onsdag 24 juni 2015

Vad ska man skriva?

Ny dag med nya möjligheter eller vad man ska säga. Idag är jag helt tom i huvudet med vad jag skriva om här på bloggen. Hade ju en riktig slappar dag igår med film och tv tittande. Det regnade ju hela dagen så fanns inte så mycket annat att göra. Idag är det uppehåll i alla fall men det är mulet.
Har börjat dagen med det man alltid gör i slutet av månaden nämligen betala räkningar. Inte världens roligaste grej att göra men en måste. Konstigt bara att dessa stora räkningarna alltid kommer samma månad. Som elräkning och räkningen från kommunen för vatten och sophämtning.
Men nu är de inlagda i alla fall så nu kan man vara lugn med detta en månad till.
Tänkte på en annan sak också när jag kollade statistik på bloggen. Märks lite att det är sommar för läsarantalet har gått ner. Folk har väl fullt upp med att åka omkring och träffa släkt och vänner så de har inte tid att läsa bloggar kan jag tänka mig. Eller så är det jag som skriver ointressanta saker som ingen vill läsa.
Får hoppas någon tycker mina inlägg är intressanta i alla fall. Det har ju varit lite upp och ner med mina läsare har jag märkt. Det går väl i perioder som bloggen läses eller nåt.
Nu dök solen upp här utanför fönstret när jag sitter och skriver så får väl passa på att gå ut och få lite sol kanske ta kaffet på altanen. Det var ju ett tag sedan man kunde sitta där och dricka kaffe på morgonen. Ha det bra på er där ute mina få läsare.

tisdag 23 juni 2015

Regndag!

Idag när man vaknade och tittade ut genom fönstret så blev man inte så glad. Regnet bara vräker ner så idag behöver man inte tänka på var man ska hålla till. Det blir en innedag idag.
Är en sådan där dag man skulle haft ett gäng filmer och titta på. Får se vad det blir för något man hittar på idag.
Gårdagen hann man desto mer ute. Rensade hela under hela häcken på framsidan. Så nu ser det ut som en riktigt fin häck och inte en risig häck.
Skulle väl behövas lägga lite täckbark under häcken men det får nog vänta tills hösten eller våren.
Får hålla efter ogräset nu i sommar och fixa till barken sedan.
Min son hann med att måla trädgårdsbordet en omgång också. Det kommer bli riktigt fint han har gjort ett bra jobb.
Idag hade man ju tänkt att åka på speedway också men det blir inget av med det. Då de bestämde redan igår att ställa in på grund av detta regnade. Var väl ett bra beslut om man tittar ut just nu.
Var ju derby mot Vetlanda så hade ju varit skit om det hade regnat. Hoppas det blir sol och mycket publik när de nu ska köra denna matchen.
Nu får det bli som vanligt en kopp kaffe och lite smörgås innan dagen sätter igång. Ha det bra på er.
Mina gamla trädgårdsstolar innan ny färg.

Trädgårdsbordet slipat och klart. 50kr på en auktion ett fynd!

Var lite ogräs att ta bort.

Mycket bättre utan ogräs

måndag 22 juni 2015

Sommar ?

Då sitter man här vid köksbordet i en ny vecka igen då. Veckorna går fort som vanligt. Fast är det verkligen sommar? Känns som den inte har börjat fast vi är i slutet av juni. Ska det inte vara så varm så man kan gå ut på altanen och äta frukost? Det kan man inte här idag kan jag säga.
Det regnar ju inte i alla fall det är ju tur. Får hoppas det blir bättre så man får lite riktig sommar.
Vad har vi på agendan idag då? Igår började vi fixa till mina gamla utemöbler som jag köpte på auktion förra sommaren. Var ju en sak jag skulle ha gjort nu under vintern men det hanns ju inte med.
Min son har slipat på stolarna och bordet är lite kvar innan vi kan börja måla. Ska fixa lite bilder under dagen. Så ni får se hur de ser ut nu innan färgen kommer på.
Gårdagen blev det också lite gräsklippning av gräsmattan som ser riktigt bra ut nu. Den mådde nog gott av att få växa till sig lite under tre veckor då jag var borta. Den var ju lite dålig förut med kala fläckar här och där men det ser man inte något av nu längre.
Fast den är ju fortfarande lite ojämn i höjd eller hur man ska säga det är lite gropar som skulle behövas fyllas ut. Men det får bli senare i så fall.
Vad ska man skriva mer då? Har inte så mycket mer att skriva om just nu. Man får sådana där stunder ibland när man inte kommer på något intressant att skriva om.
Jag kan ligga i sängen och vakna tidigt på morgonen och ha massa saker i huvudet som jag tänker det ska skriva om i bloggen. Men sedan somnar jag om och när jag vaknar nästa gång så är det som bortblåst. Får börja med att gå upp när dessa saker dyker upp och skriva ner det.
Nu blir det lite mer kaffe som vanligt innan man ska börja med dagens aktiviteter. Så ha det så bra på er där ute så hörs vi av igen.

söndag 21 juni 2015

Rengöring av trall!

Igår var en riktigt regndag var inte många minuter det var uppehåll. Men fick lite gjort i alla fall ute tro det eller ej. Tvättade lite altantrall igen jag har ju lite att tvätta då det går runt halva huset.
Denna gången tog jag det som är utanför tvättstugan. Det blir så himla fint när man nyss har gjort rent det synd det inte håller sig så hela tiden.
Idag ser det ut att bli lite bättre väder i alla fall så nu kanske man kan vara ute och greja med något.
Skulle titta på första fotbollsmatchen i Dam-VM igår hade jag tänkt mig men det la jag ner rätt snabbt. För det var utklassning Sverige hade inte en chans i matchen i alla fall det lilla jag såg för jag gav upp efter en halvlek.
De var helt utspelade de kunde ha spelat på halva planen för tyskornas sida var det ingen på.
Men det är bara bita ihop och komma igen i nästa mästerskap.
Nu blir det lite frukost här och sedan en tur till mataffären för att fylla på lagren litegrann. Ha det bra på er där ute.

lördag 20 juni 2015

Sommaren slut nu?

Då var det midsommardagen då är sommaren slut nu då eller? För nu vänder det ju säger de blir mörkare och mörkare. Känns ju som man inte har hunnit börja på sommaren än.
Gårdagen var ju ingen hit direkt regnade hela dagen så man fick ha lite inne aktiveteter.
När man får dra grillen under markisen när man ska grilla då är det illa. Men det gick det med och gott blev det. Jag har ju en egen kock här hemma nu. Min son hade både fixat till grillspett och karreskivor sedan hade han bakat en tårta också. Min uppgift blev att koka potatis så jag hade det rätt bra på den fronten.
Vi hade ju tänkt att gå till midsommarfirandet i hembygdsparken men det fick vi skippa för just då så regnade det som mest. Så man undrar ju hur många som var där och dansade. Bor ju inte så många här så det kan inte ha varit många.
Idag ser vädret ut att bli lite bättre det regnar inte just nu i alla fall. Vilket är en framgång. Man får väl försöka vara ute idag och göra något.
Igår beställde jag lite grejor från Panduro och ni som inte vet vad Panduro är så ska jag förklara. Det är en butik som säljer pysselgrejor och jag kan säga de har allt. De som gillar att fixa och pyssla ska gå in och titta på deras sida.
Nu undrar ni säkert vad jag köpte där men det får ni ge er till tåls med. Jag kan säga att jag fick en ide när jag surfade runt på deras sida men sedan om det blir bra återstår att se.
Men fick i alla fall tag i de där schablonerna jag sökte till pallarna jag ska ge bort i present. Så nu så är det fixat.
Nu får det bli en kopp kaffe till innan dagen fortsätter här.
Jordgubbstårtan


Grillspetten och den goda tårtan

fredag 19 juni 2015

Midsommar!

Sitter man här vid köksfönstret och äter frukost på midsommarafton då. Det var ett tag sedan man var ledig vet knappt hur man beter sig på midsommar. Fast läser man tidningar så ska man supa till det som bara attan vilket i mina öron låter helt åt helvete. Varför inte ta tillvara på dagen och kvällen på ett mycket bättre sätt. Man kan äta och dricka lite gott och bara njuta.
Fast här ser det ut som man får sitta under paraplyet för det regnar. Får hoppas det klarnar upp till eftermiddagen får väl bli en tur till midsommarstången i hembygdsparken.
Konstig svensk tradition egentligen om man tänker efter dansa runt en stång. Men alla länder har väl sina traditioner.
Mitt fix med huset ligger lite nere för stunden har andra saker att styra med men rätt som det är så kör jag igen. Då ska jag försöka lägga upp lite mer bilder på projekten igen.
Här om dagen var vi i ett byggvaruhus för min son tycker om att gå och kolla där. Han är med en liten fixare. Kollade in lite tapeter då hittade några riktigt snygga som jag måste kolla upp igen. För någon av dem skulle passa in i sovrummen.
Igår hörde en av mina kontakter på en av loppissidorna jag brukar hitta min projekt av sig. Hon hade lite grejor som hon skulle sälja. Har ju köpt lite saker av henne vid det här laget så nu frågar hon mig först om jag är intresserad. Denna gången hade hon ett brickbord  bland annat. Ska bestämma mig idag om jag ska köpa det. Får se om jag kan få ner priset lite. Man måste alltid pruta lite.
Nä nu får det bli lite förberedelse inför lunchen tror jag.
Hoppas ni alla får en fin midsommar där ute och var rädda om varandra.

tisdag 16 juni 2015

Sommarlov

Nu var det ett tag sedan jag gjorde inlägg här igen men har haft fullt upp med familjen. Hänt en del saker som jag inte vill gå in på mer.
Men nu är det sommar äntligen får man väl säga för det har varit lite så där med sommarvärmen.
Så nu har sommarlovet börjat för alla barnen som sliter lika mycket som vi som arbetar skulle jag vilja påstå. tycker de gör ett lika hårt jobb som vi de har det inte så lätt alla gånger med allt som skolan innebär. Det är svåra lärare och grejor att lära sig för att inte tala om andra elever. Finns många som man helst hade varit utan kan jag säga. Man undrar ju hur en del föräldrar uppfostrar sina barn igentligen.
Så ett sommarlov har de verkligen gjort sig förtjänta av alla barnen där ute i solen. Hoppas ni alla får ett bra sommarlov.
Jag själv har införskaffat mig lite färg till mina projekt. Färg till mina två pallar som jag ska ge bort i present införskaffat blev en rosa och en blå färg. Sedan skulle jag ha köpt schabloner men hittade inte de jag hade sett när min ide tog fart om färgvalet. Så får söka vidare men nu är färgen inköpt i alla fall. Även inköpt mer vit färg till byrån och fönsterna. Så nu kan man fortsätta jobba igen när andan faller på.
Sedan har mina barn börjat med ett projekt nämligen att renovera lekstugan som var på tomten. Så där blev det också lite färg inköpt på Happy homes.
Nu blir det att fixa till lite middagsmat här som kommer intagas här ute på altanen där jag sitter nu och skriver detta inlägget. Så vi hörs av senare med lite mer sommarinlägg.

fredag 5 juni 2015

Fredag igen.

Då var det fredag igen då. Är inte klokt vad tiden går fort ibland känns som det var inte länge sedan det var måndag.
Skrev ju ett inlägg igår om när folk läser bloggar och jag kan säga att det blev lika. För det inlägget jag skrev på kvällen fick lika många läsare som det jag skrev igår morse.
Så min blogg läses när som kan man säga med andra ord. Var ju lite roligt att se att det inte har någon betydelse när man skriver helt enkelt.
Idag är det riktigt fint väder och det är väl tur för det är väl en del som tar studenten idag. Är ju inget roligt om det hade regnat när alla har klätt upp sig och är glada. Hade dragit ner stämningen rejält kan jag säga.
Kom ihåg dagen när jag tog studenten var både en rolig dag och en sorglig dag på sätt och vis. Man var ju glad att skolan var avklarad men samtidigt så skulle man skiljas från sina klasskamrater.
Vi hade det rätt roligt när vi gick i skolan tror det blir lite annorlunda på praktiska linjer än på de som bara läser.
Fint väder hade man i alla fall dagen när studenten togs. Började med champagnefrukost utanför Kalmar slott där vi nästan hade hållit till hela sista veckan. Grillat och spelat fotboll och annat.
Hoppas alla som tar studenten idag får en fin dag med allt och alla.
Själv blir det tacomys med sonen och det är inte helt dumt det heller. Så ha en bra fredag på er där ute.

Från promenaden längst kanalen i Trollhättan.

torsdag 4 juni 2015

När läser folk bloggar!

God morgon på er. Denna gången är det morgon när jag skriver. Funderade lite på detta när jag var ute på promenaden nu på morgonen när läser folk bloggar igentligen. Igår skrev jag mitt inlägg sent på kvällen och ändå så hade jag lika många läsare som de inlägg jag skriver på morgonen.
Borde det inte vara fler läsare om inlägget kommer in på morgonen kan jag tycka.
Får väl se hur det blir med detta inlägget då om man jämför med gårdagens vilket som har mest läsare. Fast detta inlägget är ju lite konstigt än så länge så vem vill läsa detta.
Ja man funderar på mycket konstigt ibland.
Läst om flera som bloggar som är med i någon slags utmaning om att blogga 100dagar i rad. Verkar svårt att hålla igång varje dag i 100 dagar men det kanske blir lättare och lättare efter hand vem vet.
Jag får väl ta och anmäla mig till den nästa år eller när det nu är man kan göra det. #blogg100
Idag är det riktigt fint väder och ingen blåst än så länge. Riktigt skönt på morgonpromenaden kan jag säga.
Snart så kanske man kan bada ute för det är ju i alla fall sommar eller? Läste faktiskt om att det var snöstorm i jämtlandsfjällen. Det visar ju hur avlångt vårat land är när det kan var sol och varmt i ena änden och snöstorm i andra.
Fast nu får det bli lite frukost och sedan rullar väl dagen på igen.
Får se om detta inlägget slår kvällsinlägget. Ha det så bra mina läsare så hörs vi av.

onsdag 3 juni 2015

Lill-lördag

Då var onsdagen snart slut eller lill-lördag som en del kallar den. Undra varför det kallas för det för?Varit en riktigt blåsig dag här på västkusten. Men slutade i alla fall regna framåt eftermiddagen så det blev en promenad på kvällskvisten.
Gick förbi massa fina hus och längtade efter att få greja lite med mitt hus. Men det får ligga lågt ett tag till.
Igår var  det tisdag och speedway och det gick bra för Dackarna de vann hemma mot Smederna. Blev att titta på den matchen på datorn man saknar den där riktiga känslan när man inte är på plats men får ta det för vad det är.
Idag var jag och min son även i en loppisbutik och kollade lite. Hittade lite fina grejor men det märks att det har blivit inne med dessa loppisar för en del priser är väldigt höga.
Blev ett litet inköp i alla fall tre stycken DVD filmer i James Bondserien.
Hittade ett gammal skrivbord som hade blivit snyggt att måla vitt eller svart som de skulle ha 475kr för vilket var helt okej. Ett sådan som man fäller ner en skiva så man får bordskivan så att säga.
Nu får det bli sängen för min del så god natt på er där ute.

tisdag 2 juni 2015

Ny dag nya uppdrag eller vad man ska säga....

Då har man vaknat upp ännu en ny dag med nya uppdrag eller nåt. Eller har väl inga direkt uppdrag om man ska vara ärlig och det ska man ju vara. Ser ut att vara bättre väder ute idag i alla fall så det får väl bli en promenad idag.
Annars flyter det på med allt nytt som man ska ta in nu. Räknar kolhydrater så det står härliga till så nu kommer näringsläran till godo som man läste på kockskolan. Vilket jag vet att man tyckte var så där att göra. Men det visar bara att man någon gång i livet får nytta av sina kunskaper.
Kom på en sak om det med näringslära när jag gick i kockskolan så hade vi en konstig lärare som höll i näringsläran. Hon hade bestämt sig för att vi inte fick använda miniräknare så vi skulle räkna allt för hand. Så ni förstår ju att det tog ju lite tid att räkna alla dessa talen.
Sedan inte nog med det när hon skulle rätta våra uppgifter så fick vi ändra räknesätt också för hon hade ju inte lärt sig att räkna med liggande stolen som uppställningen hette som vi 16 stycken elever använda. Hon hade ju lärt sig att räkna på något annat sätt som hon nu ville att 16 stycken skulle lära sig istället för att hon lärde sig att räkna som vi.
Ja hon var inte klok på en enda punkt. Men sedan fick hon ju nästa alla elever mot sig också.
Har flera historier om henne som jag kan berätta någon annan gång.
Idag är det tisdag och det innebär att det är speedway som är min favoritsport som ni som har följt mig vet.
Får bli att följa matchen på datorn ikväll. Tror på vinst för mitt favoritlag Dackarna.
Nu blir det lite kaffe och sedan ta tag i lite diskning inte världens roligaste grej men måste göras.

måndag 1 juni 2015

Föräldrapenning!

Ja ännu en gång så håller den nya regeringen vi har på med sina dumheter och denna gång så är det föräldrapenningen.
När man blir förälder så blir man tydligen omyndigförklarad enligt socialdemokraterna. För man får inte bestämma själv hur man ska fördela sina föräldradagar.
Trodde man vid 18 års ålder fick bestämma sitt liv själv och ta konsekvenserna av sina handlingar men ack så fel jag hade.
Finns de som inte har råd att dela lika. Förstår detta med kvinnor ska få lika rättigheter på arbetsmarknaden men detta måste gå att fixa på annat sätt typ med uppmuntran istället för tvång.
Varför tvinga folk att bestämma över sitt liv börjar likna diktaturfasoner i mina öron.
Har man satt ett liv till världen så kan man nog bestämma själv vad som är bäst för just din familj.
Hoppas verkligen fler motsätter sig detta tvång.
Kan ju hoppas att Stefan Löfven lovar detta ska införas för löften kan han ju inte hålla än då. Det har han ju visat många gånger.
Ja det var ett litet politiskt inslag i min blogg vilka kommer då och då. När jag blir lite arg på hur de behandlar oss medborgare.
Idag är det tydligen 1 juni men när man tittar ut kan man tro att det är 1 oktober eller nåt. Regnar och blåser nåt så pass ute idag. Får hoppas det blir bättre under dagen.
Nu får det bli lite kaffe för att sedan se vad dagen ger för något.