måndag 30 november 2015

Nattinlägg

Får bli ett inlägg så här mitt i natten denna gången. Idag körde man ett race här hemma minst sagt. Uppe med tuppen innan klockan ringde till och med. Frukost och lyssna på nyheterna på radion sedan körde jag igång. Slipade fönster och dörrkarm i mitt kontor. Sedan slipa färdigt andra sidan på dörren.
Efter detta så blev det att grunda dörrkarmen. Fönstret blev det lite mer jobb med än jag tänkt mig. Det visade sig att det hade haft något slags myggnätt uppspänt i fönstret. Så det var klistrat kardeborrband runt som det blev ett klister efter som var som tuggummi. Var tvungen att skrapa bort det med ett stämjärn. Efter att fått bort allt detta kladdet så blev det lite spacklande. Så imorgon blir det att slipa och se om man behöver spackla mer annars så är det dags för grundning.
Medan färgen torkade så var jag ute en stund i trädgården och räfsade undan det sista av löven.
Konstigt att de inte har blåst bort när det har varit sådan storm här runt omkring.
Fast jag tror det har varit lite lugnare här än längre ner i landet.
Nu får det bli att släcka och sova så man orka gå upp lika tidigt imorgon också. Så godnatt!

söndag 29 november 2015

1:a Avent!

Idag är det första advent och här hemma har man ju inte gjort mycket för att det ska synas. Har inte orkat ta fram julsakerna från skåpen än. Får väl ta och göra ett ryck här hemma så man får lite julkänsla här. För om man tittar ut så kan man tro att det är en vanlig höstdag. För någon snö har vi inte fått än här i Småland.
Men är skönt på ett sätt då man ska ut  och åka snart med tåg och det vet ni hur det fungerar i Sverige.
Idag blev det lite sovmorgon fast jag inte hade tänkt så. Blir lätt att man vänder på dygnet när man är ledig. Måste få lite ordning med tiderna så man är vaken dagtid i stället för nattid.
Idag får det bli lite pyssel med julsaker som sagt sedan får det bli en filmkväll.
Morgondagen kommer gå i lite renoveringstecken med mina dörrprojekt.
Nu får det bli lite glögg och lussekatt så här på 1:advent. Ha det så bra på er.

lördag 28 november 2015

Trädgårdsdag!

Igår blev det en dag ute i trädgården igen då med att räfsa löv. Nu är det snart klart bara sidan av garaget kvar. Men det får nog inte bli idag då det blåser rätt så mycket ute.
Idag får det nog bli en dag inne med lite allt möjligt, kanske julpynta lite. Inte för att jag ska vara hemma under julen men man vill ju ha lite julkänsla i huset i alla fall.
Får väl passa på att städa lite samtidigt så gör man två flugor i en smäll så att säga.
Igår var jag och hämta de första julklapparna jag beställt. Så nu väntar man bara på de andra och sedan ska jag bara köpa en till så är man klar. Jag brukar ju var ute i sista stund. Detta året är jag ovanligt tidig med julklappar ska ni tro.
Man ska även ha lite tur med att hitta rätt julklappar också. Vissa år så har man inte hittat något alls så då blir man nästan galen till slut. Men det blir väl svårare och svårare kan jag tänka mig ju äldre barnen blir.
Man kan ju inte tro det är första advent imorgon när man tittar ut genom fönstret. Är en grå trist lördag utanför mitt fönster. Får hoppas ni har det bättre hos er.
Jag måste tyvärr ge mig ut i detta vädret för att handla lite mat men det är väl bara att ta på sig så löser det sig med.
Efter detta får man ta tag i dagens arbete så kanske man kan krypa upp i soffan med en bok eller film.
Ha  det så bra på er.
P.S. har ni inte alla julklappar kvar så kolla in annonsen här nere de har roliga saker för de flesta.


Finns lite löv att räfsa



Framsidan klar





torsdag 26 november 2015

Lövräfsning!

Idag blev det en dag ute i trädgården. Det som stod på programmet var lövräfsning. Jag kör med riktig handkraft och inte som min granne som går omkring med en löv-blås på maxfart. Ett riktigt irriterande ljud kan jag garantera er. Själv så har man en riktigt bra räfsa och samtidigt får man lite träning.
Känns i armarna efter en dag med att räfsa löv ska ni tro. Ska kanske starta träningsläger för alla träningsnarkomaner. Kroppsarbete är det nya ska ni veta.
Får fortsätta imorgon om vädret tillåter man vet ju aldrig när snön kommer. Snart är det ju december och då ska det väl vara snö tycker väl de flesta av oss eller?
Fast när det är snö så stannar ju halva Sverige upp. Ta bara en sån sak som tågen som är ett stående inslag i nyhetsflödet när snön kommer. Det går väl inte många vintrar som tågen inte har problem med snö på spåren. Jag undrar har det alltid varit så? Ni äldre som har levt lite längre än jag var det dessa problem förr?
Ska ju säga att det börjar ju redan på hösten med löv på spåren. Va fasen måste väl gå att ordna detta problemet. En borsten framför hjulen kan väl lösa det problemet eller?
För att inte tala om att köra bil på vintern. Förra året körde jag bil rätt ofta från Stockholm och en del har fasen inte på en väg att göra. Man kan inte köra i 110km/h på motorvägen när det är två spår att följa och snörök utan då får man anpassa sig efter underlaget. Jag kan säga att jag kör för fort ibland men aldrig när underlaget är förrädiskt.
Sedan vet jag inte om trafikvetet går ur folk när de närmar sig storstäder för då blir tempot helt åt helvete för fort. Det ska bytas fil i tid o otid bara man kommer fram någon liten minut tidigare. Skit i alla andra bara så går det nog tycks de tänka.
Nu får det bli lite kaffe och smörgås. Titta om det är någon bra film på TV. Ha det bra på er.

onsdag 25 november 2015

Hemma!

Hej alla läsare av min blogg då var man hemma i huset igen då. Efter ett arbetspass ombord på M/S Galaxy. Detta passet var lite upp och ner med jobb. Händer inte så mycket i veckorna utan topparna med passagerare är på helgerna. Denna gång var jag tillbaka på min favorit station nämligen mackorna. Det är bra där man får styra själv hur man vill jobba. Fast jag hade lite inhopp i varma buffen några kvällar också vilket var länge sedan jag jobbade. Men det är roligt det med.
Det har börjats med julbord ombord nu så är ni sugna på det så är det bara att boka in en kryssning i jul tema. Är en show ombord också med olika kända artister så man får det mesta.
Här hemma går det också i lite jul tema då man letar julklappar på nätet. Har hittat det mesta så snart är det klart på den fronten.
Idag blir det lite slipning av dörr igen känns som jag har skrivit om mina dörrar ett X antal gånger här på bloggen så ni vet ju hur jag ligger till på den fronten.
Nu får jag dock fixa till lite lunch så ha det så bra på er där ute.

tisdag 17 november 2015

Mackorna

Då har man varit ombord på jobb i drygt en vecka nu och som vanligt har jag glömt bort att uppdatera bloggen.  Ber om ursäkt för detta än en gång.
Jag har återvänt till min kära station mackorna vilket jag gillar. Får man hoppas man blir kvar här några pass till. Det är skönt att få sköta sig själv och speciellt att slippa bongmaskinen.
Man kan bli galen på det där ljudet från den när den skriver bongar.
Nu får man en lapp på morgonen vad cafét vill ha sedan gör man det i sin egna takt hur bra som helst.
Sedan kan det bli lite mycket under helgen men det är bara att lägga i en växel till.
Denna veckan ser bra ut än så länge. Har en del konferanser imorgon som är lite att styra med. Men annars är det helt ok.
Jag längtar dock hem till mitt hus och min verkstad. Har ju lite projekt att styra med hemma. Denna ledigheten har jag skrivet en lapp vad som jag ska hinna med .  Ska försöka köra ett riktigt race med att måla dörrar och fönster. Vore bra om jag blev klar med detta.
Nu får det bli lite finsk laxsoppa till lunch sedan blir det nog att sova lite på maten. Ha det så bra på er där ute.

söndag 8 november 2015

Ny tågresa!

Då var det måndag igen då och en sådan där tråkig måndag då man ska åka på jobb igen. Denna ledighet gick jäkligt snabbt. Fast det är väl så när man har roligt då går tiden snabbt. Jag började ju med att ha höstlov med mina barn och då går tiden alldeles för snabbt. Sedan när jag kom hem till huset så gjorde jag ju färdigt mitt sovrum så då gick tiden snabbt då med för man hade saker att göra.
Nu är det dags att åka och tjäna lite pengar igen då.
Så det blir att åka tåg igen och det är ju alltid en upplevese och äventyr. Ska tåget komma och om det kommer håller det tiden. Men när det väl funkar så är det riktigt skönt att åka tåg. Man kan sitta och fundera på livet eller sova. Det kan man ju absolut inte göra om man kör bil som jag alltid gjorde förr.
Ska bli intressant och se var man hamnar på för station detta passet och hur mycket det är att göra. Tror vi börjar med julbord ombord snart och det är ju alltid en upplevelse i sig.
Nu får det bli lite frukost innan man fixar till det sista här hemma. Jag ska försöka uppdatera er här på bloggen om mitt jobbpass men som vanligt är det inte lätt när man far över östersjön. Så ni får ha koll om det kommer några uppdateringar här. Ha det så bra så hörs vi.

Fars dag!

Sitter här och dricker kaffe på fars dag och tittar på mitt fina kort jag fått från min dotter. Hon är riktigt pysslig av sig så hon fixar och donar det mesta. Har ringt och tackat för det fina kortet och pratat lite med mina barn idag också.
Är det något jag har gjort bra i mitt liv så är det mina barn det kan ingen ta ifrån mig. Kommer ihåg när min son föddes mer maktlös kan man nog inte känna sig tror jag. Man kan inte göra så mycket under själva förlossningen men när man fick hålla i den där lilla killen för första gången vilken grym känsla. Känslan var naturligtvis likadant när min dotter föddes. Den där lilla kroppen med de där små händerna och fötterna ett underbart ögonblick i ens liv som man inte vill ha ogjort.
Tänk var lycklig man var som nybliven pappa och lika lycklig är man över sina barn nu. Man vill det bästa för dem hela tiden. Försöker göra så bra jag kan med det som är just nu. Men hoppas det blir bättre på min front så småningom.
Så kram på er mina barn!

lördag 7 november 2015

Städning!

Som för alla hus fixare så finns det en sak som inte är så roligt men är ett måste nämligen städning. Detta gäller ju även dem som inte bor i hus som tur är. Så någoting lika har vi husägare med er lägenhetsfolk. För där kan ni inte bara ringa till vaktmästaren. Sedan att vi har lite mer att städa är väl självförvållat i och för sig.
Igår fick jag upp sista listerna i sovrummet och även gardinstången är på plats. Idag tänkte jag sätta upp lite tavlor jag har haft stående för har tyckt att det inte har varit någon idé att sätta upp dem.
Sedan får man plocka bort alla verktyg man har använt där inne. Konstigt detta men det blir en jättehög med saker man använder fast man inte gör så mycket arbete.
Idag är det en riktigt höstdag grått och vått ute. Ser riktigt trist ut så är väl tur man kan hålla sig inne och städa.
Grannen har tagit fram sin löv blås som man blir så irriterad på. Är ett sådan monotont ljud så man blir galen.
Nä dags att köra igång dagens arbete så ha det så bra på er så hörs vi av.

fredag 6 november 2015

Fredagsmys!

Då var det fredag igen då. Så idag får man ha fredagsmys vilket nog är ett svenskt fenomen eller?
Här i Sverige ska man ju äta tacos på fredagarna för det gör ju alla andra.
Undra när detta började? Jag vet att när jag var liten så brukade vi äta lite gott på fredagskvällarna men har inget minne av att vi åt tacos. Det var mer pizza och varma smörgåsar typ.
Nu äter man bara tacos känns det som.
Så jag kommer göra det jag också ikväll man måste ju följa med strömmen.
Igår blev det lite fix med det sista i sovrummet. Letade bland annat fram lite taklist. De har ju flyttat väggen i detta rummet så det var ingen taklist när jag flyttade in här i huset.
Jag hittade lite gamla taklister i förrådet dock så var dem brunbetsade så jag fick slipa ner dem och lacka dem så de passar till resten av listerna i rummet.
Så det är det jag har kvar att sätta upp plus gardinstänger. Sedan är det bara att städa av för att flytta in möbler som jag inte har. Men det gör inget då ser man ju rummet bättre hi hi!
Betsade även bänkskivan till skåpen så nu ser det ordentligt ut istället för hur det var förr med halvfärdigt ditsatta skåp utan bänkskiva.
Sedan målade jag julklapparna en gång till så idag kan jag börja med det roliga arbetet på dem. Tyvärr så kan jag inte visa er dem för man vet inte vilka som läser här på bloggen.
Ni hör jag var rätt aktiv igår med mina projekt.
Idag har jag inte planerat så mycket mer än att jag ska åka och leverera byrån till min mamma som köpte den av mig.
Blev rätt bra med denna mörka bänkskivan.

Efter en tur med slipmaskinen så ser taklisten ut som de andra i taket.

torsdag 5 november 2015

Bilbesiktning!

Igår blev det en tur in till Vimmerby för att bilen skulle gå till tandläkaren. Ja det är väl som bilens tandläkare detta med bilbesiktning. Den årliga kontrollen om den är hel.
Det gick bra denna gången gick igenom med blankt papper så nu kan man köra vidare ett år till.
Detta med besiktning i Sverige är väl en bra grej så man vet att bilarna man möter på vägen är säkra. Men när staten släppte monopolet på bilbesiktning så trodde jag det skulle bli billigare. Men det har ju inte hänt någonting på den fronten. Jag betalade ju mer denna gången än jag någonsin har gjort. Är det dålig konkurrens på den svenska marknaden eller?
Borde ju bli billigare om fler höll på med samma sak eller har jag fel.
Jag skrev ju att jag skulle måla fönster igår men det blev inte så utan det blev lite målning av julklappar istället. Skulle gärna ha visat vad jag grejade med men man vet inte om de som ska ha dem sitter här och läser min blogg så det vågar vi inte chansa på.
Kommer bilder på dem efter jul så ni får ha tålamod och fortsätta läsa min blogg.
Får väl se om jag målar fönster idag har inte riktigt bestämt mig än vad jag ska styra med.
Men först som alltid en kopp kaffe och som alltid blir det Löfbergs. Nu får snart Löfbergs bli min sponsor så mycket reklam jag ger dem.

onsdag 4 november 2015

Höst!

Nu får man ändå säga att det är höst på riktigt. Träden har snart tappat alla sina gula löv och det börjar bli kallare. Det är även dags att ta in sina utemöbler för dem kommer man ju inte behöva använda mera.
Vad har hänt hos mig sedan jag senast skrev ett inlägg här då? Ja jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera.
Men har man höstlov så har man. Ja som sagt jag har haft höstlov med mina barn. Alltid lika roligt att var med dem och hitta på saker.
Vad har hänt mer då? Jo igår spikade jag golvlister i sovrummet så nu börjar det bli klart. Har bara en sak kvar att göra och det är skivan på skåpen som ska betsas och lackas sedan är det klart.
Fick mina knoppar till garderoberna jag beställde istället för dem i furu som satt där innan. Tog svarta i metall istället som jag beställde från företaget "Bara Handtag". Kan säga att de var riktigt snabba på att leverera. Så ska ni köpa knoppar eller handtag så gå in på deras sidan och kolla för de har det mesta och är som sagt snabba med att leverera. Jag lägger upp deras annons här så kan ni bara klicka där så kommer ni vidare till deras sida.
Idag får jag väl fortsätta med mina projekt och ett av dem är att måla fönster. Så jag någon gång blir färdig med alla fönster. Vill ju att alla ska vara likadana i vitt. det värsta med det är dock att det dammar så förbannat när man ska slipa dem.
Det blir min dags uppgift hoppas ni också gör något roligt och meningsfullt. Nu får det bli lite kaffe så hörs vi senare.