lördag 30 maj 2015

Ta inte livet för givet!

Förlåt för jag inte gjort några inlägg på några dagar. Men har hänt saker i familjen som man inte kan göra så mycket åt. Men kan säga att jag är glad som bor i Sverige med denna sjukvården vi har.
Så ni som tar allt för givet. Tänk om för ta inte livet för givet mycket kan hända som man inte har så mycket att säga till om.
Men det som hänt i min familj sluta så lyckligt det nu kunde göra. Jag är så glad att det gick som det gjorde.
Livet blir nog lite annorlunda den närmaste tiden för min del. Har mycket att tänka på  också hur det blir med allt.
Men nu får man se framåt och lämna det tråkiga bakom sig.
Blev ett lite konstigt inlägg detta men kände att jag ville skriva av mig lite. Nu blir det sängen för min del. Så god natt på er alla där ute i etern eller vad det nu heter.

torsdag 21 maj 2015

500 sidvisningar

Ny dag nya möjligheter eller vad är det man säger. Ser ut att bli fint väder idag också så känns som en dag ute på altanen lockar. Kom precis på att jag inte har plockat fram alla trädgårdsmöblerna än så det verkar ju vara en uppgift idag.
Satt lite och kollade på min statistik över min blogg och ser att det ligger stadigt med antal besök. Men det verkar inte riktigt komma över 500visningar i månaden än. Så får se hur länge det dröjer tills den gränsen korsas. Jag hoppas idag så man kan sätta nästa mål 1000 visningar i månaden.
Är nog svårt att få till det om man inte marknadsförs sig mer än vad jag gör. Jag får ju lita på er som läser att ni pratar vidare om denna blogg.
Igår var jag ute och rensade lite på framsidan av huset tog bort lite gamla blomstergrejor som de haft de som bott här förr. Några stockar som hade gjort sitt kan man säga. Då stod jag och funderade på min ena ingång. Har ju en handikappsramp där nu kan man säga en stor sak som tar upp rätt så mycket av garageinfarten. Tror det blev ett projekt i sommar att ta bort den och bygga en ny entre med bara en liten trappa.
Lite nya ute lampor ingår också i det projektet så det blir enhetligt som det är nu så är det två olika lampor på väggen som lyser jätte konstigt.
Blir en av sakerna att göra i sommar. Det att göra nu blir en kopp kaffe i solen på altanen. Så ha det bra så hörs vi. Hoppas ni också har sol.

onsdag 20 maj 2015

Första gräsklippningen!

Idag var det mycket bättre väder än det var igår. Solen har lyst hela dagen än så länge för det går mörka moln på himlen runt om här så det kommer säkert regna framåt kvällen.
Men jag har hunnit med att klippa gräsmattan för första gången i år. Nu har även de fläckarna jag lagade i gräsmattan förra året växt tills sig. Så den ser riktigt fin ut.
Idag har jag även fått svar från försäkringsbolaget angående min stöld jag hade av däcket på bilen.
Skulle komplettera lite uppgifter om vad det var för sorts däck och fälg.
Sedan hade jag lite tur när jag åkte till däckverkstaden för de hittade en sådan fälg som jag hade. Ibland ska man ha tur här i livet inte för man har det allt för ofta men ibland så.
Så nu ska jag bara vänta tills det kommer hem.
Skrev ju igår om att jag skulle hämta ett paket från Styleshop.se med kläder. Fick tyvärr inte allt jag hade beställt saknades ett par jeans som var slut. Men så är det när man handlar på rea ibland de populära kläderna tar slut men fick ju lite grejer i alla fall.
Har ju hittat ett par nya favorit kalsonger som jag har fastnat för nämligen Christiano Ronaldos märke. Hittade dem oss Styleshop.se förra gången jag var inne på deras sida.
Har inte sett dem någon annanstans än. Prova dem de är sköna och snygga. Köpte även en t-shirt. Kommer bli flera gånger att köpa kläder från dem.
Annars har man väl inte gjort så mycket mer idag tycker ett pass med gräsklipparen räcker kan jag säga. Nu ska man fixa tills sig lite mat innan det blir soffan för min del.
Kläderna från Styleshop.se
 


tisdag 19 maj 2015

Hemma eller på resande fot!

Då sitter man vid sitt egna köksbord och äter frukost igen. Ibland känns det som jag bor i en resväska. Kanske skulle skaffa mig en husbil istället och bo där jag känner för det. Fast det skulle ju inte bli så mycket fixande med projekt då.
Idag hade jag tänkt att ta tag i gräsmattan för första gången detta året men som alltid på tisdagar så regnar det. Det är ju jäkligt konstigt detta med att det alltid ska regna på tisdagar och ni som inte vet vad jag snackar om. Det körs alltid speedway på tisdagar i Sverige som är min favoritsport. Den är rätt väderberonde kan man säga. Klippa gräset är ju lite som speedway väderberonde är svårt att klippa när gräset är blött.
Får väl bli inneraktiviteter idag som det verkar. Städa är väl en av dessa aktiviteter inte världens roligaste men nödvändigt ont.
Ska även hämta upp mitt paket med kläder från Styleshop.se. Får man hoppas att de passar i storlek är alltid ett lotteri detta med storlekar men det brukar passa på mig.
Lägger upp bild senare hur de ser ut.
Men de har snygga kläder så gå in på deras sida och kolla in den. Jag lägger upp en annons nedan som ni kan klicka er in på så kommer ni till deras sida.
Nu får det bli en dusch innan dagen startar så ha det bra på er så hörs vi.
Simma lugnt i regnet.

fredag 15 maj 2015

Ledighet!

Har det skönt med ledighet och hittar på roliga saker. Är väl sånt man ska göra när man är ledig.
Har tagit semester från mina husprojekt för tillfället. Ska fortsätta med dem igen nästa vecka igen.
Nästa vecka kommer det bli årets första gräsklippning också. Den har växt till sig ordentligt kan jag säga även de plättarna jag lagade förra året.
Idag har man varit ute lite på stan och kollat lite i affärer och hittade en snygg lampa som jag blev lite sugen på. En snygg kopparfot med vit skärm skulle passa så bra i mitt ena sovrum. Men får se om jag hittar en lite billigare någon annanstans. Tyckte den var lite dyr man är ju smålänning. De är ju kända för att vara sparsamma eller ekonomiska som jag säger.
Har fått en spekulant på mina tre stolar som jag renoverade för ett tag sedan. Hon ville bara att jag skulle ta några fler bilder på dem och skicka till henne. Så det får jag fixa till när jag kommer hem.
Vore roligt om man fick dem sålda.
Nu blir det lite tacomys är ju fredag fast det känns som lördag. Ha det bra på er där ute.

 

måndag 11 maj 2015

Förbannade jäkla skit!!!

Ja igår var både en bra dag och en mindre bra dag. Det bra var att man gick av båten. Skönt att få komma hem till sitt. Det mindre bra var att någon klåfingrig jäkel inte vet detta med ditt och mitt.
För när man kommer till parkeringen så har någon stulet ETT däck på bilen.
Man blir ju både arg och förbannad på att man inte kan få ha sina grejor ifred.
Så det var ju bara att ta fram domkraft och reservhjul då. Tur i oturen att de bara tagit ett hjul.
Förmodligen har de blivit avbrutna innan de fått med sig alla fyra hjulen.
Så det blev en långsam resa hem då man bara får köra i 80km/h med nödhjulet.
Fick se mycket nya saker man inte sett förr på denna vägen kan jag säga. Nu vet jag också hur lastbilschaufförer har det. Fast det var många lastbilar som körde om mig trots att jag bara körde i 80km/h.
Men nu är en polisanmälan och en anmälan inlämnad till försäkringsbolaget. Så nu får man väl se vad som händer.
Man blir bara så jävla arg när grejor händer som man själv är helt oskyldig till. Vill ju inte hålla på med sånt här på ledigheten har ju mycket roligare saker att styra med.
Men saker blir inte som man tänkt sig ibland tyvärr.
Nä över till något roligt istället idag ska jag få se speedway live för första gången denna säsongen. En tur ner till speedwaybanan för första hemmamatchen.
Så lite frukost nu sedan så ha en bra dag på er där ute.

söndag 10 maj 2015

Söndagsmorgon

Sista söndagen ombord då för detta passet. Får börja med att förbereda allt för hemgång. Vilket innebär att jag ska städa och förbereda nya saker till menyn.
Men först har man en lunch att köra som man aldrig vet hur den blir. Men man kan alltid veta att börjar jag med städningen så får jag mycket gäster. Det slår aldrig fel.
Ska ju även packa ihop mina saker i hytten. Ibland känns det som man lever i en resväska.
Annars ska det bli skönt att få komma hem. Har väl inte varit ett jättejobbigt pass men det är alltid skönt att få komma hem.
Brukar tänka på när det är sommar då vi har som mest att göra här ombord. Så man får ta tillvara på dessa passen.
Nu får man planera sin ledighet och jag ska göra mycket roligt men det får jag återkomma till i senare inlägg.
Nu får det bli lite frukost innan dagen börjar. Hoppas ni får en bra dag.

lördag 9 maj 2015

Fredagsmys

Då var det fredag igen då och mitt fredagsmys denna kvällen blev en kväll i grillen. Så är det när man jobbar som kock eller kallskänka. Man har tillbringat många kvällar och helger i ett kök när andra har mys. Men så är det i mitt yrke. Jobbar när andra har det trevligt och äter gott med någon god dricka till.
Men jag får mitt mys jag med så småningom och jag kan ta det en vardag om jag vill.
Ikväll hade vi en specialkryssning igen och denna gång mondaybar. Vet inte riktigt vad det är men de är väl i åldern 40 plus som gillar att dansa.
Gick inte så mycket mat som vi trodde men det kanske vi får igen imorgon. Får vara beredd på en rusch på lunchen.
Annars får man börja med att förbereda sig för att få gå hem.
Så jag för börja med min överlämning till min bytespartner. Man fixar till sin station och gör iordning nya saker till menyn så allt är nytt och fräscht.
Men ska jag erkänna så var överlämningen jag fick inte nåt att hurra för. Men man får väl göra en bättre så hon lär sig.
Nu blir det att sova så man är pigg imorgon. Godnatt på er.

onsdag 6 maj 2015

Mobilinlägg igen

Nu dag med nya utmaningar eller vad man ska säga. Tisdag och jättelite passagerare ombord denna resa. Så på  lunchen blev det inte mycket att göra. Gjorde lite förberedelser inför helgen annars hände det inte mycket.
Hade en utrymmningsövning idag som vi har en gång i månaden. Gick väl rätt så bra. Kan vara lite snurrigt ibland att veta var man är på detta stora fartyget.
Idag var det även premiär i elitserien i speedway. Mitt kära Dackarna körde borta mot Indianerna. Tyvärr blev det förlust men bara med 2p vilket jag tycker är helt godkänt. Då alla tippar Indianerna som ett topplag och Dackarna som ett bottenlag.
Tror att det kommer gå bra för Dackarna. Ser ut att ha ett bra lag som kan överraska många.
Nu får man gå och lägga sig så man orkar med morgondagen. Kommer att sova gott inatt då det verkar blåsa lite på Ålands hav.
Så godnatt på er!

måndag 4 maj 2015

Lugn söndagskväll

Ja som jag skrivit förr så är resturangbranchen upp och ner. Om man jobbade häcken av sig för två dagar sedan så kan jag säga att jag gjorde inte mycket ikväll.
Vi har ju 4 stycken restauranger ombord plus ett café med varm mat. När det är 800 passagerare ombord och 300 har bokat i buffén så förstår ni att det händer inte mycket i de andra restaurangerna.
På min station kallskänken gjorde jag bara en ceasarsallad ikväll vilket nog är det minsta jag gjort. Så jag hjälpte till lite på varma köket så man fick lite att göra.
Imorgon blir det en städdag då det är ännu lugnare. Nu börjar upploppet på detta passet så man kan säga att jag ser ljuset i tunneln.
Jobbigt att göra inlägg på bloggen genom mobiltelefonen är så smått att skriva men det får väl gå. Jag håller ju er uppdaterade i alla fall.
Nu får det bli en dusch för att sedan sova.
Godnatt på er så hörs vi imorgon.

söndag 3 maj 2015

Lördagskväll

Ja ni som hann läsa mitt inlägg som jag la in i morse såg att jag var lite veckovill. Trodde det var lördag igår fast  det var ju bara fredag. Så som jag skrev så var fredagskvällen riktigt jobbig med mycket folk och en köksmästare i luckan som är helt galen. Fattar fortfarande inte varför han ska vara där. Funkar bra när han är ledig.
Blir inte bättre av att skrika och gorma. Blir sakerna bättre lösta då? Nej skulle inte tro det. Fast nu glömmer vi bort den kvällen.
Lördagskvällen funkade lite bättre då det var mindre gäster än på fredagen.
Min station funkade felfritt ikväll från min sida. Nu är det bara en lunch kvar med mycket folk sedan går det ner i antal igen. Så då får man vila upp sig lite grann.
Nu blir det lite kvällsmat innan sängen hägrar. Så godnatt på er.

fredag 1 maj 2015

Salsakryssning

Valborgsmässoafton i ett restaurangkök har jag ju gjort förr. Men det var det jag gjorde detta året också. Denna gången var det salsakryssning som stod på schemat. Blev en rätt bra kväll inga konstigheter utan allt flöt på bra. Jag hade det rätt lugnt på min kalla station. Får väl se hur lunchen blir imorgon.
Har några dagar framöver med mycket passagerare ombord så det blir nog att jobba.
Nu blir det dock sängen för mig. Ber om ursäkt för att det blir lite korta inlägg. Men har inte som vanligt inte så mycket att skriva om när man jobbar. Ni ska få lite bättre inlägg när jag är hemma igen. Med lite bilder också är alltid roligt med bilder.
Vill ju att ni ska stanna kvar hos mig och min blogg. Ni får gärna bjuda in fler att följa mig. Alltid kul med lite nya läsare.
Men nu säger jag godnatt och sov så gott alla läsare.