måndag 30 mars 2015

Äntligen riktigt kaffe!

Då sitter man och äter frukost vid sitt egna köksbord då och dricker "fin" kaffe. För är det något jag saknar så är det mitt egna kaffe för det vi har på jobbet är ingen hit. Fast man dricker det ju ändå i brist på annat.
Ja då ska man se vad man ska hitta på att göra idag om jag känner mig själv så blir det en slappardag idag.
Lite tvätt av kläder på sin höjd kan jag tänka mig. Tror jag intar soffan och kollar film eller om jag hittar någon länk med speedwayen som gick i lördags. För på båten så har vi naturligtvis inte Eurosport.Sedan har man lite post att gå igenom fast det mesta är reklam.
Är uppehåll idag på regnandet och inte som igår när man körde hem det vräkte ner. De pratar om att de strävar efter nollvision i trafiken då kanske de ska se till att vägarna inte är så spåriga så det bildas stora pölar av vatten. För att få vattenplaning på motorvägen är inte skoj.
Det borde inte vara två spår på en sådan stor väg som E4 och sedan detta med linjer på vägen. Kan säga att man ser inte mycket av dem i mörkret när det regnar.
Så skärp er trafikverket Men nu skiter vi negativt och njuter av kaffet och utsikten från köksfönstret. Ha det så bra på er


.>

Vilket arbetspass!

Då var man hemma i sitt kära hem igen. Efter ett hårt arbetspass med massor av specialkryssningar. Körde frukost de sista dagarna på detta passet. Är både skönt och mindre skönt kan man väl säga. Gå upp klockan 4 på morgonen är mindre skönt men att få styra sig själv är skönt inte ha massa andra att tänka på.
Vad var det för specialkryssningar då? Ja det började med tre dagars litteraturbåten med tidningen VI.
Medelsålders kvinnor som är lite jobbiga på sitt sätt. de är väl bara ute på sådana här resor en gång om året känns det som.
Sedan blev det tvära kast med jaktkryssning med män i alla åldrar som gillar jakt. De är inte så noga med maten bara det är kött fick man uppfattningen av. Avslutade första veckan med lite countrykryssning där är det blandat folk men de flesta har skjorta och boots.
Andra veckan började lugnt sedan mot slutet av veckan kom det nya kryssningar. Först ut en persisk kryssning och avsluta det hela med en LCHF kryssning och herregud vilket folk det är då. Det ska vara cocosfett i kaffet och det vräker i sig ost av alla dess sorter.
Så ni kan tänka att jag var glad att detta arbetspasset tog slut. Nu blir det att ta det lugnt och vila.
Så skönt att få sova i sin egna säng igen.
Så nu släcker jag lampan så god natt på er.

torsdag 26 mars 2015

Rotavdrag

Hej på er nu ska jag faktiskt skriva om lite politik tro det om ni vill men så är det.
Som husägare kan jag tycka att det är bra att det finns tjänster man kan utnyttja. En sådan är rotavdrag man anlitar hantverkare till vissa saker man vill ha gjort och få dra av 50% på skatten.
Är ju hur bra som helst svartjobb försvinner. Det skapas fler jobb och det kommer in mer pengar till staten. Cirka 18 miljarder kronor årligen. Det har skapats ca 30000 årsarbeten och för varje avdragen krona så får staten in 1.4 kronor. Kan väl inte bli bättre?
Men nu vill den sittande regeringen sänka avdraget vilket i mina öron låter som svartjobben kommer öka och mindre pengar till statskassan.
Man undrar ju hur de tänker. Varför förstöra något som har fungerat.
Ja det var mina tankar om detta. Nu till vad jag gör nu. Jag har det rätt bra på jobbet. Frukosttjänsten är rätt bra att ha man sköter sig själv.
Har dock en jobbig helg framför mig med nya specialkryssningar. Så det blir hårt jobb ända fram till att man går hem.
Nu blir det i alla fall en paus för att sedan köra eftermiddagspasset.
Ha det så bra.

måndag 23 mars 2015

Praktikanten

Goddag på er där ute. Då var det måndag igen och veckan börjar lugnt. Jag har det väldigt lugnt på min station idag. Men vad händer då jo jag får en praktikant att ha hand om. Kan ju säga så att jag har ju knappt jobb till mig själv så ska jag hitta på något till honom också. Sedan att han verkar lite konstig gör ju inte saken desto bättre. Man får hålla koll på honom hela tiden. Nu är det paus sedan får jag tänka ut vad jag ska hitta på till honom.
Undra om man var så här själv som praktikant när man pluggade till kock. Man var ju osäker men att vara som denna praktikanten lite besserwisser det var man inte kan jag säga.
Hittade två nya loppisfynd idag på lunchrasten i två nya soffbord för 100kr. Tro jag kan sälja dem vidare för 300kr/st. Så nu har jag tre soffbord att sälja vidare plus lite annat. Känns som jag kan öppna butik snart.
Nä nu är det dags för att vila lite. Vi hörs!

lördag 21 mars 2015

Räkmackor

Ny dag med nya uppgifter att fixa till alla kryssare. Idag är man tillbaka på mackstationen med allt vad det innebär.
Börjar dagen som man alltid gör nämligen att fixa till ostfrallor.  Denna morgonen blev det 200st. Efter detta så gick man vidare med att göra räkmackor så där 250st. Man börjar kunna detta med räkmackor vid detta laget.
Nu har man tagit lite lunch så nu blir det att vila tills eftermiddagspasset kör igång.
Undra om detta inlägget blir lika populärt som ett annat jag skrev om mackor. Vi får se hur det blir.
Nu lite vila så hörs vi senare.

Överkörningen

Ja då fick man jobba i ala carte köket ikväll. Det blev en riktig överkörning kan jag säga. Vet inte vad man ska säga om vissa personer som serverar så jag håller tyst.
Sedan är väl inte vi i köket världens bästa eller alla gånger men när samma person hela kvällen strular med sina beställningar då är det inte roligt.
Men det är bara borra ner huvudet och köra. Blir inte bättre av att skrika och gorma som vissa av mina kollegor gör.
Imorgon blir det förhoppningsvis lugnare där jag ska vara. Men man vet aldrig.
Nu blir det duschen och sedan sängen. Kommer sova fint efter denna dagen.
Ha det bra på er där ute.

fredag 20 mars 2015

Full fart!

Ännu en dag avklarad på detta arbetspasset. Idag har det varit full fart från tidig morgon till kvällen.
Gjort ett stort antal räkmackor idag.
Man kan säga att räkmackor är en storsäljare bland kultureliten som de kallar sig.
Imorgon är det sista kryssningen av detta slaget. Tre av denna sortens kryssning räcker kan jag säga. Men man får inte vila utan på lördag kör vi en jaktkryssning istället. Blir intressant att se vad de är intresserad av i matväg.
De kommer säkert att äta helt annorlunda mot vad dessa som kryssar nu gjort.
Det är det som är så roligt med att jobba med mat.
Nu blir det sängen och sova för måste vara utvilad tills imorgon.
Så godnatt på er.

torsdag 19 mars 2015

Specialkryssning

Då var det jobb igen som gäller och denna tiden på året så är det specialkryssningar som gäller. Det är studenter ena dagen och litteratur folk andra dagen. Så ni förstår att man har ett omväxlande jobb när man jobbar på finlandsbåt.
Just nu så är det litteraturfolk som åker med här.
Det har blivit mycket fikabuffe för dessa. Jag tycker de gör inget annat än att fika.
Men tiden går fort när man har mycket att göra. Så snart är man hemma i sin verkstad igen och kan fortsätta fixa med mina projekt. Vill fortsätta med allt jag har på gång.
Snart är det dags köra igång i trädgården också så finns mycket att greja med hemma i huset.
Få gå hemma i trädgården och fixa och fundera va skoj.
Nu blir det lite paus innan eftermiddagspasset börjar. Så ha det  bra på er.

måndag 16 mars 2015

Måndag igen!

Ibland känns det som veckorna bara rinner iväg och ibland går tiden så långsamt som man tror klockan stannat. Tycker inte det var länge sedan det var måndag men snart är det helg igen
Igår gjorde jag klart ett av mina projekt det där lilla databordet eller vad det varit. Blev ett avlastningsbord till badrummet. Ska ha lite schampo och handdukar på det. Kommer bilder på hur det blev senare när jag fixat till lite snygga handdukar. Men är rätt nöjd efter lite färg och dekorfilm på det så.

Så här var det när jag köpte det för 40kr.


Så här blev det med lite färg och dekorfilm.
Ett projekt ut från verkstaden bara några kvar nu. Men känns som tiden inte räcker till ibland man har så många uppslag.
Fast jag har ingen brådska det får ta den tiden det tar. Det är avkoppling att stå ute i verkstaden och greja med mina möbler.
Jag har börjat med lite annonser på min blogg som ni kanske har märkt. Hoppas de inte stör er allt för mycket.
Det är företag som jag tycker har bra grejor så gå in och kolla dem vet jag.
Nu är det dags för frukost så ha det bra så hörs vi av.




söndag 15 mars 2015

Melodifestival

Igår var det ett av det svenskaste som finns på svensk TV kan man säga nämligen melodifestivalen eller Mello som det heter nu för tiden.
Fast själva tävlingen har ju hållit på i några veckor nu med deltävlingar som det så fint heter grov rensning kallar jag det. Nu var det dags för finalen i Friends arena och då kan man ju tycka att allt ska funka men inte då. Än en gång så la Melodifestivalappen ner så detta med att rösta med hjärtat gick ju inte.
Kan ju tycka att detta ska ju inte kunna ske under en final men det gjorde det nu och som vanligt ska det skyllas på nåt. Hackerattack ja ni läste rätt här i Sverige har vi Hackerattack på Festivalappen vilket är skönt så slipper vi grövre attacker.
Ja men nu gick det ju rösta genom SMS och telefon så Sverige stannade ju inte för denna attack.
Vem vann då? Jo den största favoriten sedan Loreen vann nämligen Måns Zelmerlöv.
Jag tycker det var rättvist att han fick vinna för en gångs skull. Han har ju varit med några gånger så det var väl hans tur. Verkar var så i denna tävlingen att man måste tävlat ett antal gånger innan man får vinna.
Så Hasse Andersson det är bara på det igen så kommer du också vinna så småningom.
Vad ska ske här idag då? Ja det är väl lite städning och tvätt som gäller denna söndagen fast det är vilodag enligt vissa. Men sånt måste också göras fast det är söndag.
Så dags att köra igång ha det så bra så länge.

lördag 14 mars 2015

Lördag med solsken!

Då var det lördag igen då och idag skiner solen. Skönt att sommaren är på väg. Då kan man börja med att vara ute i trädgården och greja.
Dags att ta tag i greja med trädgårdsmöblerna som jag köpte på auktion i höstas kanske. Lite lagning och lite färg så ska de vara som nya.
Igår surfade jag runt lite på nätet och kollade saker till huset och då dök jag på en sida som säljer handtag.
Som ni vet så håller jag ju på att fixa till mina inne-dörrar. Målar dem vita de har ju varit furufärgade som alla hus hade på 80-talet. Nu till det jag hittade på denna sidan nämligen handtag i frostad aluminium riktigt snygga. Passar bättre till mitt tema med vita dörrar så det kommer nog bli sådana framöver.
Tycker ni ska gå in och titta på deras sida de heter BaraHandtag.
Nu får det bli en kaffe på altanen i solen innan man sätter igång dagen.
Ha det bra på er all fixare.

fredag 13 mars 2015

Projekt igen.

Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen igen. Så får väl göra ett försök och uppdatera er lite grann.
Hittat nya projekt på mina loppissidor igen. Nu måste jag snart lugna ner mig lite och sälja iväg lite saker också.
De nya sakerna är en byrå och ett bord. Bord tänker ni köper han inte väldigt mycket bord. Jo det är sant men detta ska säljas vidare det också.
Men börjar med byrån en smal hög byrå i en hemsk grå färg. Som jag ska måla vit med en häftig tapet på lådorna som jag hittade på Rusta. Rusta har mycket fina tapeter. Vet dock inte hur de är att tapetsera väggar med. Där jag vet att bra kvalitet gör jobbet mycket enklare men nu gäller det små byrålådor så då ska det nog gå bra.
Sedan bordet vad ska ske med det då? Ska bara slipa och måla om bordsskivan då de har målat den vit när resten av bordet är i valnöt. Vilket jag tycker är konstigt. Får hoppas det gå bra att få bort den vita färgen så jag kan betsa den mörk.
Vad har hänt annars då tagit det lugnt i vårvärmen. Snart kan man fixa till uteplatsen så man kan sitta och fika ute.
Kollade upp lite om hur man gör med rosor och tydligen ska de klippas när det är musöron på björkarna. Så idag har man varit ute och kollat på björkarna och några musöron hade inte de så detta projektet får vänta ett tag.
Ja detta var väl vad jag hade just nu och än en gång ska jag försöka bli bättre på att skriva här.