lite nya projekt. Bland annat så kom jag över ett litet sideboard eller vad man ska kalla det för. Tror det har varit ett bord till en tv eller nåt. Tänkte jag skulle göra om det till att ha det i badrummet för att ha schampo och handukar på typ. Har inte bestämt riktigt hur det ska bli än men gjort grundjobbet med slipning i alla fall. Alltid denna slipning av allt.
Ett annat projekt jag just nu grejat med är att ha skruvat ihop två stycken pallar som jag köpte för längesedan. Är två vanliga IKEA pallar som inte är målade så nu ska man fundera ut vad som blir bäst för dem.
Igår så satt jag och surfade runt lite på byggvarusidor på nätet och hittade ett snyggt laminatgolv som jag funderar på om det skulle passa i köket.
Hittade det på Hornbach och det finns ju ett i Stockholm som jag besöker rätt så ofta så kanske blir ett sådant.
Var ett i mörkgrå ek som var så snyggt tror det skulle bli snyggt om man gör om köksluckorna i vitt.
Man får uppslag hela tiden och en bild av mitt kök har börjat växa fram i huvudet. Bara kakel och tapeter kvar att få till.
Men det får ta den tiden det tar.
Nu blir det att gå ut i det fina vädret och få lite sol på sig ha det bra så länge.


Sideboardet


IKEA-pallarna

torsdag 5 februari 2015

Snö snö snö!

Hemma igen i mitt hus efter ännu ett jobbpass. Denna gången fick man jobba även när man kom hem för att bara köra in i garaget var inte att tänka på. Var en stor snövall och massor av snö på garageinfarten. Blev ett träningspass med andra ord.
Det har tydligen snöat en hel del medan man varit på sjön man ser ju inte så mycket av detta när man är ombord. Man går knappt ut vintertid ombord men på sommaren är man ute desto mer. För då är det skönt att sitta ute i solen. Kan inte säga att det är speciellt skönt att vara ute i vintertider.
En annan sak som jag tänkte på när jag åkte hem var hur folk kör igentligen. Kan säga att utanför Stockholm så var det rätt så dåligt väder med snö och halkig väg. Men lik förbannat så kör folk lika fort som på sommaren. Bara för det står 110km/h på skylten så behöver man ju inte köra i det.
Jag kan köra för fort ibland det ska erkännas men när det sådant väglag som det är nu så får man faktiskt ta det lugnt.
Hände tydligen 40 olyckor den dagen jag körde på E4:an och jag är inte förvånad. Som tur var så såg jag bara en.
Känns som de som bor runt storstäderna kör fortare av någon anledning. Är det något slags fenomen eller? Vi lantisar har inte så bråttom eller?
Är väl en fråga som man aldrig får svar på.
Här hemma på fixarfronten är det lite stiltje har inte gjort så mycket. Hittat lite nya loppisfynd däremot. Några taklampor i spotlightsmodell. Hade tänkt att ha två stycken i köket men får ta hit en elektriker då de jag hade var kopplade på något konstigt sätt. En annan har jag satt upp i ena sovrummet då jag inte hade någon taklampa där.
Sedan hittade jag ett litet bord som förmodligen har varit TV-bänk. Tänkte göra om den till ett bord att ha i badrummet eller blombord. Vi får se vad som händer med det.
Kanske ska ta fram mina utemöbler som jag ropade in på auktion och fixa till dem. Så de är klara till våren då folk börjar köpa utemöbler.
Ja det var väl vad jag hade på hjärtat just nu. Vet att jag har varit dålig på att skriva här men det är som sagt lite svårt när man är på jobb.
Hoppas ni har förståelse för det.
Ha det bra så hörs vi av.
Vy från köksfönstret 2015-02-05