onsdag 30 september 2015

Godnatt!

För en gångs skull så skriver jag ett inlägg innan jag går och lägger mig. Skrev ju idag att jag skulle köra igång med mina projekt idag. Kan säga att det började som det alltid börjar på ledigheten med att jag tog det lugnt.
Fattar inte varför det ska vara så svårt att köra igång efter man har jobbat men man är väl så utarbetad kan jag tro. Fick i alla fall tvättat all min tvätt är ju något i alla fall.
Imorgon blir det en tidig morgon då jag ska åka in med bilen till verkstaden och fixa till så den går jämnt igen. En dyr affär så jag hoppas verkligen att det bara är det som de sagt. För är det mer så vet i tusan.
Bara för jag ska göra av med pengar så ska ni få spara pengar. Jag kommer ge er en kupong på vidaXL.se. som ger er 10% på fåtöljer hos dem. Skriv in CRS15 så får ni rabatten.
http://track.double.net/click/?channel=52292&coupon=466

Mycket som hänt!

Åter igen har jag inte skrivit på ett tag och som vanligt är det mitt jobb som ställer till det när man ska hålla bloggen uppdaterad. Är alltid svårt att få till inlägg när man är ombord och jobbar.
Men nu ska jag försöka uppdatera er om de senaste dagarna.
Detta arbetspasset var inte likt de andra kan jag säga. Började redan andra dagen på passet med att vi låg stilla i Åbo för en servicedag. Dessa dagarna är det inte mycket som fungerar som det brukar. Strömmen bryts ibland och vattnet försvinner. Sedan det ända man gör är att städa köket så ni kan ju tänka er hur det är när vattnet eller strömmen försvinner.
Sedan började vi åka som vanligt igen i ungefär en vecka innan det var för en ny dag i Åbo hamn då vi skulle byta tidtabell. Eftersom systerfartyget skulle in på varv så skulle vi byta tidtabell och avgå från Åbo på kvällen istället för morgon.
Denna dagen så jobbade man lite på förmiddagen sedan passade man på att ta en tur i land. Det hör ju inte till vanligheterna att man går i land på finska sidan. Blev en tur ner till stan för en kaffe.
Åbo är en fin stad påminner lite om Trollhättan då de också har en kanal som går igenom staden.
Var längesedan jag var på finsk mark förr åkte man ju dit varje sommar och besökte farmor och farfar och resten av släkten.
Nu tror ni säkert att detta var sista dagen vi låg stilla men tji fick ni för det blev en dag till. Fast denna gången var det inte planerat.
En kväll när vi skulle avgå så fick vi tekniska problem så då blev vi liggande igen.
Så tre liggedagar på ett pass undra om man får uppleva det igen.
Nu är man i alla fall hemma igen och få sitta och äta frukost vid sitt egna köksfönster och istället för att ha en utsikt av kobbar och skär så får man se när grannarna skrapar rutorna för att åka till jobbet.
Jag ska försöka köra igång med mina alla projekt jag har med en gång denna gången så jag hinner undan med lite av allt.
Så vi hörs av vid ett annat tillfälle.
Bild på en av Viking lines fartyg

Åbo

Systerfartygen för mot för i Åbo hamn

söndag 13 september 2015

Tröttsam söndag!

En sådan där tröttsam söndag igen då och extra tröttsam dagen innan man åker och jobbar.
Man riktigt känner hur ledigheten tar slut. Är som jag sagt för tur man inte jobbar som vanligt folk. Då skulle man ju ha dessa söndagar fler gånger. Så något gott att jobba på sjön finns det.
Idag har jag inte gjort så mycket. Packat lite och plockat undan lite ute i trädgården.
Min pool fick en plats i garaget. Var inte världens lättaste att vika ihop den själv kan jag säga.
Men nu är den inne i alla fall.
Tänkte på en sak idag när jag gick och plockade lite i trädgården. Ska nog skriva ner en lista vad jag ska göra på min nästa ledighet så man kör igång direkt när man kommer hem. Känns annars att man skjuter upp allt man ska hinna med.
Har lite grejer att styra med när jag kommer hem. Måste få alla mina möbler färdiga som jag ska sälja undan. Sedan har jag två saker som jag ska måla som ska bli presenter som jag också måste ta tag i.
Blir nog en lång lista om jag får gissa.
Men måste få undan lite grejer nu för det börjar bli lite oordning här just nu. Har en förmåga att ta på mig lite för mycket grejor på en gång. Men snart så blir det nog bra.
Nu får det bli lite kvällsmat här innan man går och lägger sig. Så ha det bra på er där ute.

lördag 12 september 2015

Lördag

Då var det lördag igen då, tiden står inte stilla direkt. Som vanligt så går den fort när man har saker man vill få gjort. Men känns ändå att man har hunnit med rätt mycket de senaste dagarna som man hade planerat att få gjort.
Men man blir lite lat emellanåt när man jobbar så som jag gör. Man tänker jag är ju ledig i flera dagar till så jag hinner göra det senare.
Men tiden går som sagt väldigt fort och nu är det dags att börja packa resväskan igen för ännu en tur ut på havet.
Får man se hur det är ombord på detta passet när semestertiderna har tagit slut och livet har återgått till det normala för alla. Brukar vara en lite lugnare tid nu innan alla specialkryssningar tar vid.
Då är det full fart hela tiden ena dagen rock och andra dagen är litteraturfolk som kryssar. Då får man veta att man lever.
Idag tror jag det blir en lugn dag med lite läsning känner inte för att göra så mycket alls om jag ska vara ärlig.
Blir att kolla lite speedway ikväll då det är GP-tävling igen denna gång från Slovenien. Får hoppas det blir en bra tävling utan massa olyckor och annat.
Nu så blir det en ny kopp kaffe och krypa upp med boken i soffan. Ha det bra på er.

torsdag 10 september 2015

Kalmarutflykt!

Skrev inget inlägg igår kom jag på. Men kommer ett nu istället. Igår blev det en spontantur till Kalmar. Var ju fint väder och allt så va lite skoj att gå på stan och kolla lite. Kollade även in lite gamla domäner så att säga. Gick ju skola där en gång i tiden och mycket hade ändrat sig.
Verkar vara en stad på uppgång för det byggs någon kopiöst där.
Passade även på att gå lite i byggvaruhus vilket alltid är roligt för att få nya tips.
Man hittar alltid något som är snyggt.
Vad man ska hitta på idag vet jag inte men det löser sig väl det med. Skulle ju klippa gräset men är inte så roligt men måste göras.
Ska även ta bort det sista av det som blev över när jag gjorde gången på framsidan. Hittade ju lite tegelpannor som sagt var.
Så det finns ju alltid lite att fixa med. Men först lite kaffe naturligtvis ha det bra så hörs vi.
En bild hur gången blev.

tisdag 8 september 2015

Morgonkaffe

Har ju nästan alltid avslutat mina blogginlägg med att jag ska ta en kopp kaffe så tänkte göra tvärt om för en gångs skull. Jag börjar med en kopp kaffe nu när jag skriver här.
Blir en kopp ekologiskt Löfbergskaffe denna morgonen eller morgon och morgon är ju förmiddag.
Blir nog en tur till bygghandeln och köpa de sista stenarna till gången saknas ju som sagt cirka 40 stycken. Ska även kolla efter en vinkelslip för jag kommer behöva en sådan för att kapa de sista stenarna.
Ser ut att bli en fin dag idag också är nästan så man skulle ta en tur skogen också om man hinner. Har ju tyvärr inte fått mina lingon sålda än så. Men får behålla dem själv och koka lingondricka på dem.
Nä nu får det bli dags att börja dagen och inte sitta här och dricka kaffe hela dagen. Ha det så bra på er så hörs vi senare.

måndag 7 september 2015

Marksten

Idag var man uppe med tuppen för att åka till bilverkstaden med bilen. Har haft lite strul med den och då motorlampan började lysa så var det bara att boka tid för felsökning.
Men det roliga var att lampan slocknade och bilen gick hur bra som helst nu när jag skulle åka till verkstaden. Men de gjorde en felsökning på den och tydligen var spjällhuset kasst så det måste bytas ut. En dyr historia tyvärr som alltid när det gäller bilar. Så nu är det inbokad en tid för detta också på nästa ledighet.
Idag började jag på min gång upp mot huset. Så nu har jag lagt ut alla mark stenen jag hade samlat på mig i garaget. Men som jag hade räknat ut så saknar jag ungefär 45 stenar så får bli en tur att inhandla dessa. Men riktigt roligt att göra detta jobbet när man gjort klart allt underarbete. Bara lägga ett stort puzzel ungefär.
Ska väl fortsätta med sovrummet också lite men man vill ju helst vara ute nu när vädret är så bra. Man får passa på de få dagarna som solen visar sig.
Men nu blir det lite kvällsmat innan sängen kallar på mig. Så god natt på er där ute.


söndag 6 september 2015

Regnsöndag!

Söndag och man vaknar till världens värsta regnoväder. Har bara lust att dra täcket över huvudet igen och sova vidare. Men bestämde mig för att gå upp ur sängen i alla fall.
Har lite att styra med så man har inte tid att ligga kvar i sängen hur gärna man än vill.
Var ute en runda i skogen igen och plockade lingon igår innan det började regna. Blev ungefär 10 liter till. Som jag ska rensa idag och paketera i påsar. Lägger väl ut dem med på loppissidan så får jag se om jag får sålt dem. Annars är det bara att behålla dem och koka sylt eller lingondricka på dem.
Lättförtjänta pengar om man få sålt dem för det finns så gott om lingon i skogen i år. Tar ungefär 2 timmar att plocka 10-12 liter.
Idag kanske man skulle fortsätta med sovrummet nu när man har allt till väggen som ska tapetseras.
Har dock inte bestämt hur jag ska gör med garderoberna på andra sidan väggen.
Men det löser sig väl det med så småningom.

lördag 5 september 2015

Skogens röda guld

Lördag igen då tiden går fort när man har roligt eller vad är det man säger? Igår blev det en tur ut i skogen för att kolla in om det fanns några lingon. Det fanns det kan jag säga rätt gott om dem dessutom. Plockade 12liter är riktigt roligt att plocka när det finns så mycket bär. Får nog bli en tur ut idag med om det inte regnar. Regnade tidigt på morgonen idag så får se hur vädret urartar sig.
Är skönt att gå i skogen och plocka bär bara höra fåglarna och vinden vina i träden.
Det roligaste med lingon var när jag rensat dem så la jag ut dem till försäljning på en loppissida på Facebook. tänkte se om det var någon som var intresserad och fick dem sålda på 30min. Så det verkar vara eftertraktat med lingon trots att vi har skogen precis runt knuten.
Tog en tur till Färgaffären också igår för att införskaffa easyup till väggen så jag slipper spackla. Jag använde det i det förra rummet jag gjorde iordning. För er som inte vet vad easyup är så är det en tapet som jämnar till underlaget innan man tapetserar. Riktigt bra om man vill slippa slipa efter spackling.
Vad gjorde jag mer? Jo jag fortsatte på min gång upp till huset. Ett jäkla grävande blev det på detta projektet mer än jag hade räknat med. De har ju fyllt ur med gamla tegelpannor så när man ska jämna till underlaget för mark stenen så hittar man nya bitar av tegelpannor hela tiden.
Är ett riktigt irritationsmoment när man hela tiden stöter på dessa. Men skam den som ger sig blir bra när det blir färdigt.
Nu skiner solen här så det verkar bli en fin dag idag också. Dags för lite kaffe och morgontidningen som man nu för tiden läser på nätet. Så man får inte spilla kaffet i datorn.
Ha det så bra på er där ute.




Rensat och klart.
 

torsdag 3 september 2015

Comeback!

Åter igen har man glömt att skriva på bloggen eller glömt och glömt inte hunnit med kan man väl säga med andra ord. Men nu gör jag comeback.
Har varit på jobb igen efter semester och annan ledighet och denna gång jobbade jag ett helt pass.
Har lugnat ner sig betydligt med passagerare är bara på helgerna det är toppar. Så man får planera sina förberedelser så man inte har för mycket över efter helgerna.
Denna gången jobbade jag med förrätt- och dessertbordet ute i grillen. Är en helt ok station lite samma sak hela tiden men det är det på de flesta stationer så det är skitsamma.
Man sköter sig själv och behöver inte tänka så mycket på andra.
Här hemma i huset var det väl som vanligt när man kommer hem. Gräset har växt men inte så mycket som jag trodde dock. Men blir på med arbetsbyxorna och ut och greja.
Har ju min gång att fixa till just nu är det ett dike fram till dörren. Man får passa på nu när det är fint väder.
Har även hittat tapeter till mitt ena sovrum så nu kan jag även köra igång med detta projektet. Det är ju detta med underarbetet jag tänkte på i första hand. Det tråkigaste jobbet med detta att renovera men ack så viktigt.
Ska fixa bilder på tapeten till er så ni får se vilken det blev. Blev inga blommor som jag tänkt från början. Får bli i ett annat rum i så fall.
Nu får det bli lite kaffe innan man går ut i trädgården. Vad jag har saknat min kaffemaskin fattar inte hur jag klarade mig utan den förut. Så tack ni som gav mig den i present.
Grillhouse

Förrättsbord med 4 olika sallader

Förrättsbord med fisk

Dessertbord med mycket godsaker