tisdag 27 oktober 2015

Hemgångsdagen!

Ja då har man avslutat detta passet ombord på M/S Galaxy och som vanligt är detta med hemgångsdag något speciellt. Spelar ingen roll om man har jobbat 1 vecka eller 2veckor. Jag kan bara tänka mig hur de sjömän som ligger ute i månader. De måste ju älska denna dagen ännu mer.
Detta passet har varit riktigt jobbigt med höstlov och specialkryssningar så man har fått göra jobbat för lönen kan jag säga.
Ena kvällen sålde vi rekord i grillen och då är vi 4 personer som jobbar där. Detta ska man jämföra med alla de som servar gästerna buffen. Vi slog dem med hästlängder. Så jag är stolt att jobba med de som var i grillen detta passet.
Sedan kan man säkert göra allt till det bättre med lite mer backup. Men man vet aldrig hur kvällarna blir så man vill ju ligga på så litet lager som möjligt. Är en svår avvägning detta med prepp inför service.
Resan hem gick även denna gången med tåg och gick galant trots nattåg. Så fick bli en tupplur på förmiddagen här idag.
Nu är det dags att packa om väskorna för nu tar jag höstlov med mina barn. Får man se vad som händer då men det brukar bli roliga dagar.
Nu får jag ordna till mig lite mat är slut på att komma till dukat bord som man gör ombord på båten. Utan nu får man göra sin egna mat.

Våran nya landgång sett från däck 10 på Galaxy. Det är långt att gå när man går av.

Lite roligt måste man ha också. Ett glaserat rotfruktsberg. 

Min arbetsplats detta passet efter service.

Nässjö station kl. 5 i morse när jag byte till buss.


tisdag 20 oktober 2015

Lugna dagar

Det går sin gilla gång här ombord just nu. Har några lugna dagar framöver innan det blir helg igen. Denna gång är det specialkryssning på torsdag och fredag. Sedan har vi en lönehelg framför oss också och det vet ni ju hur dessa är. Så man avslutar detta passet på maxfart kan jag säga.
Idag har man städat lite i köket då vi haft så mycket de senaste dagarna så har det blivit lite skitigt.
Jag bakade lite idag också, det blev morotsmuffins som jag har på menyn. Nu får det bli lite tv och lite smörgåsar innan sängen hägrar.
Imorgon börjar dagen med en säkerhetsövning.
Så man får inte försova sig. Ha det bra och godnatt på er.

fredag 16 oktober 2015

Fredagsmys

Ja ikväll har väl alla haft fredagsmys kan jag tänka mig. Mitt mys blev en kväll i grillen med full fart. Var väl rätt lugnt på min kalla station men för mina kollegor på varma sidan var desto mera. Fast det gick rätt bra för dem fast det var så mycket.
Nu har man bara en fredagskväll kvar på detta passet. Men jag har två specialkryssningar kvar med 2000personer på varje. Det kan ju bli spännande att se hur det går.
Nu får det bli att fixa till lite käk och ta lite mys i hytten. Får hoppas på att det går en bra film eller nåt på tv.
Morgondagen kan ju också bli rolig med mycket folk på kryssning. Så det är bara att ladda batterierna och köra.
Godnatt på er alla där ute.

onsdag 14 oktober 2015

Grillkallskänka

Ännu en dag avklarad på detta passet.  Jag jobbar denna gången som kallskänka i grillen om jag nu inte blir flyttad. Verkar inte vara någon ordning på detta med att skriva schema det har ändrat sig flera gånger sedan jag kom i måndags.
Får väl hoppas jag blir kvar är bara jobbigt att hoppa runt.
Dagen idag har varit rätt okej. Var lite att göra på dagen då vi hade fyllehungriga gäster. Vi hade ju en specialkryssning med 112 folk. Poliser,brandkår och vårdpersonal och de kan festa de med.
Nu på kvällen var det lugnare då vi inte har så mycket passagerare ombord.
Nu får det bli kvällsmat och sedan sängen.
Ladda batterierna tills imorgon så godnatt på er där ute.

tisdag 13 oktober 2015

Mobilinlägg

Då har man varit på jobb i ett dygn. Så här kommer ett inlägg genom mobiltelefonen. Så det blir inte så långt då det är jobbigt att skriva på denna lilla skärmen.
Detta passet är jag tillbaka i grillen igen efter några pass på andra stationer. Än så länge ska jag säga för det verka kunna ändra sig när som. Har haft en rätt bra början på passet men även detta kan ändra sig.
Vi har några specialkryssningar på detta passet och då får man göra lön för mödan kan jag säga.
Nu ska jag äta lite kvällsmat och sedan blir det duschen. Jag ska försöka göra inlägg på bloggen fast jag är på jobb men det blir nog genom mobiltelefonen och då blir inläggen lite korta och utan så mycket bilder. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt hur man gör detta med bilder genom denna appen. Men jag ska forska i det så ha tålamod.  Nu får jag säga godnatt på er.

söndag 11 oktober 2015

Ingen vilodag!

Idag har man fått massor gjort fast det är söndag. Gjort färdigt rummet med färg och tapeter nu så nu ska det bara dit lite golvlister och dörrfoder.
Kan säga att tapeten var en av de bästa jag jobbat med. Riktigt bra kvalité och lätt att jobba med. Fast jag köpte den på Bauhaus så blev jag glatt överraskad att den var så bra.
Efter det så blev det lite lunch innan jag körde igång min andra sak idag. Nämligen koka lingondricka. Jag hade ju rätt mycket lingon som jag inte fick sålt denna gången så det blev att koka lite dricka av det istället. Fick 6 flaskor sammanlagt.
Nästa gång får jag koka lite lingonsylt då jag har rätt mycket lingon i frysen.
Sedan har jag slipat färdigt mitt soffbord och har betsat det idag också. Så nu hinner det torka ordentligt tills jag ska lacka det.
Så nu har man gjort sig förtjänt av lite kvällsmat efter duschen. Hoppas ni har haft en bra dag ni också.
Första våden på plats




Klart

Soffbordet betsat i mörk ek

lördag 10 oktober 2015

Helg!

Då var det lördag igen då. Idag får det bli en dag som går i städningens tecken. Måste gå igenom hela huset med dammsugaren. Är det något som jag inte tycker om så är det städning men det är med något som måste göras.
Jag får göra det fort då jag vill börja sätta upp tapeten i sovrummet. Är ju mycket roligare än att städa.
Efter det så är det inte så mycket kvar att göra i det rummet. Fixa till nya golvlister och sedan fixa bänkskivan sedan är det färdigt.
Nästa projekt är att måla färdigt alla fönster jag har kvar det är 6 stycken som ska målas vita. Får försöka hinna med så många som möjligt på nästa ledighet. Är lite jobbigare att fixa dessa när det är kallt ute dock.
Nä nu kan jag inte sitta här och skriva mer utan fram med dammsugaren så man får detta tråkiga jobbet klart. Så ha det så bra på er så återkommer jag senare.

fredag 9 oktober 2015

Måla väggar!

Då har man äntligen kunnat köra igång med det roligaste när man renoverar. Nämligen slutfinishen eller vad man ska kalla det. Började måla mina väggar idag. Var ju och köpte färg igår och även denna gången gick det i den gråa färgen. Vet inte varför det har blivit så men så blev det. Kan väl säga att det mesta jag har renoverat i huset går i varandra färgmässigt.
Detta rummet var väl inte tänkt att gå i gråa toner från början men som alltid så hittar man en snygg tapet som bestämmer resten av rummet.
Kommer bli snyggt när det är färdigt. Har lite snickeri att göra i detta rummet också. Mellan garderoberna har det satt två bänkskåp som inte har haft en skiva ovanpå sig så det måste jag fixa till en.
Så dagen har gått i färgen grått kan man säga. Nu får det bli lite lunch och sedan ut i verkstaden och slipa lite på soffbordet så jag kan betsa det.
Föresten har ni bokat in er på sängprovning än? Gör det hos Sova de hjälper er med vilken säng ni ska ha. Bara klicka på annonsen här på min blogg så kommer ni till ett formulär där ni fyller i allt. Ni behöver ju inte köpa en säng bara prova är roligt det med.


Nymålade dörren på plats.


Här ser ni där jag måste fixa en bänkskiva

Väggen till vänster ska tapeten upp vilket kommer senare.

torsdag 8 oktober 2015

Underarbete klart.

Redan torsdag känns som det inte var länge sedan jag skrev att veckan hade börjat. Tiden den bara rusar iväg.
Igår blev underarbetet klart med att sätta upp easycover tapeten i alla fall. Så nu kan man börja med den roligare delen av jobbet. Måla och sätta upp tapet.
Så det blir en tur in till färgaffären för att inhandla väggfärg. Får ta med tapeten så jag får en färg som passar nyansmässigt till tapeten. De är bra på att ta fram färg som är lika som tapeten nu för tiden.
Jag handlar nästan all min färg hos Happy Homes då jag tycker de ger bäst hjälp. Har aldrig varit några problem där.
Tur man har saker att göra inomhus idag för vädret ute idag är ingen hit. Blåsigt och kallt ser det ut att vara. Riktigt höstväder. Nästan så man skulle vilja ligga kvar i sängen idag.
På tal om sängar så har en av mina annonsörer ett erbjudande nu på just sängar.
Boka en sängprovning och få 1000kr rabatt på sängen. Du kan ju också boka en provning utan att köpa en säng. Detta gäller hos Sova så blev du intresserad så klicka på annonsen här så kommer du vidare till att boka en sängprovning hos dem.
Nu får jag göra mig iordning för att bege mig till färgaffären. Ha det så bra på er.
Ett arkeologiskt fynd för dessa är väl inte många som använder längre. 

Den blåa fulla färgen är borta

 

onsdag 7 oktober 2015

Lite allmän lagning!

Idag körde jag igång  direkt innan jag ens ätit frukost. Gjorde sånt som jag dyka upp när man är husägare. Lite allmän lagning kan man väl kalla det. Igår när jag skulle göra varma mackor så fick jag handtaget från ugnsluckan i handen. Har väl misstänkt att detta skulle hända då det låg ett nytt handtag i skåpet när jag flyttade in i huset. Men blev förvånad när jag stod där med handtaget i handen.
Så det var bara att ta fram verktygslådan och börja fixa till det nu på morgonen. Lika bra att ta tag i det med en gång.
Var inte så svårt att fixa men fick skruva loss hela framsidan så man kom åt alla skruvar. Men nu så sitter det ett nytt handtag på ugnen.
Så nu får det bli frukost innan jag kör igång med nästa sak här hemma.
Lite allmän lagning tycker jag är en bra förklaring för att fixa med det vanlig i ett hus. Finns alltid saker att göra.
Tänker lite på när man tittar på Tvprogrammet Arga snickaren och han går omkring med ägarna och räknar ut hur mycket det är att fixa. Sedan räknar ihop det i dagar. Är väl inte helt rätt uträknat då det hela tiden dyker upp nya saker att fixa.
Men det är väl detta som är tjusningen med att vara husägare om man nu gillar att fixa.
Nu blir det som sagt frukost för min del. Så ha det bra på er där ute.

tisdag 6 oktober 2015

Underarbete

Vad ska man skriva om idag då? Känns som jag inte har så mycket att skriva om just för tillfället.
Sitter vid köksbordet och dricker kaffe och ser ut över en blåsig trädgård. Ser inte ut att vara en dag som man vill gå ut i. Ska bara åka till affären och handla lite mat sedan blir det att hålla sig inomhus.
Får väl fortsätta att sätt upp easycover tapeten så det blir klart.
Sedan är det ju bara att köra igång med det roliga arbetet att sätta vanlig tapet och måla.
Ibland när man håller på med dessa underbeten så tycker man att det aldrig tar slut. Det ska skrapas och spacklas sedan ska det slipas för att man i sista stund se att det måste på mer spackel.
Fast ska man få det fint så är ju ett bra underarbete A och O.
Är ju det värsta som finns när man ser massa skavanker på det man har lagt ner tid och pengar på. Bättre att låta det ta den tid det tar med underarbetet.
Ett tips kör inte igång med för många saker på en gång. Jag brukar ta ett rum i taget. Så har man inte oordning i hela huset. För det blir lite oordning när man ska renovera. Man ska tömma rummet man ska hålla på med och det dammar.
Man har ju sett skräckexempel när man tittar på arga snickaren på TV. De har ju rivit ut hela huset en del som är med där.
Så ta det bara lugnt så brukar det gå bra med det mesta. Nu får det bli en påtår med kaffe innan jag startar min dag på allvar. Ha det så bra på er där ute.

måndag 5 oktober 2015

Ny vecka nya möjligheter!

Ny vecka med nya möjligheter. Hade tänkt att gå upp tidigt idag men det blev inte som man tänkt sig med det. Vet inte vad är men var väldigt trött redan igår eftermiddag och somnade tidigt. Kanske håller på att bli sjuk.
Nu är man uppe i alla fall får se hur dagen utvecklar sig. Om man piggnar till eller om jag kommer gå omkring som en zombie.
Vaknade av ett SMS idag som gjorde mig lite nervös det var från SJ. De ville tala om att de har problem med wifiuppkopplingen på tåget. Blev lite fundersam om jag bokat min tågbiljett till rätt datum.
Men vad jag kan se så ska jag inte åka tåg idag så det var ju lugnt.
Dagen ser ut att bli fin då man tittar ut genom köksfönstret. Solen skiner och helt vindstilla kan det bli bättre.
Kanske ska ta en dag ute i trädgården idag. Rensa undan lite för vintern. Sedan en fikastund på altanen.
Man får ta tillvara på de fina dagarna som är kvar nu innan snön kommer. Fast man kan ju fika ute i snön med.
Men då kör vi väl igång denna veckan då. Hoppas ni har det fint hos er också.

lördag 3 oktober 2015

Världsmästare!

Fick lite gjort när jag körde igång idag. Fått upp lite easycover tapet så nu rullar det på. Sedan har jag grovslipat klart mitt ena soffbord ska bara finslipa det innan det är dags att betsa och lacka det.
Får man fortsätta imorgon igen med tapeten. Det bygger på rätt bra med denna tapeten då den är bredare än vanliga tapeter. Den enda nackdelen med den är att den suger åt sig lim så man får vara rätt frikostig med lim på väggen.

Snart är den blåa fula färgen borta.



Nästan allt det vita borta på bordsskivan.
Slippandet av soffbordet går rätt bra med min nya slipmaskin. Denna är bättre till möbler då den roterar istället förr den gamla som bara vibrerade. Här finns det också en nackdel det blir så mycket slipdamm. Jag hatar slipdamm. Verkstaden ser ut som de släppt en säck med vetemjöl där.
Man får blåsa rent med tryckluften.
Sedan att man själv se ut som ett spöke när man har slipat färdigt är ju med en grej av det hela.
Nu på kvällen blev det speedway på tv:n. En riktigt bra tävling den bästa för året skulle jag vilja påstå.
Ikväll fick vi också en ny världsmästare eller ny och ny. En nygammal får man väl säga då Tai Woffinden tog sin andra titel i karriären. Var en värdig vinnare för detta året vill jag säga.
Tävlingen ikväll vanns för övrigt av Nicki Pedersen om någon nu skulle vara intresserad av det.
Nu får det bli sängen så man vaknar i skaplig tid imorgon. Så god natt på er.

Lördagsnöje!

Då var det redan lördag fasen var tiden går fort. Känns som jag inte hinner med någonting av det jag ska ha gjort.
Men igår unnade jag mig en heldag i skogen och plockade lingon. Hade med mig lite kaffe och bullar. Var en riktigt fin dag och fick ihop cirka 20liter lingon. Som nu är rensade och paketerade i påsar. La ut dem på loppissidor på facebook har redan sålt 2liter.
Idag ska jag nog fortsätta med sovrummet börja sätta upp easycover tapeten. Blev ju lite mer jobb än jag räknat med när jag började röja med garderoberna. Så detta måste jag också ta tag i.
Sedan har jag börjat slipa på ett av mina soffbord. Ja ni hör jag har så jäkla mycket grejor att fixa med.
Får köra ett riktigt race här under dagen så man är ledig till kvällen för då är det speedway igen på tv:n.
Får ju passa på att kolla nu för snart är säsongen över och en lång vinter väntar utan speedway.
Tippar att det blir avgjort ikväll vem som blir världsmästare. Tai Woffinden har ett guldläge att avgöra ikväll han behöver bara 18p så är det klart har jag för mig. Fast de som driver VM-serien vill nog inte att det avgörs för då blir sista deltävlingen i Australien meningslös.
Dags att köra igång dagens arbete så ha det så bra på er så hörs vi senare.


Fikastund i solen.

fredag 2 oktober 2015

Skogen

Blir en tur till skogen idag för att plocka bär och svamp om man hittar några. Ta med mig lite kaffe med fikabröd. Tog en tur igår när jag var på väg hem för att kolla om det fortfarande gick att plocka lingon och de var riktigt fina just nu.
Köra några liter till och se om man får sålt dem också. Bra extra inkomst ju.
Sedan får jag se om jag orkar klippa gräsmattan för sista gången i år.
Fick alla mina gamla plattor som var till gången sålda igår. skönt att bli av med den högen.
Ska man bara få möblerna sålda med som jag lagt ut. Verkar vara svårare att få de sålda.
Men över lag en bra dag igår med sålda stenar och första inkomsten här från bloggen.
Nu får det bli lite frukost innan jag ger mig av ut i skogen.

torsdag 1 oktober 2015

Första inkomsten från bloggen.

Dagen idag började tidigt för min del då jag begav mig till bilverkstaden kl.7. Så fick känslan när man jobbade iland och åkte till jobbet varje morgon. Vet inte om jag skulle stå ut med det igen. Man blir ju lite bortskämd nu när man bara tar hissen ner så är man på plats.
Men får väl se om man tar jobb i land igen.
Som sagt så fick jag bilen lagad så nu går den jämnt och fint igen.
Idag har jag även gjort lite i sovrummet bland annat tagit bort golvlisten. Så nu ska kan man snart börja underarbetet inför tapetsering och målningen.
Idag fick jag även utbetalat min första inkomst från bloggen genom mina annonser. Inte någon jättesumma men ändå lite grann. Så man får väl hoppas det fortsätter strömma in lite pengar och gärna öka lite.
Fast det beror väl på mig hur mycket jag jobbar med bloggen och uppdaterar så jag får fler läsare.
Fler läsare som använder mina annonsörer.
Hoppas ni använder kupongen jag gav er igår och missade ni den igår så kör jag en repris idag. Skriv in koden CRS15 så får ni rabatten.
http://track.double.net/click/?channel=52292&coupon=466
Nu blir det en stund i soffan för att kolla in vad som är på tv:n.