torsdag 13 augusti 2015

Vilodag från bloggen!

Igår blev det en vilodag här från bloggen som ni kanske märkte. Kände jag inte hade så stor lust att skriva något. Gjorde väl inte så mycket igår över huvud taget skulle jag vilja påstå.
Jag ska ju snart börja jobba igen då semestern är slut. Känns som jag skulle behöva några flera veckors semester för att hinna med allt man tänkt få gjort.
Men som vanligt så kör jag igång massa projekt  sista veckan innan jobb. Får sätta fart direkt när jag kommer hem nästa gång.
Har ju min gång att fixa till sedan mitt sovrum som ska tapetseras och målas. Ja ni hör två projekt på en gång.
Fast som tur är så är det  ett ute projekt och ett inne projekt. Så vid dåligt väder blir det tapeter och vid fint väder blir det mark-sten.
Jag har garderat mig kan man säga med andra ord. Måste bara ta tag i detta med tapet till sovrummet så jag kan komma vidare. Har lite tankar om vilken sorts tapet jag ska ha nu ska jag bara ta mig till en affär också.
Nu får det bli lite kaffe innan man packar ihop lite saker. Så ha det så bra på er.

tisdag 11 augusti 2015

Speedwayderby!

Igår var en riktigt fin dag med sol igen. Är ju tur att solen kommer något på denna semestern. Fast jag kan ju hoppas på fint höstväder på mina lediga dagar om det ska vara så.
Igår blev det lite mer inköp av mark-sten så nu har jag nästan så jag klarar gången.
Kan säga att bilen blev fullastad igår med sten det är tungt.
Sedan bar det iväg till Målilla och kolla in ett smålandsderby mellan Vetlanda och Dackarna. Det var grymt mycket folk fick sitta i kö in till banan tror aldrig jag har gjort det och jag har varit på många speedwaymatcher i mina dar.
Det var över 6000personer i lilla Målilla som det bor cirka 1600personer tror jag. Det är en härlig känsla att se så mycket folk runt speedwaybanan. Blir en riktig härlig stämning där alla är glada över att se bra speedway.
Lite roligt är det när man tänker efter vilken skillnad det är på derby och derby. Var ju även ett derby i Stockholm igår mellan AIK-Djurgården. Vet inte hur mycket poliser och bråk det var där men.
Tror aldrig jag har läst någonstans att det har varit bråk på en motortävling fast det har varit massor av folk. Folk är där för att titta på bra tävlingar och man applåderar när borta lagets förare kör bra också.
Men inom fotbollen så ska det hånas och kastas skit över bortalagets spelare. Sedan lite bråk mellan det så skattepengarna går åt till ett hundratal poliser vid varje match.
Nä tackar vet jag motorsportens familj vi håller ihop fast vi håller på olika lag.
Idag så ser vädret lite sämre ut har nog regnat tidigt på morgonen här för det var blött på altanen.
Ska väl se om jag ska måla mitt fönster för sista gången.
Men först som alltid lite kaffe och får väl intaga det inne ser det ut som eftersom solen lyser med sin frånvaro.
Kö in till speedwaybanan började tidigt!
 

måndag 10 augusti 2015

Marksten på gång!

Igår var det riktigt fint väder så det blev lite jobb ute i trädgården. Tog tag i min gång upp till huset på framsidan. Blev att flytta lite växter som de planterat där bland annat tre stycken lavendelbuskar.
Hoppas de tål att bli flyttade på till baksidan satte dem längs med min sten mur jag har där.
Annars blev det att ta bort kantsten stora tunga saker. Så det kändes i ryggen sedan på kvällen kan jag säga.
Idag blir det nog en tur för att inhandla mer mark-sten det jag har samlat på mig räcker nog inte riktigt. Lite stenmjöl med så ogräset håller sig borta sedan.
Tyckte jag fick till rubriken till detta inlägget mark-sten på gång. Den var väl lite rolig?
Vad händer annars idag då, jo det är derby i speedway. Mitt Dackarna kör mot Vetlanda en match som har skjutits upp två gånger redan på grund av dåligt väder. Men ikväll ser det ut att bli kanonväder. Får se om vi åker dit och kollar.
Kan nog bli riktigt mycket folk och bra speedway så ni som är här i krokarna passa på att se en bra speedwaymatch på en kanonfin arena.
Nu blir det att fixa till sig lite för att börja dagen så ha det så bra på er där ute.
Gången innan får man väl säga annan bild kommer senare



Kantstenen

Lavendelbuskarna lite dålig bild men ni ser hur det blev i alla fall

söndag 9 augusti 2015

Kryssning!

Då var man hemma efter några dagar på resande fot så att säga. Blev en rolig och trevlig kryssning med "min båt" eller vad man ska säga. Kan säga att det kändes konstigt att resa med som gäst för en gångs skull. Men trevligt att kunna sitta i lugn och ro och äta gott. Sedan fick man ju visa runt sina gäster man hade med sig hur det är ombord.
Sedan efter båtresan blev det en natt på hotell och vilket fint hotell vi bodde på. Ligger vid hamnen med havsutsikt och 17 våningar högt så ni kan tänka er att man hade utsikt.
Riktigt bra hotell och inte så dyrt heller så vill starkt rekommendera det Scandic Adriane heter det.
Sedan bar det väg hem igen med tåg vilket jag börjar gilla mer och mer att åka.
Idag blir det väl lite målning på programmet.
Är fint väder så blir nog målning av lite trädgårdsmöbler i solen. Inte helt fel att sitta ute på gräsmattan och måla.
Men först blir det Löfbergs kaffe som vanligt tror jag intar det på altanen i solen. Får ju passa på medan den fortfarande visar sig. Har det så bra på er.





onsdag 5 augusti 2015

Åska!

I morse vaknade man tidigt av en stor smäll. Det var ett åskoväder som drog fram här så det slog säkert ner någostans i närheten för min jordfelsbrytare löste ut.
Detta med åska är lite otäckt för det är sådana krafter som släpps lös. Man vet inte riktigt vad som kan hända.
Men nu verkar åskovädret dragit förbi i alla fall och det är bara mulet. Får väl se om solen kommer fram igen.
Igår var man och handlade lite sten till framsidan så nu kan man fixa till den tråkiga gången upp till huset.
Annars så gjorde man inte så mycket igår mer än att sitta i solen på altanen och läsa. Skönt det med att bara sitta och slappa.
Idag blir det lite tvättning och städning tror jag eller tror jag vet att det blir det.
Ska ju ut på resa imorgon och inte vilken resa som helst utan ska åka på kryssning med "min båt".
Tar man inte med sig jobbet hem så åker man dit. Gör det mest för mina barn som vill se den och sedan blir det ju skönt att få se den från andra sidan så att säga.
Få äta lite gott utan att behöva tänka på jobb är ju inte så dumt. Sedan ska man ju inte glömma den fina hotellfrukosten.
Så får se om jag hinner göra några inlägg de närmaste dagarna då man är på resa. Annars så får det bli efter resan och ska försöka ta lite bilder också.
Nu får det bli lite kaffe innan jag kör igång här hemma så ha det bra på er.

tisdag 4 augusti 2015

Häckklippning!

Var en riktigt fin dag igår med solsken hela dagen. Så jag hoppade detta med att måla fönster utan det blev klippning av häck istället. Blev till att klippa med sekatören då jag sålde iväg min häcksax. Fast tror inte det hade gått att klippa med häcksaxen för det är rätt så grova grenar på denna sorten som jag har.
Tror jag börjar få till den så som jag vill ha den nu. Ska man bara fixa till resten av framsidan så det se bra ut. Just nu ser det väldigt vildvuxet ut och ingen ordning alls. Men skam den som ger sig snart så blir det ordning där med.
Igår fick jag sålt ett av mina soffbord och tjänade en hacka på det utan egentligen ha gjort något annat än att ha torkat av det. Mer sådant tack säger jag.
Har ju lite mer grejor att lägga ut till försäljning.
Vad ska sker här hos husfixaren idag då? Ja inget planerat mer än att fylla på i kylskåpet lite grann.
Man tar ju dagen som den kommer som sagt var. Ser ut att bli en vacker dag idag också så det verkar som vi får lite sommar i alla fall.
Lägger ut lite bilder på min fönstermålning innan jag hade grundmålat var detta. Underarbetet klart med andra ord. Det som är det tråkigaste att göra men ack så viktigt för ett bra slut resultat.
Nu får det bli en kopp kaffe på altanen så skål på er.

måndag 3 augusti 2015

Fint väder!

Dagens väder ser ut att bli jättebra när man nu tittar ut från köksfönstret. Så man får passa på att vara ute idag med andra ord.
Detta med vädret är ju en återkommande sak för oss här i Sverige. Man undrar ju om det pratas väder i andra länder så som det pratas här i Sverige.
Man kan ju tänka sig hur det låter i andra länder t.ex. Grekland "å nu är det sol igen ska det aldrig regna". Fast jag vet inte de kanske inte gnäller över vädret.
Igår hann jag med att grundmåla mitt fönster i sovrummet så nu ska det bara målas två gånger sedan är det klart.
Nä nu får det bli att bege sig ut i solen och inte sitta här framför datorn så ha det bra så hörs vi av senare.

söndag 2 augusti 2015

Motorns dag!

God morgon på er eller ska kanske säga god förmidag. Ser även idag ut att bli en fin dag när man sitter här vid köksbordet och dricker sitt kaffe.
Men det får bli lite målande av fönster idag skulle jag tro fast det är fint väder. Vill ju börja med de roliga sakerna i sovrummet så som att sätta upp tapet och så.
Igår blev det som sagt en tur ner till Målilla för att gå på Motorns dag som hembygdsföreningen anordnar varje år. Det är roligt att se alla gamla maskiner och motorer. Även se hur de jobbade förr vilket slit det måste varit med allt. När man tittar på detta så blir manbara mer imponerad av alla stora byggnader som finns överallt som har byggts med dessa maskiner.
Det är otroligt egentligen att de klarade av detta på den tiden.
Blev även en snabb tur på loppisen men där hittade man inte något av intresse. Men såg en rolig sak nämligen två par stolar som de bara hade klätt om sitsen på som de skulle ha 1000kr för. Ett utlöst pris i mina öron. Kan man få så mycket så skulle man inte göra annat än att klä om stolar.
Nu får man ta en påtår innan man kör igång dagen på allvar. 

lördag 1 augusti 2015

Fönsterfix

Gårdagen blev riktigt fin om man ser till det vädermässigt. Tror inte det kom en droppe regn vilket är en framgång om man tittar på de senaste dagarna.
Var gör man då denna första dagen det inte regnar? jo slippar fönster inne. Ja ibland är man inte klok i huvudet. Men mitt arbete fortsätter med att fixa till mitt hus. Har ju börjat med att fixa till alla fönster och dörrar inne så det är bara att köra vidare. Det kommer bli jäkligt snyggt när det är färdigt.
Måste hitta en tapet till detta sovrumet nu så man kan fortsätta på den biten också. Få bli en tur till byggvaruhuset någon dag nu på semestern.
Idag så är det riktigt fint väder solen skiner och det är rätt så varmt ute. Får se om man tar sig en tur till Målilla idag det är ju Motorns dag där i hembygdsparken. Kan vara intressant att titta vad de har att visa upp för någonting.
Kan man ju även ta en tur på loppisen som är där på fältet brukar vara fullt upp med folk som säljer grejor.
Men först lite go kaffe som alltid vi hörs senare.