fredag 31 juli 2015

Landsbygd

Tänkt på en sak som händer på sommaren att landsbygden lever upp. Det öppnas sommarcafé och loppisbodar tänk om det kunde vara så året om. Vad folk skulle kunna leva i hela landet då. Det är synd att ingen vill resa runt i Sverige vintertid för det är lika fint då.
Men att driva en affär ute på landsbygden är inte lätt när allt ska vara i så stor skala nu för tiden. En lanthandel kan aldrig konkurera på samma villkor som en Ica maxi tillexempel. Måste finnas något sätt att jämna ut oddsen för att den lilla handlaren ska kunna fortsätta driva sin affär.
Man tänker på hur det var förr med alla dessa affärer på småorter. Hur kunde det gå då? Det kan ju inte ha funnits mer folk då än nu?
Var det så att folk åkte inte miltals för att handla då utan var mer bekväma och handlade på orten. För det måste väl vara bekvämt att handla där man bor? Nu har det ju blivit så att folk handlar ju utan att gå utanför dörren genom näthandel. Då måste de bara gå till närmaste ställe för att hämta sitt paket så har vi tur så börjar det dyka upp fler utlämningsställen.
Så känns som det har gått runt på något sätt.
Lite funderingar så här på fredagsmorgonen jag hade om landsbygdens överlevnad.
Dagen ser ut att bjuda på ett skapligt väder än så länge i alla fall. Men man får väl se hur det utvecklar sig.
Blir nog en lugn dag här hemma idag inget inplanerat att göra. Man har ju som sagt semester.
Blir vad det blir så att säga. Ha det så bra på er så hörs vi.

torsdag 30 juli 2015

Hallon i regn!

Vilken dag det blev igår då. Var fint väder när man satt och åt frukost och sedan efter man precis hunnit med att klippa gräsmattan så började ovädret. Kom ett riktigt åskoväder sedan var det fint väder igen. Sedan bestämde vi oss för att åka och plocka hallon som tur var så åkte vi till mina föräldras sommarstuga för det kom en regnskur till.
Så jag kan säga att vi plockade hallon i regn fick lägga dem på tork när vi kom hem.
Idag blir det en tur till affären för att fylla på varulagren här hemma. Sedan får vi se vad som händer
Man tar ju dagarna som de kommer när man har semester kan man säga. Men en sak kan jag säga att det blir inget bad idag i alla fall.
Men har det så bra på er där ute så hörs vi senare när jag har mer att skriva om.

onsdag 29 juli 2015

Semester igen

Då var man hemma igen efter ett gästspel på båten en vecka. Kan säga att det var roligt att komma tillbaka och jobba lite. Men skulle inte säga nej till att vara ledig 1 månad och jobba 1 vecka som det varit nu. Fast med samma lön då förstås. Men så blir det inte. Ska vara glad man har ett jobb att gå till. Skulle klättra på väggarna annars tror jag.
Som vanligt på sommaren så var det massa vikarier den ena lustigare än den andra. Man undrar ju vad dessa människor gör resten av året för något jobb kan de inte ha. Man kan vara osäker på nya ställen men en del alltså. Sedan dessa som tror de äger stället efter första dagen och ska bossa över en. Dessa kan man vara utan för man blir bara förbannad på dem.
Man kan säga att på 10person av dessa vikarier så hittar man nog 1 person som är normal och då överdriver jag inte.
Idag blir det lite slappardag tror jag. Ska tvätta lite grann annars blir det nog inte så mycket annat.
Såg här på min statistik trots att jag inte har gjort några inlägg på ett tag så har jag ändå haft en rätt stor mängd läsare. Vilket jag tycker är jätteroligt.
Ska försöka bättre mig så det inte blir så stora uppehåll med inläggen men ibland så räcker inte tiden till. Sedan när man är på båten så är ju nätet inte det bästa alla gånger.
Nu får man ta sig en kopp kaffe från min kära kapselmaskin så skål på er.

onsdag 15 juli 2015

Twittermobb!

Detta med allt nätmobbande som är nu på alla sociala medier. Sitter och läser på twitter igår kväll och då var det igång igen. Denna Zara Larsson var ju iblandad igen. Hon hade tydligen skriv it ett inlägg som jag kan tycka att hockeyspelaren Dick Axelsson skojade till lite men som togs på fel sätt.
Blev ett jättegrej av det hela med massa påhopp på alla parter. Detta visar igen att det har stor genomslagskraft.
Man kan tycka vad man vill om alla dessa kändisar som är stora på sociala medier men man ska nog hålla inne sina åsikter ibland.
Fast kan nog också tycka att dessa kändisar ibland söker dessa diskussioner och sätta bollen i rullning. Vad är det man säger all reklam är bra reklam eller?
Twitter kan vara bra på många sätt men samtidigt så är det en anslagstavla med massa skit också.
Själv har jag Twitter för att kunna följa med i politiska inlägg och finns många som är speedway intresserade som jag och de brukar man ha roliga diskussioner med under säsongen.
Kan väl säga att det har varit lite påhopp mellan vissa av dessa med. Men för det mesta är det en bra stämning mellan alla.
Så snälla ni tänk innan ni skriver nedvärderade om någon de är bara mäninskor de också och blir lika sårad som du skulle blivit.
Detta blev ett annorlunda inlägg men ibland blir det så. Skriver nog ett annat senare under dagen om lite annat så ha det så bra på er.

tisdag 14 juli 2015

Speedwaytisdag!

Morgonens väder ser lite mulet ut men uppehåll än så länge. Igår skrev jag ju att jag skulle klippa gräset men jag fick skjuta upp det igen. För igår drog det fram ett riktigt åskoväder här över skogarna.
Så min gräsmatta får växa lite till innan den blir klippt.
Så gårdagen blev det inte så mycket gjort här i huset. Vi tog oss en tur för att handla och passade samtidigt på att gå och titta lite i affärer.
Kollade lite på bilar också man blir sugen på ny bil när man går omkring i bilaffären. Men det är sjukt mycket pengar för att köpa bil. Känns som man kastar bort dem. Men drömma får man ju göra.
Vad ska vi hitta på idag då? Jo vi hade tänkt att åka och titta på speedway om det nu blir någon. Som vanligt så är det dåligt väder på en speedwaytisdag. Men vi får hoppas att regnet håller sig borta.
Jag jobbar ju inte denna gången så då tittar man på ett annat sätt kan man säga. Lättare att hänga med i allt som sker på banan.
Är som folk sagt till mig du är ju helt slut efter en speedway match och det kan nog stämma. Jag går in för den så mycket så jag blir väl trött.
Skrev ju att jag lade upp lite grejor för försäljning. Det har hört av sig en om mitt bord och är intresserad. Men en sak som jag inte fattar är om man nu är intresserad så ordnar man väl så man kan komma och titta på det. Nä han vill ha det hemkört cirka 2mil bort. Då kanske man ska räkna med att få betala lite mer för det eller har jag fel?
Vi får se om han hör av sig något mer idag så vi får komma överrens om något.
Nu får det bli lite kaffe som vanligt. Hej på er.

måndag 13 juli 2015

Telefonkö!

Då har man gjort av med 1 timme av sin tid på att bara sitta och vänta i telefonkö. Känns som försäkringskassan skulle behöva anställa flera handläggare. För att behöva vänta så länge innan man får prata med någon är inte okej.
Men fick väl svar på mina frågor så det var ju bra och hon som jag pratade med var väldigt trevlig.
Igår blev vårat anslagsprojekt klart så nu kan vi lägga den till handlingarna så att säga. Den blev jättebra så den kommer bli populär.
Bara ta en gammal tavelram och måla i någon trevlig färg sedan spänna lite hönsnät på baksidan av ramen sedan är den klar. Sedan har vi köpt små klädnypor på Panduro som vi målat. De blir jättebra att sätta fast sina papper man vill ha på tavlan.
Blev ingen gräsklippning igår jag orkade inte helt enkelt får väl se om man orkar med det idag.
Ser ut att bli en fin dag idag om man tittar ut i alla fall.
Nu får det bli lite frukost/brunch tror jag. För man bli hungrig av att sitta och vänta i telefonkö.
Anslagstavlan

söndag 12 juli 2015

Byrå projekt klart!

Var det dags att skriva ett inlägg igen då och denna gången är det söndag. Veckorna går fort fram. Snart ska man åka och jobba igen det var länge sedan man var ombord nu på grund av vissa orsaker. Men jobbar bara en vecka innan man har semester igen. Man både saknar och inte saknar båten. Det är fint nu på sommaren att glida i skärgården men samtidigt är det mycket jobb.
Men är glad att jag har ett jobb så man ska inte klaga.
Igår blev min byrå klar efter mycket om och men. Det har tagit längre tid än jag räknat med då det har dykt upp annat som gått före. Men nu så är den äntligen färdig. Den blev riktigt bra så nu får man lägga ut den till försäljning. Nästan så man vill behålla den men jag har ingen nytta av den direkt och det var ju meningen att jag skulle sälja den när jag renoverat klart den.
Nu blir det några andra projekt som står på tur bland annat ett par trädgårdsstolar som ska målas.
Sedan har jag lite grejor som ligger ute till försäljning som jag hoppas bli av med.
Idag skulle man också behöva klippa gräsmattan igen får se om jag orkar ta tag i det.
Vädret är ju perfekt att klippa gräset mulet och inget regn. Så man får väl passa på att få det gjort. Man får ju motion samtidigt.
Men först lite kaffe så man orkar med det. Ha det bra mina vänner.
FÖRE

EFTER


lördag 11 juli 2015

Projekt anslagstavla

Ser man ut idag så ser det ut att bli en fin dag. Solen lyser faktiskt igenom molnen så går kanske att sitta ute på altanen idag utan att frysa ihjäl.
Igår var vi ute i skogen igen denna gången för att plocka smultron. Vi fick nog ihop en halv liter i alla fall så det blev lite till filen i morse.
Målade också på vårat projekt anslagstavlan. Det kommer gå i en riktigt tjej färg fast det får man väl inte säga i dessa jämnställdhetstider. Då säger vi en hen färg då så har vi löst det problemet.
Färgen hette Candy så då fattar ni vilken färg det kan tänkas vara.
Tror denna presenten kommer bli riktigt populär.
Får bli två strykningar till tror jag innan det blir bra. Jag målade även klart min byrå så nu kan jag börja tapetsera lådfronterna sedan är den klar.
La ut lite grejor för försäljning igår bland annat mina stolar som verkar vara väldigt svårsålda.
Sedan ett soffbord som jag fick med när jag köpte ett annat bord. Jag har lagat det lite så får vi se om det är någon som nappar på det. La även ut en lampa som följde med huset när jag köpte det. Den är inte riktigt min stil så den får gå iväg om någon vill ha den.
Måste få iväg lite grejor ha börjat samla på mig en hel del vi detta laget. Kanske skulle anordna en garageloppis.
Nu får det bli kaffe som vanligt innan dagen kör igång. Ha det så bra på er.
Ser inte färgen så bra men den är rosa.

fredag 10 juli 2015

Skogens skafferi

Igår blev det en tur ut i skogen för att kolla efter blåbär. Efter lite letade så hittade vi lite blåbär. Så blev några askar att frysa in och ha till filen eller yoghurten i vinter. När jag gick där i skogen så tänkte jag på vad mycket som växer i skogen som man inte tar till vara på egentligen. Är mycket bär som ingen plockar och massa svamp som bara ruttnar bort.
Just svamp är jag ingen hejare på brukar bara plocka kantareller. Men bär brukar jag plocka de mesta sorterna. Blåbär, lingon, hallon och smultron. Har en dröm att hitta så mycket smultron så jag kan koka smultronsaft.
Ska noga ladda upp frysen med bär till vintern för köpa blåbär i vinter brukar kosta rätt så mycket. Fast då är ju de färska men ska man ha dem i filen så spelar det ju ingen roll de är frysta.
Annars blev väl gårdagen inte riktigt som man hade tänkt sig den. Hann med en tur ut i verkstaden för att måla byrån för sista gången trodde jag men det får bli en omgång till på den. För det lyste igenom den gamla färgen.
Men mitt fönsterprojekt hanns inte med men så här det när man har semester man tar dagen som den kommer.
Idag är det också en sådan där tråkig dag om man tittar ut vädermässigt. Så får se vad dagen ger.
Man har ju lite projekt för dessa regn dagarna om man säger så.
Men som vanligt så blir det kaffe först fast inte ute på altanen denna gången får bli inne vid köksbordet.

torsdag 9 juli 2015

Jordgubbssaft

Igår så tog vi hand om alla jordgubbar vi plockade. Det blev att testa saft Majan. Så nu vet man hur den funkar är riktigt smidigt att koka saft på detta viset.
Gjorde saften med Stevia istället för vanligt socker. Blev helt okej tycker jag. Vill man ha den sötare så tar man lite mer Stevia.
Receptet vi hade var 4kg jordgubbar och 200gram Stevia. Finns nog tusen andra recept på jordgubbssaft. Men detta tycker jag var enkelt och bra och kör man med vanligt socker så blir det 4kg jordgubbar och 400gram socker.
Idag är vädret lite bättre det regnar inte i alla fall inte än ska väl tilläggas ser lite molnigt ut.
Dagens agenda är att slipa lite fönster så man kan grunda det. Sedan fortsätter vi nog i verkstaden med vårat projekt anslagstavlan.
Igår kväll så var vi ute och plockade dessa jäkla mördarsniglarna och vi satte nog nytt rekord fick ihop över 200 stycken.
Jag hatar dessa jäkla sniglarna vad har de för uppgift i naturen mer än att förstöra för alla odlare.
Nä jag vill inte ha dem.
Nu blir det att ta på sig sina arbetsbyxor så man kan börja med sina uppgifter man har tänkt få gjorda idag. Så ha det så bra på er så hörs vi senare.

onsdag 8 juli 2015

Jordgubbsplockning!

Idag vaknar man upp till droppet på fönsterblecket och tittar man ut så är det molnigt och inte alls roligt väder. Så idag får det bli inne aktiviteter för ut vill man knappt gå.
Igår tog vi oss en tur till jordgubbslandet. Finns här i närheten självplockning av jordgubbar så vi tog våra hinkar och begav oss dit. Det fanns gott om jordgubbar så två tio liters hinkar blev fulla fort. Tog oss ungefär en timme.
Så nu ska vi testa saftmajan jag köpte på loppis här om dagen och få hemgjord jordgubbssaft.
Igår började vi även på projektet med tavelramen jag pratade om. Blev en början med att måla lite hönsnät som ska sitta i mitten. Nu undrar ni så klart vad det ska bli för någonting. Jo det ska jag berätta det ska bli en anslagstavla.
Så idag får vi väl fortsätta med detta projektet är ju en perfekt dag till att vara i verkstaden och greja.
Började även lite med att spackla fönsterbrädan i sovrummet så jag kan måla fönstret där nu när det blir fint väder igen.
Fick även hem mitt avkalkningsmedel till min kapselmaskin. Gick riktigt snabbt att få det kan jag säga. Så idag när jag sitter här och dricker mitt kaffe så är det riktigt go kaffe från Löfbergs.
Hoppas ni har bättre väder än vad jag har här. Ha det gott så hörs vi.
Små klädnypor som målats på ena sidan.

Ser ni ungefär hur det kommer bli.

Dags att måla lite

tisdag 7 juli 2015

Västervik

Igår var vädret lite sämre här på morgonen så vi bestämde oss för en tur in till Västervik. Tog oss dit med smalspårsjärnvägen genom att åka i en skumpig rälsbuss. Den här turen är faktiskt riktigt fin då den går längs flera sjöar på vägen. Sedan gynnar man ju den ideella föreningen som driver järnvägen.
I Västervik så märks det att det är sommar för det är fullt med folk. När jag var där i våras så var det nästan helt dött.
Det blev lite lunch och gå och kolla lite på stan för våran del. Tog oss en glass nere vid hamnen och satt och kollade båtar.
Var även inne i en loppis eller jag vill nog hellre kalla det antikvitetsaffär då det mest var gamla saker till riktigt dyra priser.
Han tjänade nog bra för det stod en fet Porsche parkerad på innegården. Kanske inte rätt ställe att ha den parkerad eller vad tycker ni.
Idag är det fint väder men det blåser rätt mycket så vi får se vad vi hittar på här idag. Skulle väl försöka börja med ett litet projekt. Men vi får se vad som händer.
Nu blir det vanliga nämligen kaffe på altanen.




söndag 5 juli 2015

Bröllop!

Ännu en fin och solig dag ser det ut att bli när man kollar ut genom fönstret. Så det blir att ta det lugnt idag. Lägga sig i poolen kanske.
Igår var man och jobbade lite på ett bröllop fast man har semester. Man är lite knäpp egentligen men jag har ju inte jobbat på länge nu så det var riktigt roligt. Fixade till en Italiensk buffe med lite parmaskinka, salami, mozzarella, kyckling m.m. Det var populärt bland gästerna så man får vara nöjd.
Jag avundas de inte av att vara finklädd och sitta inne i en lokal med massor av folk. För det var grymt varmt där inne och då var jag bara inne en kort stund.
När jag tänker efter så har jag jobbat på en hel del bröllop genom åren nu. Tror inget har varit det andra likt. Finns de där det ska vara jättefint och allt ska vara så noga med tider och allt. Sedan finns det de där de tar allt med en klackspark bara de får ha en rolig fest känns det som.
Har nog kört allt från 8 rätters till en enkel buffe i trädgården och ska jag vara ärlig så tror jag de som hade festen i trädgården hade det roligast.
Man behöver nog inte krångla till för att få en bra fest det enkla är också bra på sitt sätt.
Här hemma ska vi nog ha en liten egen fest idag med lite grillspett och potatisgratäng ute på altanen. Får göra så när lördagskvällen försvann på grund av arbete.

Men först blir det vanliga en kopp kaffe. Ha det så skönt i sommarvärmen mina vänner.

lördag 4 juli 2015

Pool!

Vilken varm dag det var igår tror det var runt 30grader hela dagen. Så det blev en tur till badet för att svalka sig lite. Så nu har man tagit årets första dopp. Får hoppas värmen håller i sig ett par dagar till så det blir fler.
Blev även lite kaffe på altanen med min syster, mamma och pappa. Det är tur man har markisen på altanen för annars skulle man inte kunna sitta där. Det riktigt bränner under fötterna när man går på trallgolvet.
Fick även en stor uppblåsbar pool av min mamma som vi fixade med i går kväll. Kan säga att den tar ett tag att fylla med vatten tror vi fyllde i 3 timmar. Men ändå så känns det som det skulle kunna gå i mer vatten då den blivit lite sned. Vet inte riktigt hur man ska fixa till det nu när det är massa vatten i den. Den kanske rättar till sig när man börjar bada i den. Ska vi bara vänta på att vattnet ska värmas upp lite av solen.
Idag blir det lite jobb med att fixa till mat för ett bröllop. Några timmars jobb med att fixa en buffe och sedan ta hand om disken. Kommer nog gå bra det med.
Nu får det bli lite kaffe på altanen. Tänkt på detta med mitt kaffe jag avslutar alltid med detta känns det som. Skulle ju ha en sponsor för mitt kaffe. Jag dricker Löfbergs så ni vet just nu vanligt brygg då jag måste fixa till avkalkning till min kapselmaskin. Men snart så kör vi kaffe från Löfbergs kapselmaskin igen. Saknar en riktigt god cappucino från den med riktigt fint mjölkskum på.
Nog om mitt kaffe nu kör vi igång dagen ha det bra mina kära vänner.

fredag 3 juli 2015

Hemma igen efter en tur!

Sitter man hemma vid köksbordet och äter frukost igen då efter ännu en tur till västkusten. Nu kan man säga att vi har sommar ordentligt. Igår när vi åkte hemåt så var det 30grader ute. Blev några raster på vägen för att fylla på vatten och annat.
Men nu är man hemma ett tag till innan det är dags igen. Här hemma blommar det för fullt i trädgården.
Idag får vi se vad som händer inget bestämt mer än att min syster kommer och hälsar på. Kanske får bli en tur till badet.
När jag var iväg så hittade jag lite fynd på loppis bland annat en saftmaja för att koka saft i. Den fick jag för bara 40kr. Sedan hittade vi en gammal tavelram som vi ska göra en sak av. Är lite hemligt ännu men jag kommer lägga upp bilder senare vad som händer med den så följ här så får ni veta.
Fick även hem mina grejor från Panduro så nu kan jag börja med detta också. Ska se om jag kan göra korgar till jul som jag ska sätta julblommor i. Tagit hem en på prov som jag ska måla för att se om det blir bra.
Ännu en grej som ni får följa här på bloggen så ni har mycket att se fram mot här.
Igår stannade vi till vid IKEA och gick och kollade lite och jag hittade en sådan snygg lampa som skulle passa så fint i mitt ena rum. Så den är tillagd på önskelistan nu. Hittade också ett par mattor som jag har tänkt köpa flera gånger men aldrig blivit av men nu så slog jag till och tjänade 60kr då de nu var på rea. Ibland lönar det sig att vara lite velig.
Nu får det bli lite kaffe i solen på altanen hoppas ni har det lika fint som jag. Ha det bra på er.
Coola lampan som går att fälla ihop till en boll eller ha så här.

Blommar fint i trädgården nu.